Oliver Dragojević si brez glasbe ni mogel predstavljati življenja – a prava ljubezen je bila zanj družina

Oliver z ženo (foto: twitter)

Čeprav si ni mogel predstavljati življenja brez glasbe, mu je pravo ljubezen predstavljala družina – žena Vesna, trije sinovi, Dino, Damir in Davor, pa tudi ogromno vnukov. Najstarejši sin se je zakoncema Dragojević rodil leta 1975 in čeprav večina očetov želi biti pri rojstvu svojih otrok, je Oliver ugotovil, da tega ne zmore. “Raje žene ne vidim v bolečinah – samo to sliko si potem zapomniš,” je dejal. Tri leta pozneje sta v njuno življenje prišla še dvojčka Davor in Damir, ki sta prinesla še dodatno veselje. “Takrat nas je bilo v hiši enajst, tudi pes. Zato smo od občine dobili stanovanje in se preselili – jaz, žena in trije otroci. Bilo nam je lažje,” je dejal glasbenik. Od hrvaške pevske legende se bodo v družinskem krogu poslovili v Veli Luki, na rodni Korčuli.

Hrvaškega glasbenika, ki je v nedeljo zjutraj izgubil bitko z boleznijo, večina pozna po opusu znanih pesmi, vendar mnogi ne vedo, da je bila zanj na prvem mestu družina. Njegov najstarejši sin je z ženo Neveno leta 2008 dobil sina, ki sta ga poimenovala Duje, zaradi česar Oliver ni mogel skriti svojega navdušenja. “Kako se počutim? Lepo, kako pa drugače! Duje je naš novi član družine, ime pa je dobil po svetemu Duju, ker se je rodil 7. maja,” je takrat dejal Oliver. Kmalu se je družina še povečala, leta 2011, ko je Duje dobil sestrico in bratca, dvojčka. Tudi Oliverjeva mlajša sinova sta šla po stopinjah starejšega brata. Damir in njegova žena Vanda sta dobila hčer Margito, kasneje pa sina Vinka.

Dokler nisem dobil vnukov, nisem vedel, da čas tako hitro teče. Ko jih gledam, kako rastejo, me spominjajo na pšenico, ki jo poseješ pred božičem in potem vznikne takrat, ko je čas.” Na vprašanje, kakšen dedek je, pa je Oliver odgovoril: “Zelo imam rad vnuke in svojo družino, to mi ni potrebno poudarjati. Vnuki so živahni in, iskreno, po pol ure igre z njimi sem že utrujen. A za to je kriv moj poklic, veliko živcev sem zgubil, ker sodelujem z ogromno ljudmi. Konec koncev pa mislim, da sem dober dedek, imajo me radi.”

Vnukom pel uspavanke
Čeprav se noben od njegovih sinov ni odločil slediti stopinjam svojega očeta, pa je še možnost, da kdo od njegovih vnukov vstopi v glasbene vode in nadaljuje delo dedka. Kakorkoli, imajo njegove gene. “Vnuki poslušajo moje pesmi in vsi so bili na mojih koncertih, razen najmlajša, saj ima komaj leto in pol. Vseeno pa ji pojem uspavanke,” je razkril slavni Dalmatinec in vedno poudarjal, kako ponosen je na svojo družino.

Oliver je nesebično v intervjujih delil recept za zakonsko srečo
“Najpomembnejša sta medsebojno razumevanje in strpnost. Ko postajaš zrelejši, se zavedaš svojih napak, zato jih ne ponavljaš več. In ko se prepirava – se prepirava s tišino,” je dejal. Oliver je bil znan kot izjemen romantik in še nedavno je dejal, da “še vedno dobim kurjo polt ob lepi pesmi, besedi, atmosferi in zato bom ostal večni romantik”. Priznal je tudi, da je pogosto svoji ženi podaril majhno pozornost, brez kakršnega koli razloga, včasih pa ji je celo napisal ljubezensko pesem.

A. G.

 • Anton

  Počivaj v miru Oliver, naj ti bo zemlja lahka.

 • Antonius

  Spominjam se 29 let nazaj, ko sem v nerazložljivi nesreči na Dolenjki izgubil prijatelja. Stalna službena pot oskrbovanja lekarn z zdravili ga je vodila na dalmatinsko obalo in otoke. Milek je bil pač svojevrsten Milek s srcem in občutkom za reveža. Zdravila je podarjal ribiškim ljudem na obali in otokih, zato je dobrotnež padel v oči Oliverju Dragojeviću. **Kdo je ta človek, kdo je dobrotnik**, se je med obdarjenimi ljudmi spraševal. Poznanstvo je bilo hitro opravljeno, ker je bil Milek po notah že itak ves čas dalmatinski.
  Potem je pa mrzel veter zavel prek poletne noči, prijatelja Mileka nam je ukradla nerazložljiva nesreča.
  Takrat je Oliver Dragojević pokazal kaj njemu pomeni hvaležnost v prijateljstvu. Iz rodne Korčule se je prišel posloviti v Ljubljano od prijatelja, dobrotnika njegovih Dalmatincev otočanov.
  Ne samo zaradi njegovega nepozabnega glasbenega opusa, ki nam ga zapušča, tudi zaradi njegovih prijateljskih vezi z MIlekom v mojem spominu ostaja nepozaben.

  • totex39

   Lepa zgodba dveh dobrotnikov.

  • Mojca pokraculja

   Hvala Antonius, da si to lepo zgodbo delil z nami.
   V spomin na Oliverja … RIP

  • BorisDe

   Srbi so želeli, da ima pri njih koncert po dolgem času, celo rekli so, da bo dobil cel “simfonijski orkester” poleg, samo naj pride (gostoljubno). Oliver Dragojević se je odzval na tak način, kjer se je videlo da je ideološko voden hdz-jevec, kateremu je pasala masa zavedenih (tudi pro-ustaških) Hrvatov, ki ga obožujejo, zato je v medije podal laž, da ne bo šel v Srbijo zato, ker mu je nekdo “baje” od Srbov pretepel sina tam bla bla bla. Skratka, ko je lahko izpadel človek namesto p..da, je slednji izbral drugo možnost. Nekoč zelo dober in prijeten za uho, vendar pa kot človek je on zame osebno “nula” in NAJ POČIVA V MIRU, škoda, ker se je odločil tako kot se je. Še ena od zgodbic, ki jo morda niste vedeli.

   • jovan jovan

    Vedno je govoril, da v Srbiji ne bo nikoli imel koncerta. Brez razlage. Koliko ima to opraviti z nacionalizmom in HDZ pa je zgolj ugibanje. “Baje” tudi Balašević ne sme peti na Hrvaškem. Pa ima vseeno koncerte.

    • BorisDe

     Ja, ravno zato si preberi zgoraj, da je bil Dragojević povabljen.

     • Ja, in???
      Če je dala “kurba” noge narazen, naj jih da še vsakdo drug …

     • BorisDe

      Habibi6, imaš neko nepotrebno jezo do Srbov, ti jaz povem. Obišči malo ljudi dol, da občutiš drugačno stran, boli njega “k..c” za enga hrčka tam nekje, imajo dovolj svojih problemov doma in probajo preživeti. Od vojne je minilo že veliko časa, tudi jaz bi lahko nadaljeval z jezo pa ne bom.

     • Glej, me ne zanima iti “tja dol” in VEM, da je “tam doli” ogormno zelo dobrih, poštenih, karkaternih ljudi. Samo mene oni “tamo dole” sploh ne motijo. Naj bo jasno vedno za vselej. Nič nimam proti Srbom, albancem, Arabcem, … Kitajcem, … komurkoli.

      Ampak edino kar me moti in imam NIČELNO TOLERANCO so KDORKOLI (vključno s Srbi) ki TUKAJ v Sloveniji deluje proti nam Slovencem. S tem – še nekrat povdarjam – da so glavni zločinci nad SLOVENSKIM narodom ravno tisti del AVTOHTONIH Slovencev, ki delujejo z namenom uničenja SLOVENSKEGA naroda. Žal pa ste v Sloveniji živeči Srbi in njihovipotomci bistveni protagonisti tega početja.

      Sem večkrat rekel, da ne tlačim vse Srbe v isti žakelj, ampak VEM, da je 99% v Sloveniji živečih Srbov PROTISLOVENSKO naravnanih in vsa njihova dejanja so usmerjana v ta cilj.

      Z vsem spoštovanjem, ampak dokler bo v Sloveniji živel/deloval en sam Srb, se bom zavzemal, da izgine iz področja Slovenije. Srbi kolektivno kot narod (vsega spoštovanja vredni posamezniki izvzeti) ste storili nezaslišano zlo nad mojim narodom. Preko tega ne grem – NIKOLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • BorisDe

      Pa verjemi mi, da temu ni tako! Verujejo v boga in so del identičnih kulturnih lastnosti in obnašanja kot Slovenci, so namreč Slovani. Niti enega Srba v Sloveniji nisem slišal govoriti proti Sloveniji. Kaj smo ti naredili? Hrvati so ti vzeli 1/3 morja in pa še več ozemlja, s Hrvaške so deportirali Hrvati z etničnim čiščenjem 350.000+ Srbov od tam kjer so vedno bili in formirala se je novonastala Hrvaška država, ki je nikoli ni bilo. Slovenci so pobili JNA vojake, ki so mahali z belo zastavo, JNA kot taka takrat pa ni bila samo v lasti “Srbov”, kar ti že govori, da je musliman šel braniti “meje z Avstrijo, če nekdo napada” in kasneje “nekdo se hoče odcepiti”, niso niti vedeli za kaj se borijo, ko je že vse šlo v maloro. Torej spominjaš se nečesa SLABEGA, tisto dobro ko so te pa Srbi med drugo vojno sprejeli v Šumadijo in vas odhranili ter ponudili zavetje, ko vas je Hitler pošiljal tja z vlaki in rečmi “Naredimo to deželo spet nemško!”, to pa pozabljaš. Kdo ti je natvezil te nebuloze, da Srbi tukaj v Sloveniji delujejo proti tebi. A so te to starši naučili?

