fbpx

Organizacija Black Lives Matter vse bolj rasistična in radikalizirana

Foto: epa

Radikalizirana struja rasistične organizacije ‘Black lives Matter’ iz Philadelphie je za svoje prihodnje srečanje prepovedala celo bele podpornike svoje organizacije. “Tam bo prostora samo za temnopolte,” sporočajo.

Gibanje za pravice temnopoltih ljudi, ki je v resnici skrajno rasistična organizacija in močno proti belcem, bo 15. aprila priredilo dogodek o prihodnjih načrtih delovanja. Vendar za razliko od prejšnjih zborovanj, kamor so lahko prišli tudi podporniki drugih ras, tokrat temu ne bo tako.

“Če se identificirate kot pripadnik afriško ameriške skupne, se lahko udeležite dogodka in postanete član. Če to niste nas lahko podpirate na drugčne načine,” so v navodilih zapisali svoja pravila delovanja.

Nasprotujejo celo doktrini Martina Luthra Kinga
Glede na njihove besede in pogoje delovanja so se na družbenih omrežjih odzvali mnogi začudeni ljudje in jim med drugim očitali, da Martin Luther King ne bi nikoli podpiral česa takega”, skupina ‘Black Lives Matter’ pa jim je preprosto odvrnila, da je Luther King delal po svoje, “mi pa delamo na podlagi svojih odločitev”.

Philadelphijska skupina organizacije za pravice temnopoltih pa ni prva, ki je delovanje postavila na podlagi diskriminatornih pravil. Lansko leto so pripadniki iste skupine v Nashvillu najeli javno knjižnico in jo odprli prav tako samo za temnopolte, še poroča Breitbart.

C. Š.