Po razdrtju iranskega jedrskega sporazuma je prva zagrozila Soroseva organizacija

Foto: epa

Organizacija, financirana s strani milijarderja Georga Sorosa, ki jo je Bela hiša v času Baracka Obame opredeljevala kot osrednjo za pomoč pri trženju iranskega jedrskega sporazuma medijem, je aktualnega ameriškega predsednika Donalda Trumpa posvarila, da bo ta nosil posledice zaradi vtikanja v mednarodni jedrski sporazum. 

Sklad Plowshares, s katerim je bil tesno povezan nekdanji državni sekretar John Kerry, je v ponedeljek preko družabnega omrežja Twitter opozoril Trumpa o “posledicah”, če in ko bo prekršil mednarodni sporazum.

Sklad pri tem ni omenil, da je Iran že sedaj obtožen kršenja sporazuma, saj je sporazum podpisal pod napačnimi pretvezami. Izraelski premier Benjamin Netanyahu pa je sredi prejšnjega tedna izdal, da so bili pridobljeni dokumenti, ki jih je skrila iranska stran, in kažejo, da je Teheran ohranil tajni program jedrskega orožja kljub nasprotnim izjavam.

Izraelski premier Benjamin Netanyahu (Foto: Twitter)

Sporazum zasnovan na zavajajočih iranskih opisih
Netanyahu je pojasnil, da je bila sestava mednarodnega jedrskega sporazuma pod vodstvom ZDA delno zasnovana na zavajajočih iranskih opisih prejšnjega jedrskega delovanja. Dejal je, da Iran ni razkril svojega skrivnega programa in je s tem zavajal svet, zato je jedrski sporazum osnovan na lažeh, ki temeljijo na iranski prevari. Izraelski voditelj je predstavil dokaz, da je Iran nadaljeval z raziskovanjem pri programu jedrskega orožja, čeprav je leta 2015 podpisal sporazum. V ponedeljek je Iran po navedbah Breitbarta potrdil, da se je Kerry v New Yorku sestal z iranskim zunanjim ministrom Mohammadom Javadom Zarifom z namenom razpravljanja o načinih reševanja jedrskega sporazuma z Iranom.

Kerry je s pomočjo Ploughsharesa v San Franciscu odločno branil iranski dogovor. Na dogodku je Kerry tudi nakazal, da je tedanji varnostni strokovnjak H. R. McMaster najbolj primerna oseba pri ohranjanju jedrskega programa – po navedbah sklada Plowshares, ki je poročal o dogodku. McMaster  je bil marca zamenjan s strani nekdanjega veleposlanika ZDA pri Združenih narodih Johna Boltona. Od septembra 2006 do februarja 2017 je bil McMaster naveden kot član Mednarodnega inštituta za strateške študije, kjer je delal kot višji svetovalec. Inštitut sam sebe opisuje kot vodilno avtoriteto na področju globalne varnosti, političnega tveganja in vojaškega konflikta. Po navedbah Breitbarta je Plowshares donator inštituta, pri čemer je inštitut opredeljen kot garant za iranske zadeve v proračunskem poročilu sklada Plowshares Fund za leto 2016.

George Soros (Foto: Twitter)

Inštitut Open Society financira sklad Ploughshares
Sklad Ploughshares je financiran s strani Inštituta Open Society, nad katerim bdi Soros. Vpletenost sklada Ploughshares pri lansiranju iranskega sporazuma je bila javnosti obširno razkrita s strani revije New York Times, v kateri je pričal tudi nekdanji namestnik ameriškega varnostnega svetovalca Ben Rhodes. Tedanji višji direktor Sveta za nacionalno varnost Robert Malley je spregovoril o nastanku in izvedbi tržnega načrta za prodajo iranskega sporazuma. Uporabljeni pa naj bi bili tudi strokovnjaki, z namenom razširjanja novic o Iranu mnogim nevednim poročevalcem.

N. Ž.

 • RATATA

  Recite, da je to fejk prosim!
  https://youtu.be/CMNo6JPLH5U

  • Adolf Hitler

   Nažalost ne vatikan mora goret

   • QUATEBRIGA

    Dolfe, a nisi ti tudi pogorel?

    • Adolf Hitler

     Ne jaz sem se samo rekarniral nič drugega

  • Adolf Hitler

   Če se hočeš tega židovskega dreka rešt potem poglei mal tu

   https://www.zedinjenaslovenija.si/volilni-program-2018/

   • QUATEBRIGA

    Edino, za kar je tale tvoj model znal poskrbeti, je bila odstranitev Jelinčiča s scene po naročilu stricev.

    Zdaj počne podobno, kraja glasov zares sposobnemu delu desnice, seveda spet za strice…

    • Adolf Hitler

     Mislt je nč vedet ti ovca z prepranimi možgani

  • QUATEBRIGA

   Seveda ni fejk, niti slučajno pa ni tisto, kar piše v naslovu videa.

   To je bilo v resnici tole:

   http://www.yadvashem.org/pope-visits.html

   Seveda to ne pomeni, da glavni akter ni svojega denarja vreden, ampak nikakor ne pričakujte, da ga bo takrat, ko bo zares počel v naslovu zapisano ali še kaj precej hujšega, posnela kaka javna kamera.

