fbpx

Po prisegi Donalda Trumpa so zaradi huliganskih levičarjev aretirali okrog 100 nasilnežev

Foto: YouTube/Printscreen

Med inavguracijskimi slavnostmi je bilo v Washingtonu aretiranih približno 100 protestnikov. CNN poroča, da so protestniki razbijali okna, uničevali avtomobile in metali kamenje v policiste, dva policista pa sta po navedbah Daily Wire utrpela poškodbe.

Po prisegi 45. ameriškega predsednika Donalda Trumpa so protestniki na policiste metali kamenje in steklenice, policisti pa so želeli razpršiti nasilno množico s pomočjo dima in zaslepilnih granat.

Protestniki so se obnašali nasilno
CNN poroča, da so bili protestniki oboroženi z lomilkami, s kladivi in z gumijavkami, nekateri protestniki, ki so se oklicali za anarhiste, so bili oblečeni v črno in so nosili maske. Enega mimoidočega moškega so po podatkih NBC Newsa protestniki podrli na tla, zaradi česar je krvavel iz zatilja.

Policija je navedla, da so bili solzivec in ostale kontrolne naprave uporabljene, da bi ustavili napad, norenje protestnikov ter za varovanja premoženja. Med incidentom so bila poškodovana policijska vozila, dva uniformirana policista pa sta utrepela lažje poškodbe zaradi napadov s strani protestnikov.

Več sto protestnikov je po besedah neimenovanega poslovneža korakalo mimo stavb v bližini Bele hiše, kjer so razbijali okna.

N. Ž.