Papež Frančišek je obsodil teorijo spola – zavzel se je za tradicionalno družino

Papež Frančišek v družbi pravoslavnega patriarha v Georgiji (Foto: epa).

Na bogoslužju v Tbilisiju, Gruzija, je papež Frančišek jasno odgovoril na vprašanje iz množice, kakšno stališče naj zavzamejo ljudje do teorije spola, ki jo poučujejo v šolah.

V času ideološke kolonizacije, kjer je teorija spola postala glavni nosilec globalne vojne proti zakonskemu življenju in družini, je papež Frančišek stopil v bran tradicionalni zvezi med moškim in žensko, ker je to “najlepše, kar je Bog ustvaril”.

Vprašanje o teoriji spola
Na vprašanje neke ženske iz publike o teoriji spola, ki jo poučujejo v šolah, je odgovoril: “Omenili ste velikega sovražnika zakonskega življenja: teorijo spola. Danes se odvija vojna, ki hoče uničiti zakon,” je rekel Frančišek v Gruziji in dodal: “Ne z orožjem, temveč z idejo. Obraniti se moramo pred ideološko kolonizacijo.”

Glavno načelo teorije spola je, da je koncept moškega in ženske družbeni konstrukt, ki omogoča osebi, da se identificira ne glede na biološki spol. 

Spomnimo se, da so tudi slovenski levo usmerjeni mediji v preteklosti z veseljem poročali, ko je sedanji papež let 2014 izjavil “kdo sem, da bi jih sodil”. Takrat je papež jasno podprl družino kot osnovno celico družbe, dejal pa je, da posameznikov ne more soditi, saj jih vseh ne pozna. A naši mediji so pograbili njegove besede, jih vzeli iz konteksta in rekli: “Papež podpira homoseksualne poroke.”

Resnica je daleč od tega
V resnici je papež želel povedati, da ne more pavšalno obsoditi vseh homoseksualcev, saj jih osebno ne pozna in so lahko dobri ljudje. Povedal pa je tudi, da je strogo proti teoriji spola in proti lobijem, ki vpeljujejo to teorijo v javno življenje.

 A. B.