     • JNA je bila de facto SRBSKA armada. Pa to nič ne spremeni, da je bilo 70% rekrutov NE-Srbov.

     • BorisDe

      Tvoje mišljenje, veliko vojakov je celo reklo, da so bili nad njimi “muslimani” in pa “makedonci” generali, celo admiral flote je bil Slovenec, ampak brezveze o tem sedaj.

   • Antonius

    Vojna prizadene ogromno čustev, pogubi veliko najbližjih in dragocenih prijateljev.
    Kar je enkrat prijetno ušesu, ostane vedno prijetno za uho.
    Kakšna je vaša osebna izkušnja s pokojnim Oliverjem Dragojevićem, da ste glasbeno dušo degradirali na NULO?
    Ja, ljudje se odločamo po ranjeni duši, pogubljenih najbližjih in nikoli več doživetih prijateljih.
    Težko je že razumeti, do odpuščanja je pa še daljša in bolj trnova pot.

    • BorisDe

     Gledam kakšen je kdo kot človek in kdaj reče “dovolj je sovraštva” ipd., ni prišel v Srbijo kljub povabilu in zmišljeval si je razloge za medije, da ne bi pri njihovih bil v slabši luči.

     • Antonius

      No, bom poizkusil na bolj preprost način.
      Vdrem v vašo hišo, jo na pol razbijem in vas kakšno leto kasneje povabim na pir.
      Najbrž bi se tudi jaz načakal, da bi sprejeli moje povabilo.
      Če bi moje povabilo sprejeli, bi se vam vsi vaši osebni prijatelji in znanci zagotovo čudili.
      Kot sem zapisal: **Trnova je pot do odpuščanja**.
      Plus sem vam dal, ker po vaših komentarjih verjamem, da niste slab človek.

     • BorisDe

      A mečeš tudi tistega soseda, ki ti je pomagal pod vse “Srbe”, če je bil recimo Srb? Npr., ali pa da ti ni nič naredil in je vsak odšel svojo pot? Najhuje je, ko vi Slovenci enačite posameznike na celotno NACIJO in da so vsi “isti”. Pol ste zame Slovenci vsi koruptivne pizde, ki niso nič naredile za nas državljane in se ubijate za “1mm” zemlje tistega mejnega kamna peš-poti, ker ste VSI ISTI. A ni to idiotsko razmišljanje? Povsod je odvisno od človeka, le pri muslimanih je dejansko DIREKTNA invazija in propaganda vsiljevanja njihove primitivne pedofil-verujoče sekte, ne glede na to kaj pravijo so vodeni s strani radikalnega vahabita imama iz Bosne. Prikriti separatisti.

     • BorisDe

      Res je, ampak je ponavadi obojestransko, se strinjam, še eno resnično zgodbo vem o tem: “Sosed je sosedu kradel streho in traktorji so bili najdeni pri ostalih Hrvatih v okolici”. Bilo je veliko takšnih, ki so kradli sami svojim, ampak kje bi to slišali v medijih, hvala bogu poznam pravične Hrvate, ki povejo vse tako kot je, drugi pa so skupinsko obtoževali Srbe, da so oni za vse krivi in da so kradli/razbijali. Zelo veliko je takšnih primerov, našli so traktorje po 60-100km stran od svoje vasi pri Hrvatih, ki so tudi izkoriščali vojno v svoje namene profita.

     • Odgovorti bi moral???
      Kdo ste vi – Srbi, da ZAHTEVATE nekakšno človečnost od nekoga, ki ga pač ne mika priti tja narediti koncert??? !!!!!!!!!!!!!!!!

     • BorisDe

      Ahm, Srbi kot sem videl dejansko pri osvojenih trofejah sredi Beograda ne pojejo politično obarvanih pesmi in pa “tekla bo Neretva mrtvih Srbov .. mesarji črnosrajčniki se prebujajo ..” in podobno. Mislim, da so veliko bolj človeški od teh ustašev SEDAJ, noben ne zahteva “človečnost”, ampak se tukaj kaže veličina nekega naroda. Vidiš, ravno zaradi takšnih kot si ti, ki so pač egoistični (pa te ne obsojam) ne pride do sprave. Od takrat pa je poteklo že veliko časa, ko so eni še vedno vodeni z isto fašistično ideologijo in to izkoriščajo za politične točke, da obstanejo na oblasti. Sam osebno poznam obe strani, tisti spodaj Hrvati “domobranci” se morajo delati velike “ustaše”, ker drugače bi izgubili penzijo in vrgli v vodo vse tiste njihove novo zgrajene hiše od pomoči, ker bi jih nekdo prijavil, da niso dovolj veliki “Hrvati”, nune skupaj s thompsonom otroke v šolah učijo raznorazne politične proti Srbom nastrojene pesmi, torej učijo otroke sovraštva. A si to kje videl v naših osnovnih šolah in srednjih šolah? Ne. Noben ne zahteva, ampak je to ČLOVEŠKO in edino ljudsko, saj konec koncev Srbi lahko spet rečejo “smrdljivi Hrvati” in podobno, pa so šli nad to, se vidi kdo je zaostal v vsem tem .. hrčki kdo pa drug. Je celo Kolinda rekla, da Hrvaška nazaduje in da jo celo Srbi prehitevajo po desni.

     • O kakšni spravi govoriš?? Me ne zanima kaj imate vi s Hrvati. Ja, s Hrvati imamo obmejni spor, ki pa bi bil z lahkoto rešljiv brez te “jugoslovanske=velikosrbske” pritljage. Z njimi se bomo že sami zmenili, kakršen koli bo že rezultat. Toda Srbi ste 500km daleč. Nas nič ne briga.!!!

     • BorisDe

      In kdaj sem jaz kaj govoril o tem? Preberi si kakšen post, kjer sem rekel “Slovenijo ne zanima politika Srbov/Hrvatov, sedaj so vsi samostojni in tudi s Srbijo je enako, vsak se briga za svojo rit”. Tukaj je pa tema o bivšem jugo-pesniku, se ti vidi da si hlod v razmišljanju in da ne veš kaj je to v kontekstu in “tematika”. Jaz sem svoje argumentiral na čisto pravi tematiki o Oliverju Dragojeviću.

     • Ne ni bila tem o bivšem “jugo-pesniku” mapak o pravem patriotskem Dalmatincu, ki mu ti OČITAŠ, da je zatajil YU. Ti si “hlod” ne pa jaz.

     • BorisDe

      A si ti videl tisto kjer piše “jaz osebno mislim”? No, ko bi to videl, bi videl da dejansko ti meni želiš spremeniti MOJE mišljenje, da je bil on “dober”. Mogoče tebi, ampak meni ne. Jaz sem se samo navezal na zgodbico zgoraj in podal moje mnenje (osebno). Če veš razliko med osebnim in vsesplošnim, bi ti lahko bilo marsikaj več jasno.

     • Glej, ta debata se je začela, ker si Oliverju Dragojeviču “očital” nekaj kar NI storil a ti ni bilo všeč. Na koncu si ga pa še označil za “jugo-poeta” kar on nikoli ni bil.

     • BorisDe

      Ja saj sem napisal “moje osebno mnenje”, pa mislim da na srb-portalih govorijo podobno kot jaz in tudi sam Dragojević je dajal sporne in lažne objave v Hrvaške medije in se po domače “puval” svojim tam, kako velik Hrvat je in da ne bo nikoli šel v Srbijo. Pač, rečem tisto kar je bilo vidno, a me moraš za to obsojati, ker sem povedal? No jaz mislim, da se je res zlagal dosti zadev. Dragojević je pa btw še bahe Srbski priimek in je Srbom smešno, da se nekdo izdaja za Hrvata, če pa le to ni, ampak lej spet boš rekel, da to ni res itd., jaz pa samo debatiram.

   • Srbi ste pač “zgodba zase”.
    Pač ne spadamo skupaj, čeprav nas je VELIKOSRBSKA (najprej kraljevina potem SFRJ) država tlačila pod skupno streho.
    Jaz osebno vem, da je nekaj najboljšega za Slovenijo, da ste vsi Srbi (priseljeni, rojeni, potemci n-te generacije) čim dlje iz Slovenije in mi Slovenci nimamo nič opravka z vami.
    Preprosto in enostavno – nismo za skupaj!!!! Nočemo vaše “dobrohotnosti” ker imam zaradi nje samo probleme (komuniste) in zato – ‘što dalje, to bolje’ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • BorisDe

     Nimaš prav, ker oni isto razmišljajo, da ste jim vi zarinili nož v hrbet in podobno. Vsak ima prav na svoje razmišljanje, v Srbiji pa ni več komunistov, so kar lepo na oblasti tisti, ki podpirajo SPC (Srbsko Pravoslavno Cerkev), imajo pravoslavne križe povsod, se krstijo, so največji kristjani, kralj se je vrnil in lahko mirno hodi po državi, na grbu našem je “Krona”, nisi bil dol, da bi videl kako je Putin doniral za izgradnjo enega dela nove cerkve Sv. Sava, torej KOMUNISTI ne verjamejo v Boga, so dejansko “ateisti”, v Srbiji se o vsem posvetujejo tudi s Cerkvenimi predstavniki, a so to potem “komunisti”? Tisti zaostali jugonostalgiki tipa “jankovićOGLU” komunajzar, ki krade tukaj kot sraka in je v Ljubljano spustil teroristično celico, dejansko niso predstavniki vseh “Srbov”, če ti na podlagi enega debilnega koruptivnega Srba trdiš, da so vsi Srbi ENAKI, potem nimam več kaj s tabo razpravljati. Isto bi jaz lahko kakšno rekel čez Slovence, ki niso nič boljši in so tudi koruptivni tukaj v Sloveniji.

