fbpx

Orban in Salvini za drugačno Evropo, kjer bodo v središču varnost in pravica do dela ter zdravja

Madžarski premier Viktor Orban in italijanski državnik Matteo Salvini. (Foto: epa)

Madžarski predsednik vlade Viktor Orban se je v italijanski prestolnici mode Milanu srečal z italijanskim ministrom za notranje zadeve Matteom Salvinijem. Orban mu je zagotovil vso podporo, novinarjem pa je izjavil, da je Salvini njegov junak! Zaradi srečanja med Salvinijem in Orbanom pa je bil neverjetno zaskrbljen Bruselj, še zlasti, ker so med tema voditeljema spoznali stabilno partnerstvo, ki bi lahko imelo ključno vlogo pri evropskih volitvah naslednje leto.

Viktor Orban je, vidno navdušen nad Salvinijevo odločnostjo, da na italijanska tla ne stopi noben ilegalni migrant več, izjavil: “Varnost Evropske unije je odvisna od Salvinijevega uspeha in pozivamo ga, naj se pri tem ne ustavi.” Orban mu je obljubil tudi vso potrebno pomoč pri obrambi italijanskih meja. Izjavo medijem pa je dal tudi Matteo Salvini, ki je dejal: “Smo blizu zgodovinskemu prelomu za prihodnost Evrope: danes se je začelo ‘potovanje’ srečanj, še veliko jih bo.” Njegov cilj je doseči “drugačno Evropo”, kjer bodo v “središču pravica do dela, zdravja in varnosti”.

Orban je že pred srečanjem novinarjem povedal, da je “velik občudovalec” gospoda Salvinija. “On je moj junak,” je še rekel ter ga nazival s “spremljevalec moje usode”.

Foto: epa

Pakta uspešnih protimigrantskih držav se najbolj bojijo v Bruslju
Salvini je pred kratkim izjavil, da so ga levičarji samo žalili, hkrati pa branili levičarsko EU-politiko in brezmejne migracije, zato je nadvse vesel, da je dobil tako močnega zaveznika, kot je Orban. “Na Madžarskem je brezposelnost nižja od 5 odstotkov, raven davka za podjetja je 9 odstotkov in 15 odstotkov za posameznike, priseljevanje je pod nadzorom in gospodarstvo je zraslo na 4 odstotke,” je strnil.

Zaradi srečanja med Salvinijem in Orbanom pa je bil neverjetno zaskrbljen Bruselj, še zlasti, ker so med tema voditeljema spoznali stabilno partnerstvo, ki bi lahko imelo ključno vlogo pri evropskih volitvah naslednje leto, piše Breitbart. Oglasil se je tudi Mario Borghezio, poslanec Evropskega parlamenta, ki prihaja iz Salvinijeve Lige: “V tem trenutku je srečanje med tema dvema silama zgodovinska priložnost, da položimo na tla nekaj novega, kar Evropejci čakajo.”

M. S.