fbpx

Oblasti za enega najhujših narkokraljev v Južni Ameriki ponujajo denarno nagrado!

Bane Colorado. (Foto: Posnetek zaslona, Peru Interpool, Blic)

Branko Dragičević, znan tudi kot Bane Colorado, je eden najbolj iskanih beguncev v Peruju, uradniki države pa že šest let ponujajo nagrado v višini približno 25.000 dolarjev za informacije, ki bi pripeljale do aretacije tega Srba, za katerega trdijo, da je vodilni gospodar drog piše srbski Blic.

Perujski mediji poročajo, da je Branko Dragičević oz. Bane Cololardo na begu pred perujskimi oblastmi že od leta 2015. Takrat so aretirali dvanajst članov njegove tolpe imenovane Sarma. Dragičevič, ki ima srbski potni list, je bil leta 2015 prepoznan kot eden najpomembnejših ljudi pri tihotapljenju kokaina, ki v Evropo po morju prispe iz Peruja in Paname. Z aretacijami, ki so se začele, se je začela preiskava njegove kriminalne skupine – poroča portal Caretas.pe in navaja, da je še vedno na begu.

Njegova hudodelska združba “Sarma” naj bi bila označena za eno najresnejših v Peruju. Dvanajst članov te skupine je bilo aretiranih pred šestimi leti med prevozom več kot 200 kilogramov najčistejšega kokaina. Do takrat je bilo ime vodje skupine, ki je osumljeno financiranja velikih pošiljk čistega kokaina, skrivnost, nato pa so aretirani preprodajalci drog razkrili njegovo identiteto. Dragičeviču je dan pred aretacijo uspelo zapustiti ozemlje Peruja in od takrat se za njim  izgubila vsaka sled. Med zasegom drog pa so odkrili, da je kokain, ki ga je tihotapil bil označen s simboli metulja in golobicen- je razkril portal Ojo.pe.

Colorado spada med najbolj iskane zločince v Južni Ameriki
Po poročilih perujskih medijev in varnostnih služb je balkanska mafija, sestavljena iz srbskih, hrvaških, bosanskih in črnogorskih kriminalcev, vse bolj vpletena v trgovino s kokainom. Nekateri mafijaši s teh območij, kot pravijo, droge nabavljajo neposredno s proizvodnega območja andske regije. Oni so tisti, ki zdaj nadzorujejo prevoz narkotikov iz Južne Amerike v Evropo – sklenejo. Čeprav je napovedana velika denarna nagrada, se Dragičevič še vedno izogiba varnostnim službam, perujski preiskovalci pa sumijo, da nihče ne želi več udariti po mogočnem Srbu. Je med petimi najbolj iskanimi ubežniki v Južni Ameriki.

Bane Colorado je sodeloval še z enim mafijcem in vodjem skupina America, Zoranom Jakšičem. (Foto: Posnetek zaslona-Crew-center)

Colorado velja za znanega kriminalnega poslovneža v Južni Ameriki. V tem času se je znebil mnogih posrednikov, svoj posel prevoz z drogami pa prevažal z ladjami. Po pričevanju perujskih represivnih organov ima Dragičevič zadosti močno poslovno hobotnico podjetij, da sam financira celotno proizvodnjo s kokainom.

Po poročanju medijev je tesno sodeloval z enim od voditeljev ameriškega klana Zoranom Jakšićem, ki je bil nedavno v Peruju obsojen na 25 let zapora zaradi preprodaje drog, pa tudi zaradi priprav na pobeg iz zapora skupaj s pripadniki Klan Sinaloa s financiranjem kopanja predorov. Kot smo že poročali, pa je pred srbskimi organi v Južno Ameriko pobegnil Radoje Zvicer, vodja črnogorske mafijske združbe Kavačkoga klana.

Luka Perš