fbpx

Oster odziv Slovaške – zaprli vrata vsem muslimanskim migrantom

Slovaški premier Robert Fico (Foto: epa).

Slovaška odslej ne bo sprejela več nobenega migranta muslimanske vere, je danes napovedal premier Robert Fico. Na ta način želijo preprečiti črni scenarij, ki se je zgodil v Nemčiji, prav tako pa je prepričan, da je ideja večkulturne Evrope odpovedala.

Slovaška vlada že ves čas ostro nasprotuje obveznim kvotam za porazdelitev migrantov po EU in je zato celo vložila tožbo na sodišču EU, doslej pa je sprejela zelo majhno število migrantov. A odslej Bratislava ne bo nasprotovala le kvotam, ampak bo naredila tudi vse, da prepreči nastanek neke strnjene muslimanske skupnosti v državi.

“Nočemo, da se tudi na Slovaškem zgodi kaj takega, kot se je v Nemčiji, da nekdo, ki živi in misli povsem drugače, v javnosti nadleguje naše ženske,” je na na hitro sklicani novinarski konferenci poudaril slovaški premier Robert Fico.

Fico: “Naravna integracija migrantov ni mogoča”
Kot je še nadaljeval, bi morali po terorističnih napadih v Parizu dogodki v nemških mestih zdaj ljudem dokončno odpreti oči, da varnostnih groženj, povezanih z begunskim valom, ne smejo jemati zlahka. Ideja večkulturne Evrope je po njegovih besedah odpovedala, “naravna integracija” migrantov – “drugačnih načinov življenja, drugačnega mišljenja, drugačnega kulturnega ozadja in predvsem drugačne vere” – ni mogoča.

N. K., STA