Oče v Srbiji prodal svojo 13-letno hči za tri tisoč evrov: “Z njo lahko delam, kar želim”

Foto: Freepik

44-letni moški iz Brusa pri Kruševcu v Srbiji je bil aretiran zaradi suma, da je svojo 13-letno hčer prodal znancu. Oba bosta odgovarjala za kaznivo dejanje trgovine z ljudmi. Deklico so našli v hiši znanca, prevzeli pa so jo delavci centra za socialno delo. Mimogrede, oba sta že znana policiji, oče deklice zaradi nasilja, zoper kupca pa je bila že vložena kazenska ovadba zaradi ponarejanja izidov glasovanja.

Poleg očeta deklice je bil aretiran tudi njen kupec, tako da bosta oba odgovarjala za kaznivo dejanje trgovine z ljudmi. Oba sta bila policiji že prej znana, oče deklice predvsem po nasilju, proti kupcu deklice pa je bila že vložena kazenska ovadba zaradi ponarejanja izidov glasovanja. Po neuradnih ugotovitvah preiskave gre za dogovorjeno poroko. Deklico so našli, prevzel pa jo center za socialno delo, pišejo srbski mediji.

Srbski mediji pišejo o šokantnem dejanju očeta, ki je znancu prodal svojo 13-letno hčer. Medij Informer je po pogovoru z virom, ki očeta pozna, dejal, da je dekličin oče problematičen, alkoholik in konflikten. Pred časom je svojo hčer prisilil v poroko s precej starejšim znancem. Sporočil mu je, da njegova hči stane 3000 evrov, ta pa mu je izročil denar in nesrečnega otroka odpeljal na svoj dom v vasi pri Bojniku. Policisti iz Brusa so hitro ugotovili, da je oče prodal svojo hčer in kdo je kupec.

Aroganten oče: “S hčerjo lahko počnem, kar hočem”
Očeta so takoj aretirali, h “kupcu” pa poslali policijsko patruljo. V njegovi hiši so našli prodano dekle, ki so ga predali centru za socialno delo, o vsem pa so obvestili tudi center za zaščito žrtev trgovine z ljudmi. 47-letni očetov znanec je bil po prihodu policije aroganten, obnašal pa se je, kot da ni storil nič slabega. Trdil je, da je nevesto pošteno plačal in da je povsem normalno, da se dekleta poročijo mlada. Podobno pa naj bi se vedel tudi dekličin oče, ko so ga pripeljali policisti. Ta je namreč v svoj bran dejal, da “s svojo hčerjo lahko počne, kar hoče”. Pri njem so našli okoli 1000 evrov in ta denar zasegli.

Po nalogu tožilca so policisti zoper njiju podali kazensko ovadbo zaradi trgovine z ljudmi, za kar jima grozi od pet do 12 let zapora. Dekličin oče ima v policijski kartoteki prijavo zaradi preprečitve uradne osebe pri opravljanju dolžnosti ter zaradi napada z nevarnim orožjem in ogrožanja varnosti. Kupec deklice je bil aretiran zaradi ponarejanja volilnih izidov, drugih kaznivih dejanj pa v spisu ni, je povedal vir. Deklica bo morala opraviti podroben zdravniški pregled, s katerim bodo ugotovili, ali je bila fizično zlorabljena. Z njo se bodo pogovarjali strokovnjaki centra za socialno delo in psihologi.

Ana Horvat