Po Kijevu znova pustošile ruske rakete

Posledica napada na stanovanjsko poslopje. Fotografija je simbolična. (Foto: afp)

Kijev in še nekatera območja Ukrajine so bila danes zjutraj znova žrtev ruskih raketnih napadov. Kijevski župan Kličko je prebivalce pozval, da naj ne zapuščajo zaklonišč. 

V ukrajinski prestolnici in številnih drugih krajih po okupirani državi je bilo znova slišati sirene. Rusija je ponovno izvedla zračne napade. Raketni napadi na prestolnico ne pojenjajo. Župan Kijeva Vitalij Kličko je meščane pozval, da naj zaklonišč ne zapuščajo, dokler traja alarm. “Serija letalskih napadov na Kijev, ki so po moči, intenzivnosti in raznolikosti brez primere, se nadaljuje. To je deveti zaporedni zračni napad na prestolnico od začetka maja,” pa je pojasnil vodja civilne in vojaške uprave mesta Sergij Popko. Zaenkrat iz glavnega mesta o žrtvah ne poročajo, poroča STA. 

Kot je še dejal, naj bi okupatorjevi bombniki z območja Kaspijskega jezera izstrelili vodene rakete. Zatem so Kijev preleteli še izvidniški brezpilotniki. Popko je ob tem potrdil, da jim je uspelo uničiti vse sovražne cilje v zračnem prostoru mesta. Iz Odese pa prihaja vest, da je ena oseba v napadih izgubila življenje, dve pa sta bili ranjeni. Do nesreče je prišlo, ko je raketa zadela industrijsko poslopje. Ukrajinska vojska pa poroča tudi o napadih z vodenimi raketami na območju Vinice v osrednji Ukrajini. Lokalni mediji poročajo tudi o eksplozijah v kraju Hmelnitski.

Domen Mezeg