fbpx

Novi rekord: Ostrostrelec “snel” džihadista Islamske države z razdalje 2,4 kilometra!

Foto: iStock

Ostrostrelec iz vrst Specialne enote zračnih sil (Special Air Service – SAS) je ustrelil pripadnika Islamske države z razdalje 2,4 kilometra, z najmočnejšo puško na svetu.

Pripadnik britanske specialne enote zračnih sil je ustrelil džihadista Islamske države z razdalje malo manj kot 2,5 kilometra, to pa mu je uspelo z uporabo najmočnejše puške na svetu, poroča Express. Cilj – džihadista je izstrelek dosegel v pičlih treh sekundah, in sicer s pomočjo intervencijske puške znamke CheyTac M200, ki je lastnica rekorda najdaljšega strela na svetu. Puško proizvajajo v Kaliforniji, stane pa 13.800 dolarjev oziroma malo več kot 12 tisoč evrov.

Foto: CheyTac

V ostrostrelnih knjigah zapisan kot “najtežji uboj”
Vir je omenjenemu spletnemu portalu zaupal: “To je bila klasična ostrostrelna operacija,” in dodal, da se je ostrostrelec premikal ves čas, da bi ujel najboljši položaj za strel. “Bila je kot igra mačke z mišjo in na eni točki je ostrostrelec skoraj obupal, saj je menil, da se je terorist ‘vdrl v tla’. Nato pa se je premaknil na mesto, ki ga je ocenil kot varnega, nameril in ustrelil.” To se je sicer zgodilo pred približno dvema tednoma v iraškem vojno razdejanem mestu Mosul, ko je terorist zapuščal stavbo, ta podvig pa je zdaj zapisan v ostrostrelnih knjigah kot “najtežji uboj”.

Novica je prišla v javnost ravno v času, ko teroristična mreža načrtuje novo vrsto visoko-tehnoloških eksplozivov. Njihov bombni projekt, ki je bil zasnovan na zdaj uničeni univerzi v Mosulu, namreč razkriva načrte, da ustvarjajo eksploziv, ki bi ga skozi letališke naprave prenesli neopazno. ISIS pa naj bi razvijala tudi orožje z “lastno blagovno znamko”, s katerim bi opremljala svoje upornike.

M. S.