Ostudno: Tako je protestirala podpornica splava pred ameriškim kongresom

Datum:

Protesti, ki jih je sprožila nedavna odločitev ameriškega vrhovnega sodišča, da odločitev o legalnosti splava prepusti zveznim državam, še niso pojenjali. Ravno nasprotno, t. i. pro-choice stran skuša svojo plat kovanca predstaviti na vse bolj radikalen način. Pred dnevi se je ena izmed aktivistk pred ameriškim kongresom polila s krvjo. V desni roki je očitno držala zarodek, v drugi pa posodo, polno krvi. 

Ob razglasitvi sodbe vrhovnega sodišča so na levici napovedali državljansko nepokorščino, velike multinacionalke so napovedale, da bodo financirale potovanje svojih uslužbenk, če bi se odločile, da bi rade opravile splav v ameriški državi, ki bo imela liberalnejšo zakonodajo. Google se je odločil, da bo iz svojega registra pobrisal lokacijske podatke njihovih uporabnic, ki so obiskale klinike za splav. Skrajni del levega političnega spektra pa je napovedal, da nameravajo linčati vrhovne sodnike, ki so glasovali za razveljavitev sodbe Roe proti Wade.

 

Hujšega dejanja, kot je linčati nekoga zaradi njegovega prepričanja, si normalen človek težko zamisli. A ko politične performanse izvajajo nestabilni ljudje, pridemo do fotografije, ki je pred dnevi zaokrožila po svetu. Protestnica je očitno mislila, da bo na tak način prepričala drugo t. i. prolife (za življenje) stran, da opusti svoje poglede, ali da bo prepričala še neodločene, da posvojijo njena prepričanja. Zgodilo se je ravno nasprotno. Njena fotografija je zaokrožila po svetu in povzročila vsesplošni stud tako med podporniki kot nasprotniki odločitve vrhovnega sodišča.

Demonično in satansko
Naposled je fotografija prišla do domačih logov. “NENORMALNO. Obsedeni in željni krvi drugih,” so zapisali pri Pohodu za življenje na Twitterju vsakoletnega dogodka, ki slavi družino, družinsko življenje in se zavzema za pravice še nerojenih otrok. Omenjeni profil je delil objavo afriške aktivistke, ki se prav tako zavzema za pravice nerojenih otrok. Pod njeno objavo so se usuli ogorčeni komentarji, ki so sliko primerjali s prizori iz znanih grozljivk. Eden izmed uporabnikov socialnega omrežja pa je dejal, da je vse skupaj videti demonično in satansko.

Lokalne ultrafeministke so grozile, da bodo Pohod za življenje nasilno prekinile z metanjem kamenja. (Foto: STA)

Tudi v domačih logih
Nasilje pa je vse prej kot tuje tudi domačim ultrafeminističnim skupinam. Naj le spomnimo, kako so hotele nasilno preprečiti lanskoletni Pohod za življenje, ko se jim je pridružila skupina tujcev, ki so bili v tistem času v Ljubljani na nekem mednarodnem kongresu. Veliko huje je bilo pred dvema letoma, ko je med redarji in ultrafeministkami prišlo celo do prerivanja.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...