     • BorisDe

      Hrvati so tudi zgodba zase, odvisno kdo in s katere strani jih gleda. Vsak ima svojo zgodbo zakaj, niso tukaj Srbi nič manj krivi kot Hrvati sami. Isti k..c drugo pakovanje. Če se delaš nedolžnega pizduna, potem vedi da to nisi in nikoli ne boš, enako pri določenih Srbih posameznikih.

     • Zgornji

      Nooooooo, zdaj grem pa še nazaj gor brati kaj sta mi vmes napisala … :-)

     • Sem ti v gorjnem komentarju v splošnem odgovoril. Zame je meja ‘Kolpa-Sotla’ in čim dlje od mene ste, tem rajši vas imam. Nič nimam proti vam, le v Sloveeniji vas nočem imet. Bo to dovolj jasno???!!!

     • BorisDe

      Ja lej, smo pač že živeli tukaj in proti tebi in Sloveniji nimamo nič. Spoštujemo tvojo suverenost, skušamo živeti, plačujemo davke, navijamo za Slovenijo, govorimo slovensko, nimamo radi jankovića, smo del večine in za JJ ter Jelinčiča, tebi osebno in ostalim Slovencem ne bi želeli nikoli narediti nič slabega, kvečjemu bi vas branili od pedofil-verujočih morilskih sekt, tukaj imamo vse, nismo invazivni in smo kristjani, imamo identično kulturo obnašanja, ampak zaradi takšnih kot si TI dobimo občutek, da se moramo vedno nekaj dokazovati pred vami in ti priporočam, da se vprašaš “kdo si ti” in ali si kaj več vreden od nas, da bi se mi TEBI nekaj dokazovali prasec nemarni. A ti je to dovolj jasno? Dokazal si da si “kreljo” in s takimi se ne mislim naprej pogovarjati. Na koncu koncev, se kot Srb sprašujem, zakaj so Srbi sploh pomagali rešiti takšne izrode kot si ti, prepustili bi jih raje turškim obrezancem, da jih nataknejo na obrezanega, ker si to zaslužiš. So long, live well in odjebi, jaz se bom hvala bogu vedno bolje znašel od tebe in imam več odprtih možnosti :D “Nič nimam proti tebi, ampak v Sloveniji takšnih debilov nočem imeti. Bo to dovolj jasno?!!!”. Hvala.

     • Če govoriš o sebi, piši v EDNINI. Kolektivno kot narod, pa ste “popušili”. Je preveč “pritljage” da bi par dobronamernih dejanj to sčistilo.

      Še enkrat brez neke OSEBNE zamere. Ne poznam te osebno in mogoče si res super osebnost. Mogoče celo 1000x boljši od mene (osebno sem človek z milijon nedopustljivimi napakami) ampak zaradi kolektivne “karme” si pač ne moreva priti blizu.

      Če se hočeš res potrditi kot karakter, značaj, vrednote, … stori vse kar je v tvoji moči, da se velikosrbsko zavojevanje Slovenije konča ali vsaj ne bo tako zelo destruktivno.
      Bodi ČLOVEK in sprejmi življenje v vsem svojem kaotičnem bistvu. Žal imaš zaradi svojega porekla “pritljago” (kot jo imam tudi jaz) in se bori, da si jo olajšaš. Toda to ne boš dosegel s tem, da boš slovencem dokazoval kako “dober” si, ampak s tem, da se boš uprl proti zlu, ki je del tvoje “pritlajge” (srbsko poreklo).

     • BorisDe

      TI ne veš kaj govoriš, jaz sem ponosen na svoje poreklo in več od mene kot gostoljublje, prijaznost in spoštovanje tvoje suverenosti in kulture/praznikov/vere/tradicije in vsega v povezavi s tabo pač ne boš doživel, da pa bi se odrekel svojih prednikov, tega pa ne morem oprosti, vsak ima svojo zgodbo in nisi TI niti tvoji “Slovenci” (če si sploh Slovenec) nič boljši in vas celo Srbi prekašajo v marsičem, tako kot mogoče Slovenci prekašajo Srbe npr. v “racionalnosti”, Srbi pač radi zapravljajo. A se imaš mogoče za kakšno nadraso? A si ti “Bog”? Kakšno “velikosrbsko zavojevanje”, če jih je manj tukaj kot pa jih je bilo nekoč, kdo je koga “zavojeval”. Kakšno zlo človek, pojdi malo v svet in si pogledaj to “zlo”, ki ga demoniziraš tako kot so to demonizirale ostale neoliberalne barabe in podobni.

     • Samo na kratko: NE nimam se za NAD-raso. Sem le nekdo ki želi na svojem živeti po svoje. In noben Srb mi ne bo diktiral kako je prav.

      PS: Sveta sem pa videl več, kot ti sploh veš da obstaja. Nikoli nikjer nisem imem problemov z domačini, ker sem spoštoval njihovo pravico da živijo po “svojih šegah in postavah”.

     • BorisDe

      Kdo ti diktira? Ne obračaj mojih besed, ker sem ti že napisal zgoraj da spoštujem domačine šege in navade. Ti imaš dejansko kompleks, da misliš da ti vse nekdo “diktira” in “narekuje” a ti sploh znaš kaj argumentirati in dejansko “debatirati” z nekom? Noben te ne sili da pišeš, pa še vedno pišeš. A boš to tudi Srbe obtoževal, da so te navedli da pišeš? Tebi so vsi drugi krivi a je tako, samo sebe ne vidiš.

     • Kdo mi diktira? Počefurjeni sloven ci in 99% Srbov v Sloveniji.
      Daj dokaži da (glede Srbov) to ni res. Narediva en hipotetični preiskus. Reciva, da se vsi Srbi (in njihovi potomci) izselite iz Slovenije. (itak smo Slovenci sami naciji, ki vas ne maramo). Dokažite z dejanjem, da seSlovenci motimo in nam bo pozneje slabše kot sedaj.

     • BorisDe

      Motiš se, poslal boš Srbe, ki so vas “idealizirali” in pri vas imeli vse ter si uredili življenje v novodobnem svetu recimo nazaj v “Srbijo”, vredu, dobil boš veliko hujše in sicer nadvlado “muslimanov”, ki niso ne tvoja vera (Srbi podpirajo tvojo vero in je identična z majhnim odklonom), dobil boš nekoga ki ti bo RES hotel spreminjati navade in ti diktirati kaj je prav in kaj ne (uvedli ti bodo šeriat po možnosti in liberalci podpirali lgbt-sprijence, burke) – Srbi so družinsko naravnani in spoštujejo družino kot Oče-Mati-Sin-Hčer in nikakor drugače in ne marajo lgbt-sprijencev in burk, saj so z njimi že imeli opravka večkrat, kljub vsej številčnosti v Sloveniji bi lahko Srbe pokoristil procentualno kot glasovalno telo, da se tvoja kultura in kultura Evropejcev ohrani, saj si Srbi želijo isto oz. tako kot je bilo po osamosvojitvi Slovenije, ko teh burk ni bilo. V katerem koli pogledu so dejansko identični tebi, jaz ne vidim razlik, razen tistih nekaj, ki si želijo priti v parlament in tam smrdeti za denar (tega ne podpirajo in to so takoj rekli vsem, spali bi kot Madžarska poslanka tam in ne bi naredili nič za Srbe, saj že vse tako in tako ŠTIMA za Srbe in se Srbi ne pritožujejo, ker so navade in običaji/kultura/vera/obnašanje ISTI oz. identični Srbom), Srbi so se že asimilirali, dobili boste pedofil-verujočo morilsko sekto neasimiliranih, ki ti bodo spodkopavali temelje države in lobirali za svoj šeriat in tako naprej in tako naprej. Premisli malo, nekoč smo bili skupaj in smo lahko samo veseli da smo del Slovanov, ostalo bo prišlo kasneje. Če pa nisi Slovan ti pa ne morem pomagati, Srbi so pač del Slovanov-kristjanov, vedno bili in ostali, pol Nemčije je Lužiško-Srbske npr.

     • Daj dost blebetanja. Rekel sem ti, da kolektivno kot narod vi Srbi in mi Slovenci ne pašemo skupaj. Čeprav sem parkrat izrecno navedel, da ne leti to na tebe osebno (ker te ne poznam in ne vem kakšen karakter si) si to vzel kot napad nase osebno (kako zelo tipično srbsko) in me napadal na osebni ravni.

      PPS: Lužiški Srbi niso in nikoli ne bodo ena od vej Srbov. Lužiški Srbi (pravilneje Sorbi) so ZAHODNI Slovani (Tako kot večina Slovencev) in zato ne morejo biti predniki Srbov (JUŽNO-slovanov.

