fbpx

Panika tudi drugod po Evropi: Na letališču v Amsterdamu zaradi grožnje izpraznili letalo

Foto: epa

Po grozovitem terorističnem napadu v Parizu, v katerem je bilo ubitih več kot 120 ljudi, se nočna mora očitno nadaljuje. Iz različnih držav po Evropi namreč poročajo o incidentih, ki bi lahko bili povezani oziroma so vsaj posledica dogodkov v Franciji, saj so ljudje prestrašeni in zato morda še toliko bolj previdni in oprezni.

Na letališču v Amsterdamu so danes zaradi groženj izpraznili letalo airbus 321 francoske letalske družbe Air France, namenjeno v Francijo, je sporočila nizozemska policija. Kot so pojasnili, so grožnje prejeli prek Twitterja.

Iz letala, ki je bilo tik pred vzletom, so evakuirali potnike, izpraznili so tudi prtljažni prostor. Letalo so nato pregledale posebne policijske enote, še enkrat so pregledali tudi vse potnike in prtljago. Pri pregledu niso našli ničesar, tako da bo lahko letalo zdaj poletelo proti Franciji.

“Vse grožnje jemljemo resno in odločili smo se, da letalo izpraznimo in ga pregledamo,” je sicer ob evakuaciji povedal predstavnik policije.

V Londonu evakuirali enega od terminalov na letališču Gatwick
To pa je bil danes že drug incident, ki so ga izzvali napadi v Parizu. Britanske oblasti so namreč danes evakuirale tudi enega od terminalov na londonskem letališču Gatwick, potem ko so tam odkrile sumljiv paket. Moškega, ki naj bi ga odvrgel, so aretirali, paket pa preiskujejo.

Popoldne so sporočili, da je šlo za 41-letnega Francoza, ki je imel pri sebi strelno orožje. Orožje zdaj preiskujejo, moškega pa zaslišujejo, a njegovi motivi še niso jasni.

Gatwick je eno od najbolj prometnih letališč v Veliki Britaniji z 39 milijoni potnikov letno, ki potujejo na 200 različnih destinacij po svetu.

B. O., STA