Obama je kršil zakonodajo: Kar milijon nezakonitih migrantov dobilo dovoljenje za delo

Datum:

Pretresljiv dokument, ki ga je objavil Center za preučevanje migracij (Center for Immigration Studies), razkriva, da je v skladu z Obamovo administracijo kar en milijon nezakonitih migrantov dobilo dovoljenje za delo v ZDA.

Dokument razkriva, da je 957.220 migrantov, ki so v ZDA vstopili nezakonito, dobilo dodeljeno delovno dovoljenje v obdobju od leta 2009 do 2014. Torej gre za še skoraj en milijon ljudi, ki so poleg 5,5 milijona ostalih dobili zeleno karto, in to kljub dejstvu, da tega kot nezakoniti migranti ne bi smeli.

Od tega je bilo kar “1200 delovnih dovoljenj izdanih za migrante, ki jim je bila prošnja za azil zavrnjena, saj niso ustrezali pogojem. Sumimo, da so delovno dovoljenje pridobili z lažnimi, ponarejenimi dokumenti,” je povedala Jessica Vaughn, vodja omenjenega centra.

Skoraj pol milijona nezakonitih migrantov, natančneje 470.000, je bilo takšnih, ki so v ZDA vstopili s turistično vizo, med 5,5 milijona delovnih viz, ki so jih v obdobju od 2009 do 2014 izdali, pa jih je dobilo tudi 532.000 tujih študentov.

Freedomdaily poroča, da jih je kar dve tretjini dobilo delovno vizo, čeprav niso ustrezali pogojem. Je pa za Daily Mail senator Jeff Sessions iz Alabame povedal, da bo zahteval takojšnjo preiskavo teh podatkov. “Ogromno povečanje nezakonitih migrantov za delo v ZDA se je pojavilo istočasno s strmim padcem družinskih dohodkov in z močnim porastom izrinjenih Američanov z delovnih mest,” je dejal. “Vsa delovna mesta od recesije naprej so pripadla tujim delavcem.”

Sessions pa je tudi prepričan, da dokumenti Centra za preučevanje migracij razkrivajo nezakonito delovanje Obamove administracije: “Njihovi dokumenti pomenijo, da izvršilna veja oblasti glede migrantov in njihovih dovoljenj za delo deluje izven meja zakonov in omejitev, ki jih je določil Kongres.”

V Freedomdaily so še zapisali, da upajo, da bo vrhovno sodišče v ZDA čim prej ugotovilo Obamove nezakonite ukrepe na področju priseljevanja ter jih odpravilo v najkrajšem možnem času.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...