      PPS: Današnji Srbi imate najnižji % R1a haplo grupe (moška veja) in ste hkrati najglasnejši propagandisti panslavizma. Še celo Madžari (Huni, hunski jezik) imajo nenavadno visko delež R1a kar potrjuje hipotezo o nekoč enotnem panonskem bazenu, ki ga danes predtavljamo Slovaki, Slovenci, Rutenijci, …

     • BorisDe

      Sedaj si me pa nasmejal! To so kar lepo Srbi, z istimi običaji kot dol v Srbiji, le da so tam večina katoliki. Se vidi da pojma nimaš s to svojo statistiko, še žal ti bo da tako govoriš proti meni kot Srbu, ker boš nekoč najverjetneje odkril, da si dejansko čisti “Srb” po genih, saj so bili ogromni v svojih kraljevstvih, katerih Slovenija (niti novonastala Hrvaška z letom 1991->) ni doživela, ogromni v kulturi in kot znanstveniki (Tesla, Pupin itd.), to kar govoriš je tipično ustaško-albanska propaganda in nima veze z realnostjo. Kot sem jaz videl so Hrvati mešani med Indijci-Turki-Belorusi-Ukrajinci-Germani na severu, zato pa so blond ob rojstvu in imajo bolj rjav ten kože. Tipično arijsko-mešani turko-cigani. Slovenci pa so mešani Slovani z baje “Poljaki-Srbi(takrat Hrvaške ni bilo)-Čehi-Slovaki-Madžari” in kasneje še z “Italijani in Avstrijci” (večinoma na primorskem), Recimo, če se že greš to, ti lahko povem, da so Srbi bolj beli od tebe, saj imajo kri od najbolj Sibirskih Rusov do najbolj belih Belorusov v sebi, samo poglej vaterpolo ekipo Hrvaške in pa recimo Srbije, pa ti bodo stvari bolj jasno. Ne morem ti pač nič, če si slučajno ljubosumen na moje poreklo in na moje močne prednike na -ić.

     • Zgornji

      Dobro si mu začel razlagati, le, da si potem tam pri izvoru Slovenskega Naroda Žal Zašel iz Poti Resnice …

     • BorisDe

      Ni povedal realne podatke, ampak tiste, ki mu najbolje pašejo v njegovem prepričanju da je on Avstrijski hlapec in bolj “napreden hlapec”. Če me razumeš. Zato je pač dobil alternativno možnost. Če je mešan z germani je potem on bolj “napreden” kot človek. Tako si to recimo predstavlja on.

     • Zgornji

      Amennn !!! ! !!! AMPAK, VENDARLE NISI OMENIL PROBLEMA, DA SMO SKUPAJ Z PRAVIMI SRBI DOBILI ŠE POKVARJENE – MOHAMEDANSKE SRBE , KI PRI VAS DOL NISO ZMOGLI ZDRŽATI, PA SO ZATO NATO POHITELI MIGRIRATI V SLOVENIJO !!! ! !!! POMAGALI SO JIM PA ŠE DRUGI VAŠI VODITELJI KI SO BILI TAKRAT NA OBLASTI , PO VOJNI … ZATOREJ … AJA, JA, NO, PA ŠE TO : SLOVENCI NISMO SAMO SLOVANI, TEMVEČ IMAMO PREDNIKE IZ (OKOLICE) IZRAELA , TAKO , DA … si preračunaj ponovno malo natančneje + bolj potihoma :-)

     • BorisDe

      NA MOJO IN TVOJO ŽALOST! Takšni mečejo slabo luč na vse nas ostale :)

     • Zgornji

      AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!
      NO, SAJ, RAVNO + TUDI PREDVSEM ZARADI TAKIH , PA BO KMALU PRIŠLO DO KONCA SVETA V NASLEDNJEM DESETLETJU – V DRUGI POLOVICI, ZATO, DA SE TA PLANET OČISTI “SLABEGA SEMENA ” ZARADI DRUGEGA PRIHODA TAKOJ ZATEM !!! ! !!!

     • Zgornji

      Hja, Dobro si mu povedal + razložil … Žal .

     • Zgornji

      Hja, Dobro si mu razložil, … AAAAAAAMPAK, … A PA SE TI SPLOOOOOOH ZAVEDAŠ – KOOOOOOOLIKO IMAMO ŠELE MI ZLOVENCI SVOJE KARMIČNE PRTLJAGE NA PUKLI ??? !!! ??? A SI ŠEL KDAJ TO RAČUNATI ??? ? ??? NOOO , JAZ SEM ŠEL PRED LETI, IN ZATO NOČEM VEČ DRUGIH NARODOV TOLIKO KRIVITI ZA NAŠE PROBLEME , KAJTI SAMO SMO KRIVI DA SMO SE SPLOOOH PRIBLIŽALI TAKIM PROBLEMOM Z NAŠIMI JUŽNIMI BRATI … !!! ! !!! Aaaaaaaaamennn !!! ! !!!

     • Za začetek bomo rešili veliko tega “karmičnega” punklna, ko se nehamo imet z njimi za “južne brate”. Bo šlo????????????????????????????????????????
      Zelo resno sprašujem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • BorisDe

      Informacija iz prve roke, Srbi Slovence ne obravnavajo za “južne”, saj so jim Slovenci na severu. Torej si dejansko bolj “Severni Slovan brat”. Logika in geografija pokažejo na to, da si ti na severu glede na Srbijo. Si pa žal še vedno “južni” kakšnim Avstrijcem in Nemcem, kakorkoli obrneš.

     • Sem ti že rekel, da bomo (oboji) najbolj srečni, če nas pustite pri miru. Imamo Slovenci že tako ali tako dovolj problemov sami s sabo. Če nam jih pa zmanka si jih pa nove naredimo.

     • BorisDe

      Jaz tebe osebno puščam pri miru in če želiš, nikoli več ne rečemo kakšno niti pri drugih temah, da ne boš slučajno mislil, da ti kaj “diktiram” ali pa da ti želim vsiliti kakšno pro-uber-veliko Srbsko propagandno razmišljanje uber-mega-velikih Srbov.

     • Zgornji

      Heh, kle si mu pa spet zopet Dobro povedal, … kar Je Res, Je pač Res !!! ! !!! ;-))
      Amennnnnnn !!! ! !!! :-)

     • Zgornji

      Hja, … potemtakem si morava pa še pred tem še Razjasniti , da Smo pa Vsi Ljudje na tem Planetu Samo Bratje + Sestre , Vključno z ubogimi Črnimi Brati ki pa So Kajnovi Potomci !!! ! !!!
      Za naprej pa je Tudi NUJNO Potrebno Povedati, da Smo Slovenci delno Mešanica avtohtonih narodov ( Ilirov + Keltov + … ) še IzPred naše Preselitvijo iz okrožja Izraelskih krajev , katerih smo Večji Del.
      Nadaljujeva naprej kasnej zatorej …

     • Ti še tole odgovorim. Sem bil marsikje po svetu in nikjer nisem naletel na “tujce” (ja vsi izhajamo iz Adama Kardmona). toda razumem in cenim pa tudi ožje sorodstvene vezi, čeprav je “žlahta strgana plahta” in se ni ravno 100% za zanesti na svoj rod.

     • Zgornji

      AMENNNNN !!! ! !!! DOBRO POVEDANO !!! ! !!!

     • BorisDe

      Ne, to je misel globalistov, katerih ne maramo ne Srbi ne Slovenci v Sloveniji, ki smo glasovali za anti-globalistično stranko proti invaziji pedo-verujoče morilske sekte in proti zakrnelim komunajzarjem v novi preobleki neoliberalcev.

     • No, ker si na koncu svojega komentarja pokazal pravi obraz, samo tole. 9. maja 1945 je SRBSKA vojska okupirala slovenski narod. Vse ostalo iz tega sledi. Srbi niste NITI ENKRAT branili Slovence pred Turki, niti kdajkoli v zgodovini storili karkoli, za kar bi vam morali biti hvlaležni.
      Ko pa že omenjaš Turke (in turške vpade) pa samo tole: Teli/Gazi Hasan-paša Prijedojević je bil SRB https://bs.wikipedia.org/wiki/Gazi_Hasan-pa%C5%A1a_Predojevi%C4%87 To je bistvo VSEH turških napadov na Slovenijo!!!!

     • BorisDe

      No pokazal si prav obraz, to so zopet tisti izdajalci posamezniki, ki so sprejeli islamsko vero ker (potrebno je poznati zgodovino, katere ti ne poznaš): 1.) Niso mu vzeli sina “janičarji” 2.) Plačeval je manj davkov ali pa dobil veliko posest, na kateri je bil on gospodar nad ostalimi kristjani-Srbi in jih kontroliral ter raportiral vse svojemu Sultanu spodaj <– Če bi bilo res, da so vsi izdajalci, potem si poglej 1. Balkanski rat, 2. Balkanski rat, kdo je bil Karadjordje (Črni Djordje v prevodu), kjer so ga Ottomani klicali "Črni", ker je pobijal Ottomane kot za šalo in vodil vsesplošno vstajo proti njim. Na prvi bojni fronti so pregnali Ottomane skupaj z Grki in jih poslali nazaj po 400letih. Žal je veliko teh Srbov ostalo v "islamu" in napaka je, da jih potem niso deportirali nazaj v Turčijo in naredili bolj homogeno državo. 400 let so Srbi-Grki kristjani pridobili severnjakom kristjanom, da si naberejo moči in zberejo vojsko, medtem pa te severnjaki-zahodni kristjani niso nič pomagali Srbom-Grkom kristjanom spodaj. Srbi-Grki so jim veš čas povzročali izgubo in jih oslabili pred nadaljnjo invazijo naprej. Tega te niso naučili v post-jugo šoli je tako? Sicer pa to govorijo samo "hrčki in albanci", ker nimajo nič drugega, da bi se oprijeli. Ne, niso vsi Srbi "Turki" in 90% jih je bolj belih od tvoje mešane riti.

