Obglavljeni Skandinavki v Maroku: Sodišče tri podpornike skrajne Islamske države obsodilo na smrt!

Maren Ueland in Louisa Vesterager Jespersen (vir: Twitter)

Maroško sodišče je v četrtek tri podpornike skrajne Islamske države (IS) obsodilo na smrt zaradi umora dveh skandinavskih turistk. Moški so turistki obglavili decembra lani, ko sta bili na pohodu po Visokem Atlasu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Protiteroristično sodišče v mestu Sale je po 11 tednih sojenja obsodilo moške na smrtno kazen, čeprav so v državi najstrožjo kazen de facto prenehali izvajati leta 1993. S tem je sodišče ugodilo predlogu tožilstva, ki je zahtevalo najvišjo možno kazen.

Moški so priznali, da so ubili ženski in da so podporniki IS, čeprav skrajneži nikoli niso prevzeli odgovornosti za umora.

Domnevni vodja skupine, 25-letni Abdessamad Ejjoud, je na eni od obravnav priznal, da je obglavil eno od turistk. 27-letni Younes Ouaziyad je priznal, da je ubil drugo turistko, 33-letni Rachid Affati pa je umore snemal s svojim telefonom.

Foto: Twitter

Tožilstvo je označilo moške za krvoželjne pošasti in opozorilo, da so na eni od žensk našli 23 poškodb, na drugi pa sedem.

Tožilstvo sicer za preostalih 21 obtožencev v tem primeru, ki so na sojenju od maja, zahteva od 15 let zapora do dosmrtne zaporne kazni.

28-letna Norvežanka Maren Ueland in 24-letna Danka Louise Vesterager Jespersen sta v začetku decembra lani pripotovali na enomesečno popotovanje po Maroku. Njuni trupli so sredi decembra našli na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh severne Afrike. Turistki so obglavili, posnetek krutega umora pa so storilci objavili na svetovnem spletu.

Demokracija.si

 • ZatonMesecnikov

  #Obglavljeni Skandinavki v Maroku: Sodišče tri podpornike skrajne Islamske države obsodilo na smrt!#

  Nič ne bo pomagalo. V 5 minutah se je v maroku narodilo še 10 takšnih.

  proti takšnim dejanjem pomaga le taktika druge svetovne vojne. Talci, kar bo vodilo v to, da jih bo okoliška skupnost začela sama izločati in sankcionirati.

  Vendar tega v maroku ne bo. In se velja maroka izogibati. Če pa so ogorčeni in igrajo sočutje ter žalost, je pa zato, ker se bojijo za Turizem.

 • xtc

  A ona slika levo je iz arhiva ZZB?
  Sicer pa takole “Fair ans squair” neumne socialistične kure so našle kar so izkale.
  Tile njim podobni antipodi v drugo smer pa tudi.
  Seveda pa to ,da je šlo za dve socialistični kuri ne opravičuje nagnusnega umora in prav je ,da se morilce obesi in to javno-kajti edino take stvari delujejo vzgojno,pa naj razni sociologi ipd pridigarji trdijo drugače.

 • Andrej

  Islamsko sodišče je obsodilo islamiste. kdaj bodo pa naša komunistična sodišča obsodila kakega komunista za grozodejstva nad lastnim narodom?

 • pajot

  Ta imena in priimke bi lahko mirne duše spremenili v josip broz,boris kidrič,puklasti miha,simo dubajić in še kdo….počeli so isto…klali nedolžne ljudi.
  Sem pa zadovoljen s sodbo. In naj jo izvršijo čimprej.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!