Papež Frančišek japonsko mladino posvaril pred narcisoidnostjo in kulturo ‘selfijev’

Papež Frančišek na Japonskem (Foto: epa)

Papež Frančišek je mlade v Tokiju posvaril pred duhovnim narcizmom, saj ljudje z gledanjem v ogledalo nikoli ne najdejo svoje prave identitete.

“Da bi rasli in odkrili svojo identiteto, naše dobro in našo notranjo lepoto, ne moremo gledati v ogledalo,” je povedal papež Frančišek na zborovanju mladih v tokijski katedrali Sv. Marije. Kot poroča portal Breitbart, je nadaljeval, da naj ne gledamo preveč v sebe: “Ne glejte se preveč v ogledalo, saj tako tvegate, da boste ogledalo zlomili z gledanjem vase!” Papež je mladim še sporočil, da je občutek neljubljenosti in osamljenost največja revščina, ki jo lahko utrpi človek, dodal pa je še, da rešitev osamljenosti ni v zagledanosti vase, pač pa v pomoči drugim.

Najbolj pomembno ni tisto, kar si lastimo, pač pa to, kar lahko delimo
“Boj s to duhovno revščino je naloga, h kateri smo vsi pozvani in mladi imajo v njem pomembno vlogo, saj ta boj zahteva veliko spremembo v naših prioritetah in naših izbirah,” je v nadaljevanju povedal papež in dodal: “To zahteva priznanje, da najbolj pomembna stvar ni tisto, kar si lahko lastimo ali si lahko kupimo, pač pa tisto, kar lahko delimo.” Papež je mlade pozval, naj ne bodo osredotočeni na to, zakaj živimo, pač pa na to, za koga živimo: “Naučite se vprašati vprašanje: ne za kaj živim, pač pa za koga živim, s kom delim svoje življenje.”

Papež Frančišek na Japonskem (Foto: epa)

Naučiti se moramo dihati tudi duhovno
“Da se ohranimo fizično žive, moramo dihati, kar je dejanje, ki ga izvajamo brez zavedanja, vsi dihamo samodejno. Da živimo polno in v širšem smislu besede, pa se moramo naučiti dihati tudi duhovno, skozi molitev, meditacijo, z notranjim gibanjem, skozi katerega lahko prisluhnemo Bogu, ki z nami spregovori v globini naših src,” je poudaril papež. Bog je po njegovih besedah vsakemu izmed nas dodelil edinstveno poslanstvo.

Rok Krajnc

 • freedomfighter

  Nikoli ne.bom razumel kaksne tezave imajo ljudje z identiteto…to je prav tezava zafrustriranosti ker ljudje vedno iscejo neko skupino s katero se identificirajo…jaz se identificiram le s sabo pa nimam prav nobenih problemov…se najmanj z identiteto…tudi idemtiteto lahko ustvarite sami in ni potrebno biti del neke “priznane” ali pa masovno sprejete identitete

  • Andrej

   Težav z identiteto ni, dokler je človek sam. Ko pa stopi v stik z drugim človekom pride do trka identitet. Če se identiteti ne moreta dovolj uskladiti se ne more vzpostaviti takega razmerja, ki se razvije v, recimo, prijateljstvo. Zato se je pametno ukvarjati z identitetami, jih opazovati, proučevati, premišljati o njih. Navsezadnje, če želiš ustanoviti družino brez prilagajanja identitet ne bo šlo. Če želiš biti šef v službi brez identitete skupnosti, ki jo vodiš, ne bo šlo. Niti sodelavec nekomu ne moreš biti. Papež je govoril o zelo pomembnih stvareh. Če človek sam ne ugotovi svoje identitete in identitete svoje okolice mu jo do vsilila CocaCola, Milka, LGBT, ideologije…. Ko mu jo vsilijo ga pa tudi vodijo. Ko ga vodijo, je od njih odvisen. In Krasni novi svet je dosežen.

 • xtc

  Iprijen antikrist.

 • cosmosjasnovidec

  In Japonci bodo ravno poslušali tega bedaka Frančiška saj imajo svojega boga Budo.
  Očitno jim je šel vsiljevat islamizem ter jim nakladal kako dobra je muslimanska kamelotrajbarska golazen ter,da naj stopijo v islamsko pedofilsko vero v kateri se nahaja tudi sam.
  Še dobro za njega,da ga japonci niso razumeli kaj jim bluzi drugače bi ga na licu mesta pokončali.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

  • FRANC3

   Imaš pa ”olikane” izraze.
   Celi svet papeža spoštuje, samo rdečesrajčniki ga sovražite.

  • Andrej

   Japonci so ga razumeli. Ampak, ali si ga ti? Tukaj razlagaš nekaj, s čimer se papež na japonskem sploh ni ukvarjal, niti z besedico omenil.

 • FRANC3

  A je v Sloveniji kaj bolje.
  Pojdite po ulicah naših mest in boste videli. Vsaj 70 % mladine buli v telefone in ne ve, kaj se dogaja okrog njih.

 • Ružla Iškarjot

  Papa Frančišek zadane v srž družbenega problema.