     • Večino (prosto po občutku 90%) vseh turških vpadov ste zagrešili prebivalci območja ki se danes imenuje Bosna, Srbija, Albanija, ..) Kdo je bil izdajalci in kdo ne in kakšna je bila kolektivna odgovornost ostale populacije me milo rečeno sploh ne zamnima. 90% ropanja, morije, … ste zagrešili balkanci. Turki so bili le za ime.

     • BorisDe

      Slovenija tudi spada pod Balkan, napiši na wikipedio “Balcan penninsula”. Enjoy.

     • Slovenija NE spada pod Balkan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      dost imam te VELIKOSRBSKE indoktrinacije. Goni se u tvoju srbsku vukojebinu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • BorisDe

      Samo povedal sem “argument”, kaj se jeziš. Meni osebno to “Balkan” gor dol nič ne pomeni. Samo pravim. Ne jezi se človek :)

     • Se ne jezim. Le imam ničelno toleranco do teh VELIKOSRBSKIH laži in zavajanj.

     • BorisDe

      Pa to ni “Srbska izmišljotina” ali pa kaj, to je na internetu. Del spodaj v Sloveniji in sama Slovenija s tem tudi spada pod Balkan zato. Jaz nimam osebno nič pri tem.

     • A pol je tud Italija na Balkanu ker je Trst z okolico (del do vrhne točke jadranskega morja) na Balkanu? Daj goni se v PM

     • BorisDe

      Ne, nek spodnji del Slovenije baje še spada pod “Balkan”, kljub tvojim prepričanjem. Zakaj bi se jaz “gonil” nekam, če pa je to na internetu s strani “anglosaksonov” ne pa od Srbov.

     • Geografija je ena taka”znanost” ki je zolo podvržena politiki. do leta 1918 je bila geografska meja Donava-Sava-Kolpa-kvarner. potem ste pa Srbimejo premaknil na Krko pa čez do vrha Jadrana, zadnje zemlevide pa vidim kar cela Sava do izvira in po Soči dol do Jadrana. V vsakem primeru je še vedno več kot 50% Slovenije izven Balkana. bo potrebno naslednjič zarisat po Dravi, da boste “zmagal” …

     • BorisDe

      Če bi bilo to res, bi tam bili sedaj Srbi, in država “Srbija”. ampak so kar lepo “Hrvati” z novonastalo državo Hrvaško. Tvoja teorija ne pije vode.

     • Sem ti rekel da zame šteje le “trumpov zid” na Kolpi in Sotli. Vse ostalo južno onkraj tega zida me ne zanima. Trump govori o 10-12m višine zidu. Jaz se pod 100m ne pogovarjam. ziher je ziher.

     • Zgornji

      ZID JE DOBER, JA, AMPAK , ČE PA PRETIRAVAŠ Z TVOJIMI STOTIMI METRI, POTEM TE PA ŽE OTROCI POČASI NEHAJO RESNO JEMATI …

     • OK, se popravljam 1000M

     • Zgornji

      Heh , … ne daš se … ne še … ;-)

     • NIKOLI 1 milja. Premagamo Dubaj in Đedo po višini :-))

     • BorisDe

      Samo pazite prosim, da mi ne zakrijete sonce preveč, rabim ga ko pečem odojka na vrtu in ko uspešno širim tradicionalno vonjavo tistim burkam. Hvala.

     • Zgornji

      ;)

     • Zgornji

      ;-)

     • BorisDe

      Zaradi mene ga lahko sedaj naredite 3000km, imam vse tukaj in lepo mi je v Sloveniji in tudi tukaj sem rojen, ne mislim iti drugam.

     • Zgornji

      Nooo, torej ti je dovoljeno ostati, žal pa to nebo dovoljeno tvojim staršem.
      Tudi od moje bivše bejbe staršem in njej se bo enako zgodilo, njenemu bratu pa ne, in mislim, da sedaj že pričakuje otroka z Slovenko , medtem ko jaz nisem zdržal z to njegovo sestro, ker je bila Prepokvarjena Hrvatica iz Srbskega porekla , pa čeprav ni bila njena Krivda za njeno Pokvarjenost , Temveč Samo krivda njenih Pokvarjenih Staršev … !!! ! !!! Žaaal.

     • BorisDe

      Moji starši niso prišleki, če upoštevaš, da smo si nekoč bili enotni in da so že v času Juge delali tukaj v Ljubljani in so kasneje takoj dobili državljanstvo Slovenije brez karkšnikoli težav, saj so imeli redno zaposlitev tukaj in stanovanje, ki so ga že odplačevali, sam pa sem rojen v porodnišnici v Ljubljani.

     • Zgornji

      Ja, verjamem ti Ampak, žal to ne spremeni Ničesar v svojem Bistvu, in žal Bodo morali oditi, tebi pa bo dana Prosta pot : Ostati, ali oditi z njimi . Lp do tedaj . Morda bodo morali tudi marsikateri moji bližnji oditi … Žal. Itak pa Bo pred tem že Vse Drugače urejeno … ob/po Koncu Sveta . Amennn.

     • Zgornji

      JA, ZREDUCIRALI IN OKRADLI SO NAS PA RES PRECEJ ZELO MOČNO, KAJTI, NAŠA DEŽELA JE BILA NEKOČ OD VELIKEGA KLEKA PA DO REKE !!! ! !!! AMENNNNNNN !!! ! !!!
      AMPAK, KAJ KO PA DANDANES V ŠOLI SPLOH NE UČIJO TEH BISTVENIH PODATKOV !!! ! !!!

     • Saj pravim. Mogoče bom enkrat pri volji za eno bolj resno debato. Recimo kar v kakšni koči na poti na Veliki Klek ali po spustu nazaj :-))

     • Zgornji

      AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! :-)
      Zdaj se mi pa že res upira tekati gor in dol ter vama obema odgovarjati, ko pa niti prebrati ne uspem do konca, ko mi namečeta že nekaj par postov na novo … :-( :-/ :-( :-P :-/ :-((

     • Poenostavi zadevo tako kot sem jo jaz. Odgovarjam le na svoji časovnici in se ne ukvarjam z ostalimi :-)
      Te bom enkrat vzel v tečaj pragmatizma :-))

     • Zgornji

      Ok, … ma, nemorem več, … Mirno noč vama želim, … in vsej ubogi Sloveniji , … pa tudi ubogi Srbiji …
      Good Night , … Wherever you are .

     • Kam bežiš? Zdej ko sem se razgovoril, pa bo konc heca ….

     • Zgornji

      Ma spati sem moral iti, ker moram garati danes še bolj kot včeraj . Se opravičujem za zamudo . Danes bo še težje … :-(

     • BorisDe

      Ja to se tudi jaz strinjam, to je dejstvo!

     • Zgornji

      Nooo, nemoreš Človeka pošiljati v neko vagino materno, noooooo … a si že res tako zživciran ? :-(
      No, okej, no, če si pa tako zmatran, pa pojdi počivati, in bomo Jutri naprej , če bo čas , mar ne ?

     • Zgornji

      No, nooo, … zdej si pa podlegel njegovemu potrpljenju , … te že ima . Daj, ne izgubljaj živcev zdaj, no , kajti tudi Tebe Bomo še Rabili Kmalu , – čez nekaj Kratkih let !!! ! !!! Torej, ne postani reva še Ti , če so drugi Že … že zmetali puške v koruzo … !!! ! !!!

     • BorisDe

      Zgornji, verjemi mi, da nimam nič proti njemu in imam rad Slovenijo z vsem srcem. Res mi je žal, ko vidim takšne primerke in res nismo vsi Srbi isti, bi ti že jaz povedal, če bi to občutil da se nekaj delajo in lažejo, pa še sam bi jim prisolil tri okol kepe da se “opametijo” :D Kakorkoli bi bilo vredu za Slovenijo in za vse nas, ki smo si podobni v razmišljanju. Don’t worry.

     • Daj nehaj porovocirat še ti. Imam že dovolj teh kao domoljubov, patriotov, pravih Slovencev in kar je še teh samooklicanih brezjajčnikov. O vsem skupaj imam svoje mnenje in razmišljanje in ravno ti, ki bi me morali podpreti, ste mi glavni nož v hrbet. Razni “poturice” so le za češnjico na torti.

     • BorisDe

      Jaz imam tebe še vedno rad in nisem z imenom “Habibi” poturica. Bi si predstavljal, da tak zaveden Slovenec kot si ti, ne mara raznih “arabskih besed”, Habibi si prevzel najverjetneje v Tuniziji, je tako? No tudi jaz sem bil tam na dopustu večkrat.

     • Ej, pojma nimaš glede izvora mojega nadimka. si samo sprojeciral nanj svoje blodnje in me sedaj napadaš. Preberi si kaj piše v sliki mojega avatarja :-)

     • Zgornji

      JA, SAJ RES, TUDI JAZ SEM SE SPRAŠEVAL , OD KOD TO TVOJE IME, KI SE SLIŠI PRECEJ PRECEJ MOHAMEDANSKO-ARABSKO, … ZATOREJ, … KAKŠNA PROVOKACIJA JE PA ZDAJ TO OD TEBE ??? ? ???

     • Nič ni provokacija. Je le posledidica življenskih situacij. Sicer pa moji komentarji govorijo vse o meni. Namenoma jih nimam zaklenjene, da si lahko vsakdo ustvari svoje mnenje.

