Orožje ‘prešvercale’ pod burkami: Morilske sestre ustrelile moškega, ki so ga pred 13 leti obtožile bogoskrunstva

Foto: epa

Pakistanska policija je v svoji izjavi navedla izjavo morilskih sester v burkah, da je Abbas leta 2004 oskrunil boga, vendar “ga takrat nismo mogle ubiti, ker smo bile še premlade”. To pa je potrpežljivost in predanost! Medtem ko nekateri analitiki za terorizem trdijo, da bi znala vojna z islamističnimi ekstremisti trajati 10 let ali več, očitno niso računali na njihovo potrpljenje, kar pa žal pomeni predvsem to, da analitiki za terorizem o džihadu in islamu nimajo pojma.

V Pakistanu so sicer tisti, ki so obtoženi bogoskrunstva, pogosto tarča nasilja, saj jim je kot muslimanom obljubljena nagrada, da bodo prišli k Alahu, če bodo umorili bogokletnika, piše Jihad Watch. In verjetno se prav v tem skriva razlog, zakaj so tri sestre v burkah v pakistanskem mestu Sialkot pred nekaj dnevi ustrelile moškega, ki so ga pred 13 leti obtožile bogokletstva, zaradi tega pa ga je obravnavala tudi policija.

Kmalu potem ko so ubile moškega, čigar umor so očitno načrtovale kar neverjetnih 13 let, jih je prijela policija in jih opredelila kot Amno, Afshan in Razio. Po podatkih tamkajšnje policije so šle omenjene tri ženske v hišo verskega zdravilca Mazharja Hussaina Syeda in ga prosile, naj zanje moli. Prav tako so ga vprašale, ali se je njegov sin Fazal Abbas vrnil iz tujine. Ko je verski zdravilec povedal, da se je njegov sin res vrnil iz Belgije, so ga vprašale, ali bi ga lahko videle. Takoj ko se je 45-letni Abbas pojavil pred njimi, so začele nanj streljati z orožjem, ki so ga pretihotapile s seboj pod burkami. Abbas je umrl na samem kraju dogodka.

Pred policijo pobegnil v tujino, a morilskim sestram ni ušel
Ženske so se po njegovi smrti vidno veselile in trdile, da so končno eliminirale bogokletnika. Policiji pa so izjavile, da je Abbas leta 2004 storil bogokletno dejanje, vendar “ga takrat nismo mogle ubiti, ker smo bile še premlade.” Tudi policija je potrdila, da so leta 2004 proti Abbasu uvedli postopek v skladu s sekcijo 295-C (uporaba slabšalnih pripomb v zvezi s svetim prerokom) pakistanskega kazenskega zakonika na postaji Parsur, vendar je takrat pobegnil v tujino.

Marjanca Scheicher