fbpx

Novi bazen v Nemčiji bo imel ločeno območje za muslimanke

Foto: iStock

Novi bazen v nemškem mestu Bonn bo opremljen z zaveso, ki bo ustvarila ločeno območje za muslimanke.

Že pred tem je mesto uvedlo ure plavanja, kjer so bili tečajniki ločeni glede na spol. Še posebej muslimankam je bila dana priložnost, da so plavale in se namakale tako, da jih moški niso mogli videti, kaj šele opazovati. Zdaj pa je šlo mesto Bonn še korak dlje v skrajnost, saj so naročili izgradnjo novega bazena z ogromno zaveso, ki onemogoči pogled. Nekateri nemški mediji ob tem poročajo, da sta mesto in njegov bazen zdaj “šeriatsko pripravljena”.

Lokalni politik Werner Hümmrich (FDP) je ob tem povedal: “Nobene skupine nočemo izključiti iz uporabe bazena in zato izpolnjujemo nekatere družbene zahteve. Bazen bo posebej zasnovan tako, da bo lahko ponujal plavanje, ločeno po spolu.” Po njegovih besedah je bila to “politična zahteva”.

Oglasil se je tudi vodja lokalne izpostave CDU Wolfgang Maiwaldt, ki je prepričan: “Naš novi bazen bi moral biti in bo bazen za vse.” Ko je Angela Merkel povabila vsaj milijon migrantov v Nemčijo, se je na bazenih pojavilo kup težav. Poleg muslimank, ki so zahtevale ločena kopališča, so muslimani spolno napadli več Nemk, pa piše Voice od Europe. Takrat so muslimanom dali celo posebne letake, da bi jih naučili pravilnega, lepega obnašanja.

M. S.