Poklukarju in Šarcu bo slovensko-italijansko mejo pomagala varovati italijanska policija – tam namreč potrebujejo boljšo zaščito!

Foto: epa

Pred napovedanim Salvinijevim obiskom Trsta v petek je predsednik dežele Furlanije – Julijske krajine Massimiliano Fedriga v medijih že napovedal svoje načrte glede zaščite italijanske vzhodne meje. Fedriga na vseh 243 kilometrih vzdolžne meje s Slovenijo namreč pričakuje postavitev rezilne ograje. Mejo med Slovenijo in Italijo pa bodo danes začele nadzorovati mešane slovensko-italijanske policijske patrulje.

Salvinijev skrivni načrt najprej vključuje mešane policijske patrulje na slovensko-italijanski meji, nato pa bi italijanska vlada po treh mesecih nadzora meje preučila, ali so za preprečevanje ilegalnih prehodov med državama potrebni nadaljnji ukrepi. Tu je Salvini pripravil najbolj črn scenarij, postavitev rezilne ograje na mejo s Slovenijo.

Predsednik dežele Furlanije – Julijske krajine Massimiliano Fedriga pa je nedavno za medije izjavil, da “če Evropa ne bo ustavila ilegalnega prehoda migrantov čez meje članic, bo Italija primorana poskrbeti za zaščito svojega ozemlja”. “Ne moremo na vsak meter meje s Slovenijo postaviti policista, kljub obljubam notranjega ministra o dodatnih policijskih in vojaških enotah za dodatni nadzor meje.”

Fedriga je nato nadaljeval: “Meja s Slovenijo je dolga kar 243 kilometrov, zato potrebujemo boljšo zaščito na meji. Potrebujemo rezilno ograjo, ki bo olajšala delo italijanskim policistom ter vojakom in pripomogla k boljšemu nadzoru pretoka ljudi čez vzhodno mejo v Italijo.”

Primorska24

 • totex39

  Bomo videli kaj se bo iz naše strani iz tega izcimilo.

 • pajot

  Sin konja z ročaji je postavil na južno mejo nekakšne kulise. Na vsakega ujetega zamorca jih pride mimo policije vsaj 100. Klovn skupaj s krivogledim ne namerava braniti južne meje,raje bo branil Italijane. Jebi ga,čas je za Janeza Janšo.

 • althar

  Italijani lahko pošljejo policijo, kdo bo pa nas varoval pred Poklukarjem pa Šarcem?

 • Terminator

  Zavarovati je treba najprej mejo z Hrvaško,potem pa še ostale.

  • Vesna Skukan

   Kar opozicija že dve leti govori…. ampak jebe se tej vladi za nas! Oni se borijo samo zase in za svoje stolčke….

 • slosin

  no ja, pravjo, da se zgodovina ponavlja…makaronarji so l 41 ogradili z bodečo žico samo Lj, zdej pa zgleda, da bojo s pomočjo jodlarjev to naredili s celo slovenijo…na jugu smo se pa že sami….najbolj odprta dežela v celi evropi…

 • samsara

  Pa kako vendar? Saj človek tako širokoga obzorja kot je Poklukar, ne bi tja v en dan govoril, da je Slovenija varna država. Da ne omenjam prve policistke, dežurne bobnarice, ki to levičarsko mantro vedno, ko je to potrebno, bobna na vse kriplje.
  S strani varne države Slovenije, Italija nikakor ne more biti kakorkoli ogrožena.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!