fbpx

Poklukarju in Šarcu bo slovensko-italijansko mejo pomagala varovati italijanska policija – tam namreč potrebujejo boljšo zaščito!

Foto: epa

Pred napovedanim Salvinijevim obiskom Trsta v petek je predsednik dežele Furlanije – Julijske krajine Massimiliano Fedriga v medijih že napovedal svoje načrte glede zaščite italijanske vzhodne meje. Fedriga na vseh 243 kilometrih vzdolžne meje s Slovenijo namreč pričakuje postavitev rezilne ograje. Mejo med Slovenijo in Italijo pa bodo danes začele nadzorovati mešane slovensko-italijanske policijske patrulje.

Salvinijev skrivni načrt najprej vključuje mešane policijske patrulje na slovensko-italijanski meji, nato pa bi italijanska vlada po treh mesecih nadzora meje preučila, ali so za preprečevanje ilegalnih prehodov med državama potrebni nadaljnji ukrepi. Tu je Salvini pripravil najbolj črn scenarij, postavitev rezilne ograje na mejo s Slovenijo.

Predsednik dežele Furlanije – Julijske krajine Massimiliano Fedriga pa je nedavno za medije izjavil, da “če Evropa ne bo ustavila ilegalnega prehoda migrantov čez meje članic, bo Italija primorana poskrbeti za zaščito svojega ozemlja”. “Ne moremo na vsak meter meje s Slovenijo postaviti policista, kljub obljubam notranjega ministra o dodatnih policijskih in vojaških enotah za dodatni nadzor meje.”

Fedriga je nato nadaljeval: “Meja s Slovenijo je dolga kar 243 kilometrov, zato potrebujemo boljšo zaščito na meji. Potrebujemo rezilno ograjo, ki bo olajšala delo italijanskim policistom ter vojakom in pripomogla k boljšemu nadzoru pretoka ljudi čez vzhodno mejo v Italijo.”

Primorska24