fbpx

Oliver Dragojević si brez glasbe ni mogel predstavljati življenja – a prava ljubezen je bila zanj družina

Oliver z ženo (foto: twitter)

Čeprav si ni mogel predstavljati življenja brez glasbe, mu je pravo ljubezen predstavljala družina – žena Vesna, trije sinovi, Dino, Damir in Davor, pa tudi ogromno vnukov. Najstarejši sin se je zakoncema Dragojević rodil leta 1975 in čeprav večina očetov želi biti pri rojstvu svojih otrok, je Oliver ugotovil, da tega ne zmore. “Raje žene ne vidim v bolečinah – samo to sliko si potem zapomniš,” je dejal. Tri leta pozneje sta v njuno življenje prišla še dvojčka Davor in Damir, ki sta prinesla še dodatno veselje. “Takrat nas je bilo v hiši enajst, tudi pes. Zato smo od občine dobili stanovanje in se preselili – jaz, žena in trije otroci. Bilo nam je lažje,” je dejal glasbenik. Od hrvaške pevske legende se bodo v družinskem krogu poslovili v Veli Luki, na rodni Korčuli.

Hrvaškega glasbenika, ki je v nedeljo zjutraj izgubil bitko z boleznijo, večina pozna po opusu znanih pesmi, vendar mnogi ne vedo, da je bila zanj na prvem mestu družina. Njegov najstarejši sin je z ženo Neveno leta 2008 dobil sina, ki sta ga poimenovala Duje, zaradi česar Oliver ni mogel skriti svojega navdušenja. “Kako se počutim? Lepo, kako pa drugače! Duje je naš novi član družine, ime pa je dobil po svetemu Duju, ker se je rodil 7. maja,” je takrat dejal Oliver. Kmalu se je družina še povečala, leta 2011, ko je Duje dobil sestrico in bratca, dvojčka. Tudi Oliverjeva mlajša sinova sta šla po stopinjah starejšega brata. Damir in njegova žena Vanda sta dobila hčer Margito, kasneje pa sina Vinka.

Dokler nisem dobil vnukov, nisem vedel, da čas tako hitro teče. Ko jih gledam, kako rastejo, me spominjajo na pšenico, ki jo poseješ pred božičem in potem vznikne takrat, ko je čas.” Na vprašanje, kakšen dedek je, pa je Oliver odgovoril: “Zelo imam rad vnuke in svojo družino, to mi ni potrebno poudarjati. Vnuki so živahni in, iskreno, po pol ure igre z njimi sem že utrujen. A za to je kriv moj poklic, veliko živcev sem zgubil, ker sodelujem z ogromno ljudmi. Konec koncev pa mislim, da sem dober dedek, imajo me radi.”

Vnukom pel uspavanke
Čeprav se noben od njegovih sinov ni odločil slediti stopinjam svojega očeta, pa je še možnost, da kdo od njegovih vnukov vstopi v glasbene vode in nadaljuje delo dedka. Kakorkoli, imajo njegove gene. “Vnuki poslušajo moje pesmi in vsi so bili na mojih koncertih, razen najmlajša, saj ima komaj leto in pol. Vseeno pa ji pojem uspavanke,” je razkril slavni Dalmatinec in vedno poudarjal, kako ponosen je na svojo družino.

Oliver je nesebično v intervjujih delil recept za zakonsko srečo
“Najpomembnejša sta medsebojno razumevanje in strpnost. Ko postajaš zrelejši, se zavedaš svojih napak, zato jih ne ponavljaš več. In ko se prepirava – se prepirava s tišino,” je dejal. Oliver je bil znan kot izjemen romantik in še nedavno je dejal, da “še vedno dobim kurjo polt ob lepi pesmi, besedi, atmosferi in zato bom ostal večni romantik”. Priznal je tudi, da je pogosto svoji ženi podaril majhno pozornost, brez kakršnega koli razloga, včasih pa ji je celo napisal ljubezensko pesem.

A. G.