Avstrijo pretresa vse več migrantskih škandalov in nasilja

Fotografija je simbolična (Foto: youtube/screenshot)

Avstrijsko črno kroniko polni vse več nasilja s strani migrantov. Tolpa migrantov je nazadnje zlorabila mladoletno najstnico, ki so jo morali odpeljati na zdravljenje v bolnišnico. 

Za 15-letno Celine Winkelmuller je bil povsem običajen dan, ko je zapustila stanovanje v severnem predelu Dunaja, kjer živi. Kmalu zatem jo je obkrožilo pet moških, za katere je rekla, da so bili videti kot Turki.

“Dva od njih sta me zagrabila in me odpeljala v kot, dva sta me tepla, peti pa mi je vzel telefon in jakno,” je mlada Celine opisala tragičen dogodek. Po brutalnem napadu so migranti pobegnili, žrtev pa so pustili nezavestno.

Najstnica je še povedala, da noben izmed napadalcev ni govoril nemškega jezika. Njena mama je za medije sporočila, da je Celinin obraz zatekel zaradi modric, vendar ima k sreči le brazgotine in nobenih zlomov, čeprav bi se dogodek lahko končal tudi veliko bolj tragično. Kot piše Express, se je dogodek zgodil sredi belega dneva. Starši so seveda zaskrbljeni, saj ni več varno zapustiti doma niti sredi dneva.

Migrantskih primerov nasilja je vse več
Že nekaj dni pred tem napadom so v javnost prišli grozljivi posnetki nasilja nad prav tako 15-letnim dekletom, ki jo je preteplo neko muslimansko dekle, sicer članico čečenske islamske tolpe. Avstrijko je  pretepla tako hudo, da ji je zlomila čeljust na dveh delih.

Avstrijsko črno kroniko je pretresel tudi spolni napad nekega turškega taksista, ki se je spravil na 21-letno žensko, ko je po večerni zabavi poklicala taksi. Policisti so osumljenca že prejeli, ta pa je v zagovoru dejal, da je ženska privolila v spolni odnos.

M. P.