Pjongjang z novo raketo “pošilja sporočilo” bodočemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Severna Koreja želi z medcelinsko raketo doseči in ogroziti ameriško ozemlje. Severnokorejski voditelj Kim Jong Un predvideva, da si bo s tem izboljšal pogajalska izhodišča za državo, ki je pod mednarodnimi sankcijami zaradi svojega programa razvoja atomskega orožja in raket z jedrskimi konicami.

Severna Koreja naj bi se pripravljala na izstrelitev dveh raket dolgega dosega. Šlo naj bi za izboljšani različici dosedanjih prototipov medcelinskih raket, ki so ju videli na mobilnih izstreliščih. Severnokorejski voditelj Kim Jong Un je že v novoletnem nagovoru objavil, da so prišli v zaključno fazo priprav na preizkusno izstrelitev medcelinske rakete. Donald Trump je Pjongjangu že zagrozil, da ne bo dopustil, da bi z jedrskim orožjem lahko ogrozil ameriško ozemlje.

Fotografija je simbolična Foto: STA

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Južnokorejski predstavniki menijo, da želi Pjongjang z novo raketo “poslati sporočilo” bodočemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. Do izstrelitve bi lahko prišlo že zelo kmalu. Na tamkajšnjem obrambnem  ministrstvu te podatke še preverjajo. Severna Koreja želi z medcelinsko raketo doseči in s tem ogroziti tudi ameriško ozemlje. Severnokorejski voditelj Kim Jong Un  meni, da si bo tako izboljšal pogajalska izhodišča za svojo državo, za katero veljajo zaradi njihveega razvoja atomskega orožja in raket, ki bi bile sposobne nositi jedrske konice, mednarodne sankcije.

B. J., STA

 • Caetano

  Pa naj še kdo reče, da svet še danes nima problemov s stalinisti.

 • pajot

  Nč bat. Kim il kva že je prav dobr ve,da jih bo na eno njegovo bombico padlo dvajset po njem.

 • valentin

  Temu pujsu bi lahko njegovo igračko sestrelili tako Američani, Rusi ali Kitajci, a za to ni
  interesa. A najprej se bodo morali med sabo dogovoriti, mu vsaj eden izmed njih prenehali dajati potuho in priznati, da je tip norec in kot tak nevaren.