fbpx

[VIDEO] Grozljivi kriki na pomoč – muslimanski migranti napadli novinarko, ko se je javljala v živo!

Foto: epa

Italijanska novinarka Francesca se je v živo javljala v studio iz osrednjega Rima, ko so jo nenadoma napadli muslimanski migranti. Za njeno življenje se je nadvse ustrašil voditelj iz studia Nicola, ki je naročil, naj nekdo nemudoma pokliče policijo.

Italijanska novinarka Francesca se je javljala v živo za italijansko Matrix TV iz osrednjega Rima, kjer so si muslimanski migranti postlali s kartonskimi škatlami, da bi čim udobneje preživeli noč. Voditelju Nicoli, ki je imel v studiu še dva gosta, ki sta očitno čakala na konec njenega javljanja, da bi pokomentirala njen prispevek o migrantih, je zaupala, da si je veliko migrantov svoj prostor, kjer bodo preživeli noč, izbralo ob glavnem terminalu v Rimu, da ne bi noči preživeli na mrazu, pa so si omislili kartonske škatle. Razkrila je tudi, da so še nedolgo tega migrante obiskali prostovoljci, ki so jim prinesli nekaj toplega za pod zob. “Veliko od njih jih prihaja iz osrednje Afrike, nekateri iz cone Maghreb, ampak, kot sem ti povedala Nicola, ne govorijo veliko. Skoraj vsi so tukaj na centralnem terminalu. Jutri zjutraj bodo odstranili te lepenke in se vrnili, da preživijo še eno noč. Njihovo upanje je predvsem doseči Milano in druga mesta na severu Italije, nato pa se pomakniti na sever Evrope. Nočemo jih motiti, ker je pomembno, da ta vidik …” je govorila novinarka s terena. Nato je bilo njeno poročanje nenadoma prekinjeno, kamera ni bila več osredotočena na dogajanje, Francesca pa je večkrat ponovila: “Napadeni smo.”

V njenem glasu je zaznati strah, globoko dihanje in ponavljanje “Napadeni smo”. Voditelja iz studia zanima, kaj se dogaja. Ker ni odgovora, jo še enkrat pokliče po imenu, ona pa, očitno med bežanjem, ponovi, da je napadena. “Pojdi stran od tam. Ne skrbi!” pravi voditelj, v ozadju pa se sliši, da novinarka sprašuje migrante, kaj hočejo od nje. “Kaj hočeš? Kaj hočeš?” In nato grozljivi kriki. “Ti si nor!”

Voditelj iz studia zahteval, da pokličejo policijo
Voditelj ji prigovarja, naj gre stran od tam, na zaslonu za njim pa posnetek iz kamere, kako bežijo. Nato voditelj Nicola naroči, naj nemudoma pokličejo policijo na pomoč, na kar režija odgovori, da so to tudi storili. Nicola nato želi govoriti s Francesco po telefonu. Začne govoriti eden od gostov, ko se v ozadju na ekranih spet prikažejo posnetki s kraja napada, nakar ga Nicola prekine. “Oprostite. Oprostite. Oprostite. Francesca. Kaj se dogaja?” daje slutiti, da napad ni bil tako nedolžen in da se je voditelj resno ustrašil za življenje njihove novinarke. Ko vidi, da je v avtomobilu, je vsaj nekoliko pomirjen, prav tako, da so prispeli karabinjerji. Vsekakor pa ta posnetek razkriva, kako nevarno je življenje vseh, še posebno novinark, ki se približajo plenilskim migrantom.

Ta grozljiv posnetek javljanja v živo si lahko ogledate tukaj:

Marjanca Scheicher