     • Zgornji

      Hmmmmm :-/

     • BorisDe

      Tukaj sem se hecal “Habibi6”, ne zameriti :)

     • Zgornji

      Ajaaaaa ??? !!! ??? Pa zakaj si tako Zloben da ga provociraš še Dodatno, ko pa Že itak vidiš, da je znatran tako kot jaz ??? !!! ??? Mar moraš vedno dokazati svojo skrito Zlobo na takle način provokatorski ??? Jaaaaaooooo , … Kdaj se Bomo Poboljšaliiiiii … ???

     • BorisDe

      Ne, samo vem kaj pomeni “Habibi”, bil sem velikokrat tam. Nič drugega, ni bilo nič vsiljevanja ali pa veliko-srbske propagande vicev tukaj ali pa provokacij, samo vprašal sem se zakaj zavedni Slovenci sebi dajejo “arabske besede” na portalih. Čisto nič drugega.

     • Zgornji

      AJAAAAAAA, … TOREJ JE RES NEKAJ ARABSKEGA SMRADU V TEM IMENU … TOREJ JE TO NEK KRAJ ???
      Nooo , TOREJ, TI NESLOVENSKI HABIBI, .. KAJ POREČEŠ NA TOLE “ODKRITJE” … ??? A NIMAŠ NOBENE DRUGE IDEJE VEČ KOT LE POSNEMATI ZLOBNA MOHAMEDANSKA IMENOVANJA ??? !!! ???

     • Zgornji

      MA, BORIM SE ZA OBA, … SAJ TUDI TEBE PODPREM VSAKE TOLIKO ČASA, KER VIDIM , DA TUDI GOVORIŠ RESNICO , AMPAK, DANES OČITNO RES NI TVOJ DAN ZA TE RAZPRAVE, KER NOČEŠ SPREVIDETI, DA TA JUŽNEJŠI SRBSKI BRAT TUDI NI TAKO POKVARJEN KOT SO PREOSTALI JUŽNJAKI …

     • Saj sem večkrat rekel, da vse to ne leti nanj OSEBNO.
      Vse o Srbih sem pisal kot kolektivno o narodu. Se pa strinjam da je zanj verjetnoto zelo boleče. Saj tudi kolektivna “karma” Slovencev ni ravno nekaj s čemur bi se ponašal. Redko kateri Slovenec zmore pogled na kolektivo narodovo podobo.

     • Zgornji

      AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! NAMREČ, TUDI JAZ SEM SPOZNAL, DA BOLJ KO GREMO JUŽNEJE, SLABŠE NARODE SREČUJEMO … ŽAAAL.
      Mislim pa, da je to Posledica od Vpliva še iz Starih časov, Delno pa tudi zaradi Prelahkotnega Življenja zaradi Toplejših krajev tam doli … :-(

     • Čisto iz firbca sprašujem. A si kdaj potoval (še bolje preživel) južneje od Đevđelije?
      govorim o Grčiji, Turčiji (Kapadokijke so zame najbolj lepe punce), Levantu, Arabiji Felix, Perziji, Indiji (koromandiji) BTW: Indija je ena veja naše pradomovine kamor se je preselil del našega rodu.

     • Zgornji

      Nisem, imam pa dve dobre prijateljice od tam , in tudi nista ne vem kako lepi , zato pa vsaj malo bolj pametni .
      Iz Indijskega konca pa Izvira Celotno Človeštvo, btw, tako , da ti bo malo bolj jasno tudi o “vejah” in migracijah ter Izvoru Slovenskega naroda . Lp + #

     • OK.bova debato o Indiji za kdaj drugič. Danes sem razpoložen za bolj “lahkotne” teme ….

     • Čisto slučajno naletel na tole. Ker je bila glih debata o naši “pradomovini” Indiji Koromandiji :-)
      https://www.youtube.com/watch?v=qHmRyMBYj5U&list=UUl4l2tOcEw3oNmjcy6zDPjw

     • Zgornji

      Ja, Sanskrtski jezik Je najbližji našemu, in Zato Zadnja leta nadvse Cenim Slovenski jezik in njegovo Dvojino , … le manjka nam zanni južnjaški rek : “piši kaošto govoriš” , rek za udejanjanje Resnice. Mst.

     • BorisDe

      Sploh nisem pokvarjen tako kot so preostali južnjaki in lokalni koruptivni Slovenci, nič bat.

     • Zgornji

      Jaaa, to sem videl Že takoj na Začetku Pogovora :-)
      Vseeno pa Smo Vsi Pokvarjeni že po defaultu , le da eni Bolj, in drugi spet Manj .
      Lep + Boljši dan ti želim en mladostar pokvarjenec iz Slovenistana .

     • Zgornji

      Hmmm, no, da te ne bo kak prosti občutek prevaral … Dasiravno JE bilo Vmes TUDI Tako kot praviš !!! ! !!! Amennn !!! ! !!!

     • Zgornji

      Amennn …

     • Zgornji

      Hmmm , no, torej , imata Zopet Oba Deloma prav … :-/

     • Da, prodajaj “bučke” komu drugemu. Leta 2006 (volitve za župana Ljubljane) je 99,999% Srbov glasovalo za Jankoviča. Zame zaključena debata okrog tega ,koliko ga (še) marate ali ne.

     • BorisDe

      Možno ja, takrat niso videli njegov prav “obraz” in dosti njih ni vedelo, da je prikrit komunajzar jugo-nostalgik, pred tem pa veliko več županov dejansko ni naredilo absolutno nič v smeri napredka Ljubljane ali pa da se kaj spremeni. No sedaj vidimo, hvala bogu janković več ne bo na oblasti. So bili zavedeni tako kot ostale ovčice tudi med Slovenci, ki so ga začeli braniti kako je on “oh in sploh dober, saj nam je zgradil štadion”, pri tem pa so stroški elektrike in vsega šli gor in se Slovenci kot ovčke niso nič vprašali zakaj. Nekje je moral pobrati denar ovčkam. Ne ti meni o jankovićOGLUju, ki je plačanec od muslimanov, saj jih je imel celo v svoji partiji in jih še vedno ima. Simšičeva ni naredila absolutno nič, Vika Potočnik pa ša manj, saj ni imela znanja v tej ekonomski sferi. Kaj zopet praviš “99.999% Srbov” je glasovalo zanj, če bi samo Srbi glasovali zanj on ne bi dobil večine tako ali tako, Slovenci so bili tisti, ki so mu dali priložnost.

     • Glej, ne mi spet “prodajat bučke”.!!!!
      Čisto vsi Srbi ste glasovali za Jankovića, ker on je bil “naš čovek” in “on bo jebal Slovencima majku”. Konec debate.

     • BorisDe

      Ni res, to si ti misliš, gledali so bolj tako: on je “nekdo ki bo res nekaj naredil za Ljubljano in ima vplivne prijatelje in znanje v tej ekonomski sferi”, to je bilo takrat, potem pa je vpeljal teroristično celico v Ljubljano in pokazal svoj komunajzarski posrani provizijo-vzemajoči mafijski pedrski obraz.

     • BorisDe

      Ni res, se ne strinjam. Prepozno so zvedeli njegov prav obraz. Edino to.

     • Zgornji

      AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! DOOOOOOOBRO SI RAZLOŽIL !!! ! !!! NAMREČ, POZNAM KAR NEKAJ BEDASTIH SLOVENCEV , KI SO SE ODLOČILI ZA ĐANKOVIČA , ZARADI NEKATERIH IMAGINARNIH KORISTOLJUBNIH HINAVSKIH UPANJ, KI PA JIH NISO NIKOLI NITI OKUSILI , KAJ ŠELE ZARES IMELI KAJ OD TEGA !!! ! !!!

     • Zgornji

      Tudi Ti si Tule Dobro Razložil Kdo Je SLOVENEC in kdo je Srb … čeprav to spet niti Ni toliko Bistveno , kot pa Je NajPomembnejše : Kdo je Kristjan !!! ! !!!

     • Danes nisem pri volji za resne debate. Ampak bi pa enkrat želel kakšno reči o raznih denominacijah kristjanov in posledicah zaradi tega.

     • Zgornji

      Amennn . Tudi jaz bom moral počasi iti spati, ker imam Ogrooomno Dela jutri … :-(
      Bomo Drugič detajlneje :-)

     • Zgornji

      Tudi Tukaj si Dobro Razložil glede Obrambe pred mohamedanskimi turškimi zvermi … !!! ! !!!

     • slobodni vojislav

      V kateri psihiatriji v Srbiji so pa tebi izpirali možgane ? Sem mislil da se je prekinila veja šešeljčkov , tako da pametne in ponosne Srbe še čaka dosti dela !

     • BorisDe

      Slobodni Vojislav, kaj te je tako prizadelo, da si me tako napadel ob tej uri, je mogoče kaj takega kar sem rekel? Je kje mogoče kakšna moja “velikosrbska” propaganda, kot to radi rečete za vso tisto resnico, ki vam jo nekdo ponudi na pladnju in vas morda boli? Jaz nisem rojen v Srbiji, tako da ne bi mogel obiskovati psihiatrije v Srbiji, čemu bi mi nekdo izpral možgane? A te je prizadelo dejstvo, da si ti “Slovan” in pa da te bodo Avstrijci imeli še vedno za “južnega”, kljub temu da ti kličeš vse spodaj “južne” ali kaj? Ne vem, povej mi “Slobodni Vojislav”, kaj te je tako prizadelo, in mogoče ti lahko pomagam umiriti tvoj čustven izliv, da ne boš plačal za ure psihiatra po nepotrebnem.

