fbpx

Po samomoru perverznega milijarderja: Agentje FBI okupirali pedofilski otok Jeffreyja Epsteina, kjer naj bi skrival mladoletna dekleta

FBI, ko so zasegli privatni otok milijarderja (Foto: Spletna družbena omrežja)

Očividci so v ponedeljek zjutraj videli vsaj ducat agentov FBI, ki so okupirali luksuzno domovanje milijarderja Jeffreyja Epsteina na njegovem zasebnem otoku. 66-letnega milijarderja so dva dni pred tem našli v njegovi celici v zaporu v New Yorku, potem ko je le-ta storil samomor.

Domovanje zloglasnega milijarderja Jeffreyja Epsteina je na enem od ameriških Deviških otokov, ki je bil znan kot pedofilski otok in kot otok orgij. Epstein je bil deležen obtožb, da je imel na otoku mladoletna dekleta, ki naj bi jih zlorabljal kot spolne sužnje.

FBI zasegla privatni otok umrlega milijarderja
Večja skupina policistov FBI je bila opažena, ko so z motornimi čolni dirjali do privatnega otoka, ki je bil v lasti sprevrženega milijarderja, kjer so se nato presedli v vozila za golf in zasegli njegovo luksuzno domovanje. Preiskovanje se je pričelo potem, ko so se javnosti razkrili dokumenti, dolgi dva tisoč strani, v katerih so opisani šokantno grozljivi dogodki zlorabljanja mladoletnih deklet. Epstein je bil med drugim že obtožen trgovanja z ljudmi.

Luksuzno domovanje na privatnem otoku milijarderja Epsteina. (Foto: Spletna družbena omrežja)

Mladoletne spolne sužnje
Mnogi verjamejo, da je Epstein skrival dekleta za spolne sužnje in jim zgradil sobe pod svojim dvorcem in na drugih delih otoka. Vendar te obtožbe zaenkrat še niso dokazane. Raziskovanje primera Epsteinovega trgovanja z ljudmi in seksualnih zlorab se bo po njegovi smrti nadaljevalo, pravijo oblasti. Osredotočali se bodo predvsem na tiste, ki so bili Epsteinovi pomočniki. V škandal so bili predvidoma vpleteni nekateri izmed najbogatejših in najvplivnejših ljudi na svetu. V središču pozornosti se je znašla predvsem 58-letna Ghislaine Maxwell, najbolj znana izmed Epsteinovih nekdanjih ljubimk.

Jeffrey Epstein (Foto: epa)

Tiskovni predstavniki policije so za medije povedali, da jim je primer še posebej pomemben, saj si žrtve, ki so bile tako pogumne, da so se izpostavile in spregovorile o zlorabah, zaslužijo resnico in pravico.

Pia Porenta