Podpora Trumpu med temnopoltimi Američani se je v primerjavi z zadnjim letom podvojila

(Foto: epa)

Anketa, ki jo je opravil Rasmussen, je pokazala, da se je podpora ameriškemu predsedniku med črnsko skupnostjo v primerjali z lanskim letom podvojila. Glavni razlog naj bi bila rekordno nizka brezposelnost med črnskim prebivalstvom. 

Rasmussenova anketa o podpori predsedniku je v petek pokazala, da se je podpora predsedniku Donaldu Trumpu v črnski skupnosti v primerjavi z lanskim letom podvojila. Trump med temnopoltimi trenutno uživa 29-odstotno podporo. Avgusta prejšnje leto je bil ta delež komaj 15-odstoten.

Ta teden so tudi nekateri izmed voditeljev znotraj črnske skupnosti pohvalili ameriškega predsednika za njegova prizadevanja v zvezi z reformo zaporov. Brezposelnost med črnci se je ravno tako izrazito zmanjšala in znaša rekordno nizkih 5,9 odstotka.

Trump največ naredil za temnopolte, Obami pogledali skozi prste
“To je najbrž najbolj proaktivna administracija na področju urbane Amerike in verske skupnosti za časa mojega življenja,”
je povedal eden od zgodnjih Trumpovih podpornikov, pastor Darrell Scott. Trump bo po njegovem prepričanju predsednik, ki je največ naredil za temnopolte Američane. Ob tem se je obregnil ob Barracka Obamo, ki so mu po njegovem mnenju pogledali skozi prste. Trump za razliko od Obame “želi naši skupnosti nekaj dokazati”, je poudaril Scott.

Foto: iStock

Ivan Šokić