fbpx

Obamova zapuščina Trumpu: Otroci se v šolah učijo o belskem genocidu nad črnci in o skrajno levičarskih idejah

Slika je simbolična (foto: epa).

Ena izmed srednjih šol v predmestju Čikaga svoje učence izobražuje po vzoru idej skrajnih levičarskih aktivistov, saj se pri pouku otroci med drugim učijo o tem, da belci izvajajo genocid na črnci, jim kršijo volilno pravico in da njihova država krši pravice istospolno usmerjenih Američanov. Srednja šola New Trier sicer stoji v elitnem predelu Winnetka, le streljaj od središča tretjega največjega ameriškega mesta. Poleg učenja matematike, znanosti, angleščine in zgodovine so se na omenjeni šoli lotili tudi projekta indoktrinacije skrajnih levičarskih idej, ki temelji na idejah liberalnega aktivizma odhajajočega predsednika Baracka Obame.

Čikaška srednja šola se je znašla pod drobnogledom konservativnih kritikov, ki vodstvu šole upravičeno očitajo ekstremistično levičarsko politiko, ki je protiameriška, protistarševska in protidružinska. Kot poroča Breitbart, vsakodnevni seminarji nosijo nenavadne naslove, kot so “Čigava volilna pravica?”, “Črna ekonomija 101 (Gibanje, glasba, rešitev)” in “Množično zapiranje: Rasa in zapor v Ameriki”. Takšnega srednješolskega učnega programa v Združenih državah Amerike niso vajeni, opozarjajo pri Breitbartu.

Revizionistična zgodovina je prav tako ena izmed glavnih učnih tem novega, levičarskega učnega programa, vseboval bo namreč seminarje z naslovom “Človeška zgodovina Čikaga” in “Zahodnjaška pristranskost v znanosti”. Tudi najmlajši otroci bodo tarča novega Obamovega aktivističnega učnega načrta, katerim bodo že v prvih razredih osnovne šole namenili knjižico z naslovom “Razvoj empatije in sprejemanja z branjem slikanic za otroke”.

Kot poroča Breitbart, so starši belskih otrok najbolj zgroženi nad predmetom “Blackenomics 101”, saj so se pri pouku otroci učili pesmice, ki vsebuje naslednje besedilo: “Blackenomics nigga, Black beat black, nigga” in “Die motherf*cker die”, oziroma v slovenskem prevodu nekako takole: “Črna ekonomija za črnuhe, črn beat za črnuhe, umri, p*zdun, umri!”

Za programe dobivajo državno denarno pomoč
Takšen ekstremističen levičarski učni načrt ni samo izjema in omejen na čikaško srednjo šolo, pač pa je samo del velikega programskega načrta predsednika Baracka Obame, ki so ga politične elite v Washingtonu vsilile v številne osnovne in srednje šole po celotnih Združenih državah Amerike. Takšnega programa se mora držati večina tistih šol, ki dobivajo državno finančno pomoč.

Obamova nova državljanska vzgoja se pojavlja tudi na kolidžih, kjer študente namenoma učijo novega razumevanja zgodovine, politike in znanosti, ki ni v skladu s tradicionalnimi zahodnjaškimi vrednotami. Obamova administracija je po vsej državi zadnjih osem let ustanavljala levičarske kolegije, kjer so študente politično organizirali in jih usmerjali v skrajno levo, da bi jih uspešno rekrutirali za demokratske volivce ali celo bodoče politike.

Vzgoja radikalnih aktivistov
Kot poroča Breitbart, je glavni namen nove državljanske vzgoje v tem, da se študente nauči, da je dober državljan vsakdo, ki je radikalen aktivist. Namesto da bi se pri pouku učili temeljev ameriške ustave, Obamov program študente torej uspešno uči organiziranja protestov, zasedanja poslopij in zaigranih demonstracij.

Zdi se, da čaka novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa še kar nekaj dela, da počisti za ekstremističnim predhodnikom in “Ameriko znova naredi veliko”.

L. S.