 • Adolf Hitler

  Kup židovskega dreka crkni že ENKRAT žakelj DREKA SMRAD NA DVEH TACAH

  • QUATEBRIGA

   Dolfe, kdaj se boš spet ustrelil v blesavo čelo?

   • Adolf Hitler

    Nikol Bom pa prvo teb glavo otrgal kod kuri ti proklet drek komunaserski mrš smrad

    • QUATEBRIGA

     Pojej kak persen, sprosti svoje notranje tenzije, spremeni nick ter napiši kak trezen komentar, pa bo mogoče še kaj iz tebe.

     Ko boš imel zelo majhen delček meni podobnega protikomunistično-marksističnega ozadja pa mi lahko prideš očistit čevlje.

 • domovina mili dom

  Mosad zabušava.

 • Osti jarej

  Kar reče najvišji neke majhne države ob Sredozemlju je zakon za vse velike sile.
  Kar hoče Izrael uničiti morajo upoštevati vse, ki bi radi še živeli. Uničiti Asada je star ukaz, ki so ga tudi letos izpolnjevale poslušne ZDA, VB in Francija, uničiti Iran je zaveza Trumpa, ki jo je dal po ukazu Netanjahuja, zato bo danes skoraj zagotovo preklical nuklerani dogovor.
  Srečali se bodo voditelji Cipra, Grčije in Izraela, da uskladijo močno vojaško zavezo in tudi Cipras bo zdaj šel na Asada, kar pa mu kot plačanemu prevarantu pač ni težko.
  Nekdanji župan Londona Ken Livingston je lepo povedal – kdo ve kaj bi se mi zgodilo, če bi javno povedal resnico, da je bil Hitler Sionistični uslužbenec?
  Kot so danes vsi od Trumpa do Mayeve. In jutri gre Netanjahu še k Putinu, na čuden dan zmage nad fašizmom, torej njegovo zgodovinsko dejavnostjo in bo usklajeval nadaljevanje razširitve Izraela, tudi in predvsem na Sirskem ozemlju.
  Po svetu pa protesti zaradi ostrih, a resničnih besed proti Židom, ki jih označujejo kot anti semitizem, torej žaljenje Hitlerjevih vladarjev.
  Zelo je zgodovina potvorjena in prav bi bilo, da vsaj sedanjosti ne vozimo po lažnem blatu in se skušamo zavedati resničnih dogajanj, sicer bo človek pač pozabljeno in zavrženo bitje.
  Predvsem bodo to čutili EUropejci, narod naivnežev, ki jim celo argentinski Frančišek že dogovorjeno združuje krščanstvo v svetovno enoumje v Savski Arabiji.
  Bodo ti naivni EUropejci zdaj množično vlagali denar v prenovo cerkva, da bodo po novem mošeje?
  Zato pa vas ne sme presenetiti, da je državni straniščnik iz Erjavčeve pisarne Logar na obisku v Savdski Arabiji, kjer utrjujejo to novo enoumje, tako religiozno kot vojno! /virStephenLandman, RT/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/368457/siofasizem-je-glavna-svetovna-zavora

 • Aton

  Toliko je vreden ameriški podpis

  • KAPIBARA

   Več kot tvoj.. !

 • lado

  eh dolfić ,kot reinkarniran iz kordišića,sovražen stvor ,lenuh !!!! delat zgin rdeći škodljivćić !!!! ti in tvoj idol sorošić bosta kmalu pozabljena !!!!

 • primsek

  Trump je res vse tisto, kar ste govorili pred volitvami : on se bo ogibal vojn, ne kot Killary, on bo napravil Ameriko veliko, pa jo je trgovinsko osamil in samo vprašanje časa je, kdaj dolar ne bo več dominantna valuta. država, ki začne toliko vojn, sama kmalu propade, in trumpovi zvesti navijači upajmo z njo

  • stajerc5
  • QUATEBRIGA

   Malo morgen. Trump bo v zgodovini zapisan z zlatimi črkami, njegova veličina pa se šele začenja kazati. Kim in korejsko premirje je dober dokaz. In to vas, antikriste, najbolj boli.

   Tudi tebe bi moral, da te kdo lahko umiri, najprej pošteno po gobcu.

  • Igor Kavalar

   Mislim, da so omenili da imajo 150 miljard deficita pri trgovinski menjavi in to je za vas dober deal?

   Za ZDA bi bilo še bolje, da z nobenim od pijavk sploh ne trgujejo, sam kaj ko te pijavke vsak dan trkajo na vrata bela hiše.

 • xtc

  Torej jasno od sporazuma je treba odstopit Iran pa sesut in zrušit Kučanovo leve teokratske islamistične prijatelje tam.
  Torej Iran očitno pere denar čez Soroševo druščino.

 • Olga_10

  Trump naj pošlje en torpedo pod Sorosovo rit! Naj že stari nacist enkrat neha, da ne bo šel za rešetke zaradi zločinov proti človeštvu!

  • QUATEBRIGA

   Niti ne bo odnehal, niti ne bo šel za rešetke, visel bo.

 • Clemen J.

  Me ne skrbi, trump bo to Socialistično zalego poštimal.