fbpx

Pogrešani venezuelski politični aktivist, goreč nasprotnik uničujočega komunističnega režima Nikolasa Madure, umrl v bolnišnici, potem ko so ga hudo pretepenega našli na ulici

(Vir: Twitter)

V medije je pricurljal nov primer političnega obračunavanja v Venezueli. Tokrat je smrtnim udarcem podlegel politični aktivist, goreč nasprotnik aktualnega venezuelskega predsednika Nicolasa Madure, Ali Dominguez, ki so ga v petek hudo pretepenega in nezavestnega našli na robu avtoceste, v sredo pa so ga razglasili za mrtvega. Njegov sedemindvajsetletni brat ga je v petek in nedeljo poizkušal s svojim prijateljem poiskati v bolnišnici, a ju je varnostno osebje odslovilo.

Ali Domunguez, venezuelski politični aktivist, znan tudi po tem, da je v preteklosti podpiral režim Huga Chaveza, je bil v nedeljo razglašen za mrtvega po tem, ko so ga prejšnji teden razglasili za pogrešanega. Sedemindvajsetletnik je izginil prejšnji četrtek, ko se je v Caracasu v prostorih venezuelskega časopisa El Nacional udeležil srečanja, na katerem je razpravljal o humanitarni pomoči Venezuelcem.

Dominguezov prijatelj, enaintridesetletni Ali Mauricio Gomez, je za DailyMail povedal, da je bil Dominguez nazadnje opažen, ko mu je prejšnji četrtek ob 18. uri prek WhatsUpp-a poslal glasovno sporočilo, na platformi socialnih medijev pa je bil nazadnje aktiven ob 18:50.

Domingueza, ki je bil član oddelka za komunikacije na Bolivarski univerzi v Venezueli, so gasilci našli v petek, ko je nezavesten ležal ob robu avtoceste, in ga takoj odpeljali v bolnišnico Domino Luciani. Dominguez je bil brutalno pretepen in je utrpel travmatične poškodbe možganov, poleg drugih hudih poškodb pa je imel tudi izbite zobe.

Glede na informacije postaje VPI TV Dominguez, najstarejši med še sedmimi brati in sestrami, kar petnajst ur ni prejel nobene zdravniške pomoči. Bolivarska policija naj bi tudi zavrnila prijavo o pogrešani osebi, ki jo je vložila njegova družina, češ da naj se raje obrnejo na obveščevalne uradnike, ker naj bi bil to preveč politično občutljiv primer.

Dominguez med motivacijskim branjem revnim otrokom. (Vir: Twitter)

Dobival grožnje s smrtjo
Ni prvič. da je bil Dominguez žrtev fizičnega obračunavanja. Pred enim letom, ko je javno obsodil pokvarjene uradnike na univerzi, je bil prav tako hudo pretepen, le da poškodbe niso bile tako hude, da bi imel zaradi njih resne posledice, je pa po tem dogodku redno dobival grožnje s smrtjo, ki pa so se tokrat žal uresničile.

Družina in prijatelji pokojnega Domingueza so v nedeljo na socialnih omrežjih pripravili kampanjo z imenom “Upamo, da se Ali pojavi”.

Dominguezov brat Jesus Dominguez ga je večkrat poizkušal poiskati v bolnišnici, a ga je varnostno osebje večkrat zavrnilo, ker naj v sistemu ne bi imeli zavedenega njegovega imena. Po dolgotrajnem trudu je v bolnišnici le uspel identificirati svojega brata, ki je ležal v komi.

Bil je brezmadežni delavec, mlad človek brez strahu
Enaintridesetletna Bethania Dominguez, sestra pokojnega aktivista, je za DailyMail povedala, da ne more verjeti, da ji je bil njen junaški brat, čigar družina se ne more sprijazniti s tragično izgubo, tako nenadoma odvzet. Svojega brata je opisala kot človeka, ki se je le boril za boljši jutri soljudi. “Nikoli si nisem predstavljala, da bi se mojemu junaku lahko zgodilo karkoli slabega. Bil je brezmadežni delavec, pomagal je vsakomur, če je le lahko. Bil je mlad človek brez strahu. Še nikoli v svojem življenju nisem srečala tako skromne osebe, kot je bil on,” je še povedala sestra pokojnega Domingueza.

V socialistični Venezueli vlada tako hudo pomanjkanje, da so ljudje prisiljeni jesti pse in mačke ali brskati po smeteh. (Vir: Twitter)

M.M.