fbpx

Papež Frančišek japonsko mladino posvaril pred narcisoidnostjo in kulturo ‘selfijev’

Papež Frančišek na Japonskem (Foto: epa)

Papež Frančišek je mlade v Tokiju posvaril pred duhovnim narcizmom, saj ljudje z gledanjem v ogledalo nikoli ne najdejo svoje prave identitete.

“Da bi rasli in odkrili svojo identiteto, naše dobro in našo notranjo lepoto, ne moremo gledati v ogledalo,” je povedal papež Frančišek na zborovanju mladih v tokijski katedrali Sv. Marije. Kot poroča portal Breitbart, je nadaljeval, da naj ne gledamo preveč v sebe: “Ne glejte se preveč v ogledalo, saj tako tvegate, da boste ogledalo zlomili z gledanjem vase!” Papež je mladim še sporočil, da je občutek neljubljenosti in osamljenost največja revščina, ki jo lahko utrpi človek, dodal pa je še, da rešitev osamljenosti ni v zagledanosti vase, pač pa v pomoči drugim.

Najbolj pomembno ni tisto, kar si lastimo, pač pa to, kar lahko delimo
“Boj s to duhovno revščino je naloga, h kateri smo vsi pozvani in mladi imajo v njem pomembno vlogo, saj ta boj zahteva veliko spremembo v naših prioritetah in naših izbirah,” je v nadaljevanju povedal papež in dodal: “To zahteva priznanje, da najbolj pomembna stvar ni tisto, kar si lahko lastimo ali si lahko kupimo, pač pa tisto, kar lahko delimo.” Papež je mlade pozval, naj ne bodo osredotočeni na to, zakaj živimo, pač pa na to, za koga živimo: “Naučite se vprašati vprašanje: ne za kaj živim, pač pa za koga živim, s kom delim svoje življenje.”

Papež Frančišek na Japonskem (Foto: epa)

Naučiti se moramo dihati tudi duhovno
“Da se ohranimo fizično žive, moramo dihati, kar je dejanje, ki ga izvajamo brez zavedanja, vsi dihamo samodejno. Da živimo polno in v širšem smislu besede, pa se moramo naučiti dihati tudi duhovno, skozi molitev, meditacijo, z notranjim gibanjem, skozi katerega lahko prisluhnemo Bogu, ki z nami spregovori v globini naših src,” je poudaril papež. Bog je po njegovih besedah vsakemu izmed nas dodelil edinstveno poslanstvo.

Rok Krajnc