fbpx

Odšla je še ena nogometna legenda

Večni Pele.

Legendarni brazilski nogometaš Pele je umrl v 83. letu starosti, je preko Instagrama sporočila njegova hči Kely do Nascimento. Pele se je za vedno poslovil v krogu družine v bolnišnici Albert Einstein v Sao Paulu. Potem ko se mu je 21. decembra zdravstveno stanje poslabšalo, je danes po dolgotrajnem zdravljenju izgubil bitko z rakom. Ob Maradoni je Pele veljal za najboljšega nogometaša vseh časov.

Ljubimo te do neskončnosti, počivaj v miru,” je zapisala Nascimento na Instagramu ob fotografiji prepletenih dlani iz bolnišnice Albert Einstein, kamor je bil Pele vnovič sprejet pred mesecem dni.

Trikratni svetovni prvak, s pravim imenom Edson Arantes do Nascimento, je danes podlegel raku.

Pele, po mnenju številnih najboljši nogometaš vseh časov, je zadnje tedne na kliniki v Sao Paulu prejemal le paliativno zdravljenje. Nogometni svet je izgubil svojega “kralja”. V bolnišnici, kjer so potrdili smrt Peleja, so izrazili solidarnost z družino in vsemi prizadetimi. Uradni vzrok smrti je bila po navedbah bolnišnice, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, odpoved več organov kot posledica napredovanja raka debelega črevesa, povezanega z njegovo boleznijo.

Brazilska nogometna zveza CBF je na Twitterju objavila fotografijo “kralja Peleja”, poroča STA. Ob črno-belem portretu nogometne legende je pisalo “Večen”.

Sara Kovač