     • Zgornji

      OBA STA DOBRO GOVRILA … DO SEDAJ . AMENNN !!! ! !!!

   • Zgornji

    Aja, … no, potem je pa tudi Logično zakaj Je Kadil !!! ! !!! Hvala za Info . Lp + #

   • Drazen Kovac

    Vedeli,vedeli,zakaj bi pa šou v srbijo na vse kar so tviji brati ušpičili na Hrvaškem,ti morda ni znano,nekateri ljudje imajo pač svoje principe in karakter in to spoštujem,z denarjem ne kupiš vsega,jbg,ni on bil ceca in podobni,,,,brez zamere

    • BorisDe

     Spoštujem princip in karakter pa vendar, kaj ste vse vi kot novonastala država (ki je nikoli ni bilo) ušpičili tudi Srbom, jih pregnali z večnih ognjišč (350.000+) ter etnično očistili “novonastalo Hrvaško”, vi vi Hrvati ccc. Zakaj samo Srbe obtožuješ, ko pa so tvoji isti ku..c. Za jezo sta vedno potrebna najmanj 2, ki se ne razumeta v dani situaciji. Vsak bo trdil svoje, resnica pa je nekje na sredini. Lahko ti povem recimo še eno zgodbo, ki jo poznam: Mišu Kovaću so HDZ ubili sina in ga propagandno izkoristili tako, kot da ga je ubil Srb, da bi se narod obrnil proti Srbom. Mišo Kovać je dolgo časa verjel da so ga ubili Srbi in na koncu je zvedel resnico. Kljub temu da je zvedel resnico, je ostal zadrt vase zagledan narcisoidni prasec, ki je še vedno sovražil samo Srbe. Pa brez zamere, ampak tako kot Srbi tudi Hrvati niste “nedolžni” in ne maram ko rečeš “kaj so tvoji brati ušpičili”, ušpičili ste tudi Hrvati, resnica prihaja pač na dan. Dam ti “+”. Je pa Dragojević zame veliko boljši od turbofolk shita (cece itd.), jaz to ne poslušam.

     • Drazen Kovac

      Dej prosim te lepo poslali ste hujskače iz Srbije da so našuntali srbe u hrvaški in probali narediti svojo veliko Srbijo,a to je bilo u redu,no računi vam se niso istekli tako da tisti ki je ostal je še tam tisti ki se pa ni strinjal z novopečeno državo je traktorilal nažalost,mnogi ki so bili čisti so se tudi vrnili če tega neveš,skrbi me pa eno in sicer,po vseh teh velikih apetitih mislim da vam je vsak dan..manjše dvorište..pa brez zamere

     • BorisDe

      To je tisto, kar sem povedal o “krajišnikih”, to niso apetiti ampak legitimna pravica avtohtonih tam živečih na večnih ognjiščih Srbov, ki so živeli od nekdaj tam a kar naenkrat glej ga zlomka jih sedaj ni več tam. Seveda, bilo je hujskaštvo, ko je hdz že nahujskal SVOJE in izvrševal represijo po postopku nad Srbi. Kaj se je naredilo, da je privedlo do etničnega čiščenja ne-Hrvatov (ne samo Srbov) s teritorije NOVONASTALE DRŽAVE? Pa Srbija ni nič manjša ima Republiko Srbsko – Hrvati imajo skupaj z musliji 51%/2=25.5% Bosne, Srbi RS imajo 49% sami Bosno, Kosovo pa je bil problem že v Jugoslaviji in bo najverjetneje razdeljeno, saj “šiptari se kote, e..m te živote”, provokatorji v območju Raške (ali t.i. “sandžak”) pa bodo najverjetneje čutili malo po “ledjima” kot se reče in kot se spodobi za separatiste, Vojvodina pa se noče odcepiti oz. se legitimno lahko, ampak bo pod Srbijo še vedno kot avtonomna oblast, to je vojni plen po zmagi nad Avstro-Ogrsko, ki je popušila. Nič skrbet, Srbija ne bo ko “NOKIA” kot želijo šiptari in kot želite vi Hrvati (pa ne vem zakaj podpirate recimo muslimane-albance proti svojim bratom nekoč, ki so vas pustili tudi preko njihove teritorije skupaj z vašimi mitraljezi, da vas Alijini ne bi totalno ubili v “zamki”). Pač prišel bo dan poračuna celotne zgodovine in resnica bo prišla na dan. Mene to ne skrbi, mogoče pa koga zelo skrbi ta močna resnica.

    • BorisDe

     Če se sprašuješ, zakaj mislim da niste “nedolžni”, razlogov je veliko a recimo naj se dotaknem enega: 1.) Ko je HDZ prišel na oblast, je začel zganjati represijo nad Srbi povsod na tleh “regije z imenom Hrvaška”, kar naenkrat so jih tamkajšnji policaji pro-Hrvati ideološko tepli, ubili ste lastnega Hrvata z bombo v avtu (vaš hdz takrat), ker je podpiral Srbe in bil z njimi prijatelj, v Vukovarju se je začela gonja proti Srbom in represija, da bi nekdo priskočil na pomoč čuvati te Srbe od pro-ustaškega HDZ režima se je tam seveda pojavila JNA (ki v osnovi čuva Jugoslavijo od separatizma in fašizma), protitankovsko orožje so vam dostavljali Nemci. Je dejansko nekako tako kot v Ukrajini, tamkajšnji Rusi so se združili v Novorusijo, saj niso mogli več trpeti fašističnega režima Poroshenka, ki je pobijal lasten narod s svojimi mafijozoti in “skini” mešanci s Hitler junge na oblasti, samo zato ker je bila večina Rusov proti njemu in ker je ta mafija odstavila legitimno izvoljenega predsednika od prej. No v Vukovarju so jim morali priskočiti na pomoč Srbi. Če ne bi bilo represije Hrvatov nad Srbi in če ne bi zahtevali celotno območje tudi tamkajšnjih Srbov od vekomaj, do vojne ne bi prišlo. Obstaja pa ena resnica, tam tistim Krajišnikom Srbom ste podali možnost, da imajo celo svojo valuto in so nekako “avtohtoni” a pod okriljem novonastalega imena “Hrvaška”. Ker se sami niso smatrali za “Hrvate” (kar je logično oni so Srbi in Hrvaška ni nikoli obstajala) in ker niso hoteli imeti to ime “Hrvaška” nad sabo, če so pa Srbi, je seveda stvar šla v napačen konec. Jaz osebno mislim, da so te Srbi krajišniki bili malo preveč nepopustljivi, pa vendar jim je kasneje uspelo pridobiti vsaj Republiko Srbsko :D No, lahko bi debatirala v nedogled, ampak jaz tebe kod Hrvata ne sovražim, jaz samo nimam rad, da se za vse obtožuje “Srbe”, ker je to pač neoliberalna CNN/BBC EU zahodna propaganda, iskali so nekega grešnega kozla, da bi lahko na tem terenu dobili novega zaveznika Vatikana, ki so prišli kasneje hitro v NATO kot geostrateška/politična poziicja proti Srbiji in proti Rusom. Nič drugega. Čez čas se bo videlo, kdo je pravi AGRESOR, ampak mene to ne zanima, živim svoje življenje naprej.

     • Drazen Kovac

      Glej tako ti povem,vedno ste vi bogi in potlačeni vedno ste gospodarili z svojo politiko vsem in vsakemu v bivšem režimu in hotli ste tudi nsprej…ma se ni itšlo…jbg če bi pustili zunanji bi leteli in iz bosne in in še iz kod,in molite boga da vam še Bugari in Makedonci ne poberejo kar ste jim v zgodovini pobrali nasilo tako da nimava kaj debatirati o teh stvareh razen tega tvoji so na naša vrata prišli trkat in dobili po repu,žalostno je da je narod nadedu politiki hujskaški mar bi živel na svojim ognjištima od gdaj!odkar so jih Turčini protjerali,valjda znaš to,tako da boljše da ste tam kamor ste…in ne misli si da nimam tudu srbijanske prijatelje ampak tako je

     • BorisDe

      Nismo mi nič bogi, vsak je dodal svoje “maslo” od muslimanov, Hrvatov, Srbov. Nikoli to nisem rekel. Nimaš prav in trosiš svojo nacionalno sranje v jezi proti meni. “Makedonci” so Bolgari-nomadi, katerim je Tito dal državo (ker so bili v partizanih), saj jih je koristil proti Bolgarom takrat kot geostrateško pozicijo. Če še ne veš “četniki” kot taki v Kraljevini Srbiji niso nikoli bili proti Hrvatom, čete so varovale proti vpadom invazivnih Bolgarov (če je kdo hotel krasti teritorj so to bili oni), Ottomane so Srbi skupaj z Grki poslali nazaj na kontinent Azija. Mir ne bi mogel biti, dokler so v Bosni “3 entitete” in to so te poturice izdajalske. Nikoli Srbi niso gospodarili s politiko, ker Jugoslavijo niso vodili Srbski predstavniki po večini, tudi v vojski JNA niso bili vsi generali Srbski. Če še ne veš, je Skopje v FYROM bilo celo glavna utrdba Srbije pod Carom Dušanom, najmanj pol FYROM je Srbske, tisti severni del FYROM pa “Veliki Srbi” kot praviš, niso nikoli hoteli tega svojega predela in jim pustili državo, samo da enkrat že prenehajo srati. Ti si našel mene provocirati z “Bolgari – na Hitlerjevi strani”, da so Srbi kaj njim ukradli in pa “Makedonci = ubačeni Bolgari” na ta teritorij, ki je bil pol Grški, malo Bolgarski in severni del Srbski. Se pravi ti si našel mene v vsej tej debati provocirati z neresnico, pa ti bom argumentiral vse, evo ti. Kraljevina Bosna pa je skozi zgodovino (imaš na internetu) vedno bila vodena s strani Srbskih kraljev, eden od njih je rekel da je potomec “Nemanjićev”, ne vidim nobenga Ibra ali pa Hase ali pa Mujadina notri :) Tako da, dobio si svoje. Srbi so vedno imeli pravni red in zakonik v vsej svoji zgodovini, Hrvati so bili vedno “pod nekom” in nikoli niso imeli države ali pa pravnega reda. Celo v NDH ne, ker smo jo premagali.

