fbpx

Pedofil priznal posilstvo petih 9-letnih otrok in dobil samo 13 let zapora

Arthur Warwick, Foto: Youtube

Britanske oblasti so ujele angleškega pedofila Arthurja Warwicka, ki je priznal pet posilstev 9-letnih otrok, poskus posilstva devetletnika in mnoge druge spolne napade. Sodišče Carlisle Crown ga je obtožilo za 29 spolnih napadov na otroke, za kar je dobil najmanj 13 let zapora, možno pa je, da zapora ne bo nikoli zapustil. 

Warwick prihaja iz Cumbrije na severu Anglije. Svoje žrtve je izrabljal tako, da je pridobil zaupanje staršev otrok, nato pa je svoje žrtve izoliral, da so dobili občutek sramu in nezmožnosti, da bi spregovorili o stvareh, ki se jim dogajajo. Zlorabe so trajale leta, dokler ni naletel na policista, ki se je na medmrežjih izdajal za 13-letnika.

Svojim žrtvam je ponujal sladkarije in cigarete ter jih spodbujal k spolnim dejanjem. Žrtvam je grozil in jih ustrahoval, da ne bi prišlo do razkritja. Pogosto so zlorabe trajale več let, eni izmed žrtev je obljubljal, da jo bo nehal zlorabljati, če mu priskrbi drugega fantka, ki bi prevzel žrtvino vlogo. Preiskava njegovega doma je razkrila otroško pornografijo najhujše vrste.

Priznanje krivde je bilo le v slogu površinskega obžalovanja, zato mu sodišče ni priznalo nobenih olajševalnih okoliščin. Posledice njegovih dejanj so tako hude, da so ga razglasili za pedofila. Sodnik je jasno povedal, da je Warwick nevarni seksualni predator, ki  je povzročil zmešnjavo, obup in osebno bolečino mnogim žrtvam in njihovim družinam. Odgovoren je le odrasli zlorabljevalec, ne pa otroci, je bil jasen sodnik, kot navaja Daily mail.

Aleksandra Belšak