fbpx

Orban na praznik svetega Štefana, ki je Madžarsko naredil krščansko: Evropa eksperimentira z brezbožnim stvarstvom, mavričnimi družinami in priseljevanjem!

Madžarski premier Viktor Orban (foto: EPA)

Srednjeevropske države bi morale stopiti skupaj, da ohranijo svoje krščanske korenine, medtem ko Zahodna Evropa eksperimentira z istospolnimi porokami, nebrzdanim priseljevanjem ter ateizmom, je ob inavguraciji spomenika v Budimpešti v četrtek, 20. avgusta 2020, povedal madžarski premier Viktor Orban. V četrtek so na Madžarskem praznovali praznik svetega Štefana, prvega madžarskaga kralja, ki je naredil Madžarsko krščansko. Na ta dan Madžari praznujejo tudi oblikovanje države.

Madžarski premier Viktor Orban je spregovoril ob razkritju spomenika posvečenega Trianonskem sporazumu na katerem se nahajajo imena več kot 12 tisoč krajev, ki so bili del Madžarske pred sprejetjem sporazuma. Spomenik je sto metrov dolg, in  štiri metre širok granitni blok, ki stoji nedaleč od madžarskega parlamenta.

A Orban ni točil solz. Zbrane je spomnil na veličino madžarske preteklosti nato pa se posvetil Zahodni Evropi, ki je zavrgla vse zaradi česar je bila nekoč velika.

Zahodna Evropa se je odrekla krščanstvu
“Zahodna Evropa se je odrekla k nebu usmerjenim silam, ki so poganjale njeno tisočletno veličino in uspehe, odrekla se je duhovnim globinam življenja, sreči, ki jo dajeta zakon in potomci in duhovni energiji nacionalne kulture. Z drugimi besedami, odrekla se je krščanski Evropi. Namesto tega eksperimentirajo z brezbožnim stvarstvom, z mavričnimi družinami, s priseljevanjem in odprtimi družbami.” je povedal Orban.

Foto: epa

Kot protiutež temu, Orban vidi Srednjo Evropo, ki se vrača h krščanstvu, častnemu delu, nacionalnem ponosu in dolžnosti do staršev in otrok. “Branimo naše meje in našo državo nameravamo zapustiti našim otrokom in ne migrantom.”

Srednja Evropa mora stopiti skupaj
Tisti ljudje v Srednji Evropi, ki si želijo življenja v prenovljenem krščanskem svetu morajo najti način kako sodelovati. O tem pa morajo odločati prebivalci Srednje Evrope, ki se nahajajo med Nemčijo na eni in Rusijo na drugi strani in ne vsi ostali, ki sem ne spadajo. Ob stoletnici Trianonske pogodbe, lahko rečemo, da je Madžarska v zadnjem desetletju povrnila prestiž, ki ga je imela nekoč, je v intervjuju za nacionalni radio v torek, 18. avgusta 2020 povedal madžarski predsednik parlamenta László Kövér. Kövér je po pisanju Kamenjara v preteklosti označil posvajanje otrok za istospolne pare enako pedofiliji.

Kar pa je vredno razmisleka, je ravno dejstvo, kako zelo so Madžari navezani na krščanstvo. Madžarska bo zaradi tega obstala. Na drugi strani države, ki so zavrgle krščanstvo v imenu sekularizma in tolerance, delujejo močne in velike, a od znotraj gnijejo.

Celoten Orbanov govor lahko najdete na spletni povezavi TUKAJ.

Ivan Šokić