     • Drazen Kovac

      Da te ne zanima je čista laž,o Vukovaru ne govori bale ker tam so tvoji pokazali svoje lice četničko,in še to,če komu ni prav naj se pobere u svojo srbijo in bilo gdaj ni problema dobili ste in spet boste samo se kurčite,itak ste vso zgodovino pušili vse vojne,ma za to me boli kurac isto kot za srbe…ok,in zdaj če boš lažje spal ti je to to,

     • BorisDe

      Nič ni laž, to je laž samo po tvoji pro-ustaški hdz logiki in pa po Alijinih “hočemo celo Bosno, ne zadovoljimo se samo z malim – grem klicati mudžahide da nam pomagajo”, ko bi lahko recimo z Abdićem dobili veliko več ali pa ko bi Hrvati lahko razdelili to Bosno skupaj s Srbi, tako ali tako v Bosni nikoli ni vladala “muslimanska roka poturica”, že skozi zgodovino in tudi najverjetneje nikoli več ne bo. Pušili vse vojne praviš, zato pa smo ko “nokia” trenutno, bravo nam i bravo Republiki Srbskoj in bravo Srbiji “ko nokiji”, želim ti mokre sanje naprej o NOKIJI, da jih imaš skupaj s tvojimi “brati po oružju” šiptarji-vahabiti, isti ste, prava “brača” zaludjenih Srba Srbskog porekla :D Lahko noč.

     • Drazen Kovac

      A ja zanimiva ti je ta da Hrvaška je bila sama pri sebi doma agresor in vi srbi ste jo branili….ta je svjetska brate

     • BorisDe

      Hrvati niso imeli nikoli države, državo so dobili ko so etnično počistili vse staroselce tam, to so bili večinoma Srbi, so bili pa tudi drugi ne-Hrvati, katere ste očistili in s pomočjo “danke deutschland” in VB/ZDA ter ostalih Vatikanoidov uspeli dobiti državo z imenom “Hrvaška” z ukradenim teritorijem Sloveniji (velik del morja predvsem in Istro) in pa z ukradenim teritorijem Srbiji ter Kraljevini Bosni. Nekdo, ki je bil tam na teritoriji “regije Hrvaška”, pa ga sedaj ni več, po tem se vidi kdo je naredil AGRESIJO nad njem, da njega sedaj več ni tam. Meni to pove logika. Probali ste počistiti vse ne-Hrvate že z “Jasenovcem”.

     • BorisDe

      Srbi so branili svoje Srbe kjerkoli so, proti represiji hdz nad Srbi se pač moraš boriti, ni druge, drugače bi jih Hrvati pobili brutalno kot v “Jasenovcu”. Pač zopet logika. Tudi Hrvati bi šli braniti vse Hrvate v Bosno, če bi tam muslimani izvajali represijo nad njimi in jih tepli/ubijali njihove podpornike in želeli “Bosno za svojo v celoti”.

     • Drazen Kovac

      Kakor koli očitno da nikoli nebova najdla skupni jezik,razen tega si pa zelo nekulturen ker me imeniješ ustašom kar nisem niti imam kaj s tem če pa nisi opazil js tebe z čedotom nisem…ok..drugo skuliraj se malo ker si še mlad in ti lahko škodi,za moje sanje ne skrbi in zdaj grem ker me čaka delo…lp

     • BorisDe

      Saj ti ne veš niti kdo so “čedoti” in kateri izmed njih so bili dobri in kateri ne. Z Wermachtom so sodelovali “ljotićevci in nedićevci” oni so skupaj z ustaši imeli koncentracijska taborišča za najbolj kruta pobijanja vseh ostalih, ki so proti njim. Ustaši so pobijali tam večinoma komuniste in vse Srbe v njih ter vse ne-Hrvate, te “Nedićevci in Ljotićevci” četniki pa so pobijali Dražine četnike, vse ki so bili proti njim in komuniste partizane. Draža Mihajlović je rešiil 500 ameriških pilotov, sprva je bil z Nemci proti komunistom, a je kmalu uvidel da to ne bo šlo, saj so Nemci delali zločine in poklicali “ustaše”, na koncu so Dražo lovili in Ljotičevci in Nedičevci ter ga na koncu ubili partizani. Draža ni imel koncentracijskih taborišč in ni okrutno pobijal ljudi, bil je samo proti komunistom in član tiste čete “Četnikov”; ki so se borili proti Bolgarski invaziji in pa pomagal je ZDA ter rešil 500 pilotov. Da te malo podučim. Pa lej tako ti povem, če si za “hdz” si v osnovi pro-ustaško usmerjen, tukaj ni debate, sedaj pa ti tehtaj ali si ustaš ali pa ne.

     • Drazen Kovac

      Ma kakšen hdz ti si v zablodi,gdo pa ti je reku da sam sploh hrvat,zelo naivno se te da sprovocirati žal,je pa eden lepo napisal zid 100m in vse dol….hahaha

     • BorisDe

      :D

  • Rožle

   Tole je zares nepozabno ..

  • Nšo-či
   • Antonius

    Ti pa si žarek, darilo sonca osamelemu siromaku na trnovi poti skozi temo noči.

 • Morala

  Počivaj v miru!!!

 • jovan jovan

  Človek, ki je pustil veliko sled na balkanskih tleh. RIP

 • garfi

  pušač svarilo kadilcem

  • Zgornji

   Ajaaaaaaa, … a Taaa Greh da je imel z zlorabo tobaka … ??? !!! ??? No, potem je pa Vse povsem Jasno . Torej ga je Bog Spet Rešil – Dvakratno Najmanj . Aleluja .

   • garfi

    pravijo, da ga je pokončal rak na pljučih in bil je kadilec

 • žogica

  Cesarica, Moj lipi andžele, Oprosti mi pape, Nadalina…………….. Za vedno boš ostal v naših srcih, legenda Dalmacije, počivaj v miru!

  • xtc

   In zaveden Katolik HRVAT ,kot Thompson njegov prijatelj Dalmatinski.

 • bubamara

  Ne gre brez hrvatov tudi na tem portalu.

 • xtc

  SRETNO TI MAEŠTRO-kamor koli si na poti-VIDIMO SE-tam nekje…………………….ZOPET.

 • Zgornji

  ” Vnuki so živahni in, iskreno, po pol ure igre z njimi sem že utrujen. A za to je kriv moj poklic, … ”
  Ja, ni ti potrebno kriviti drugih za svojo odločitev da Preveč Ur namenjaš svojemu Poklicu za katerega si se Tudi spet Sam odločil , in tako Zanemaril Vzgojo Svojih Lastnih Otrok, ki so Pokvarjeni nato samo še toliko Slabše vzgajali svoje otroke – tvoje vnuke ki pa so sedaj Že Tako pokvarjeni, da ne samo da Ne zmoreš zdržati ob nihovi Prerazposajenosti ali Nemalokrat celo Zlobnosti , Temveč nobeden od tvojih otrok ni šel po Glasbeni poti, temveč stran od tvojih poti … No, morda so si celo mislili da nočejo imeti tako zapostavljene otroke kot si jih ti Zapustil, ampak, tudi To ni Nič Pomagalo, Kajti Niso jih vzgajali Pravilno, ker tudi sami niso bili Pravilno Vzgojeni, ker si bil ti vseskozi na odru/koncertih , in tako Zapostavljal Vzgojo Otrok …
  No, morda pa je tudi bolje tako, kot je, … ker si Mnogim preostalim dušam tudi precej Pomagal z svojo glasbo …
  Samo Stvarnik to Ve Najnatančneje …
  Lepo se imej tam zgoraj, … v objemu Ljubezni , ki je on Sam Najvišji Večni Edini .
  Mir naj ti bo .

  • Drazen Kovac

   Ma zgornji ,,povej mi če lahko,imaš ti mogoče rumeno knjižico,mislim če si čist,,,ma kakšne.?.sigurno nomaš familije zato trosiš take in verjetno neveš življenske probleme

   • Zgornji

    Ob familiji svoje sestre vidim kakšne Hude Napake/Zmote/Grehe Oba delata na otrocih z Zelo Napačno Vzgojo in, namesto Ljudi vzgajata svoje otroke za Zveri in Hudiče , pa čeprav imata manj eksistencialnih problemov kot jaz !!! ! !!!

 • xtc

  In zopet tretjerazredni SLo “umetniki aka” Kreslin,ki se skuša šlepati na imenu glasbenika ,ki mi niti do gležnjev ne seže-a bo kdo končno zbrcal tre madžrsko romske pijančke tipa Kučan in Kreslin iz javnegaživljenja tja kamor sodijo-na odpad zgodovine.

 • Drazen Kovac

  Česte mal kosti za glodat vi ki se nacionalno ,,častite,,tukaj,posluš….CRO…je zakon,,ala zdaj .?hahaha

 • Olga2345

  Naj ga čimprej pokopljejo, če ne se jim bo še usmradu!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!