Organizacije za spremembo spola vse bolj agresivne – hormonske terapije priporočajo že pred puberteto!

Foto: iStock

Svetovna organizacija, ki se osredotoča na endokrinologijo, je objavila nove smernice, ki jih priporočajo za spremembo spola otrok. Novodobni zdravniki so enotnega mnenja, da se mora takšno zdravljenje začeti že v začetku pubertete, kar bi bilo lahko za nekatere otroke že pri devetih letih.

Živimo v časih, kjer nam organizacije za teorijo spola določajo smernice, da lahko otroci, mlajši od 16 let, uporabljajo hormonske tretmaje in svoje telo spremenijo v nasprotni biološki spol. Novodobni zdravniki so enotnega mnenja, da se mora takšno zdravljenje začeti že v začetku pubertete, kar bi bilo lahko za nekatere otroke že pri devetih letih.

Pred puberteto je sprememba spola cenovno ugodnejša?
Endokriolog dr. Steve Rosenthal, vodja Centra za otroke in mladostnike na kalifornijski univerzi, v otroški bolnišnici San Francisco, pravi, da zagotavljanje zdravljenja v mlajših letih omogoča otrokom, da spremenijo svoj spol z manj operacijami in manj stroški kot kasneje v življenju. Meni, da bi se tako otrok bistveno lažje zlil z okolico. “Če greš skozi žensko puberteto in dobiš prsi, ali če greš skozi moško puberteto in imaš adamovo jabolko, moško strukturo obraza ter poglobljen glas, je vse te stvari zelo težko spremeniti.”

Gre za zlorabo najbolj nedolžnih med nami – otrok!
Dr. Eric Vilain
, pediater in genetik, ki vodi oddelek za medicinsko genetiko na Univerzi v Kaliforniji, pa se ne strinja, rekoč: “Menim, da na ramena teh otrok nalagajo velika bremena. Postavljajo jih na pot, ki bo imela veliko medicinskih in kirurških posledic.”

Vedno večje število pediatrov, strokovnjakov za duševno zdravje in aktivistov za gejevske pravice pa dejansko opozarja ameriške starše na nevarnosti pro-transgenderske “ideologije spolov”, ki starše pritiska v tveganje in nevarno zdravljenje svojih otrok. “Transgenderska ideologija, ne samo, da vpliva na naše zakone,” piše pediatrinja in raziskovalka dr. Michelle Cretella, “temveč vdira v življenja najbolj nedolžnih med nami – otroke – in z očitno naraščajočo podporo strokovne medicinske skupnosti.” Cretellina organizacija trdi, da je ideologija o spolu škodljiva za otroke in da so transgendirani otroci psihično zmedeni in imajo večje tveganje za duševne motnje. “Glede na DSM-V kar 98 % spolno zmedenih fantov in 88 % spolno zmedenih deklet na koncu sprejme svoj biološki spol po naravni poti skozi puberteto. Prepričevanje otrok, da je skozi celo življenje izpostavljen kemičnim in kirurškim dejavnikom za spremenitev spola normalna in zdrava pot, pa je zloraba otrok,” še pove Cretella.

Foto: iStock

Temu pravimo napredek in sočutje?
Kaeley Triller Haver
, soustanoviteljica Hands Across the Aisle Women’s Coalition, skupine naprednih in konzervativnih žensk, ki temu programu nasprotujejo, se strinja s Cretello, ki pravi, da je to “zloraba otrok”. “Niti blokatorji pubertete niti križanje hormonov niso preučevani dovolj obširno ter niso dokazani za varno ali učinkovito uporabo. In zaradi tega jih FDA še ni odobrila. Lupron, eden od primarnih pubertetnih blokatorjev, je bil povezan s krhkimi kostmi pri mladih odraslih, zaskrbljenostjo, povečanimi samomorilnimi idejami in motnjami razpoloženja, glavoboli in celo epileptičnimi napadi. Več kot 20.000 pritožb o neželenih učinkih je bilo vloženih pri FDA v zvezi z zdravilom Lupron. Ampak, zdaj ga bomo začeli vbrizgavati otrokom, ne da bi vedeli, ali je varen za odrasle? In temu pravimo napredek in sočutje? To poganjajo dolarji, velika lekarna se smeje vse do banke,” je komentirala Breibartove novice. “Šestnajstletnik ne more priti do uhana brez starševskega soglasja, vendar so dovolj stari, da se odločijo, ali želijo trajno pohabljati svoje popolnoma zdravo telo?”

D. Š.