Policija stopila na prste pedofilu, ki je spolno napeljeval kar 26 mladoletnih fantov!

Foto: Twitter

Na internetu preži vrsta pasti, zato previdnost ni odveč. Z Otoka poročajo o aktivnem pedofilu, ki je spolno napeljeval 26 mladoletnih fantov, da so preko spleta pozirali kot najstnice. Lahko bi zlorabil še veliko več fantov, če ga policija ne bi ustavila; v kontaktu je bil s kar 60 fanti.

22-letnemu Henriju Michaelu Pinneyju je bila po šesttedenskem sojenju odmerjena kazen v višini osmih let. Glavni inšpektor Shaun Orton je povedal, da je prepričan, da je Pinney zlorabljal še več dečkov, a ti še niso podali prijave.

Napeljeval jih je k uporabi Skypa
Pinney iz Leicesterja je več ur preživljal na internetu, kjer je napeljeval žrtve, da posnamejo nespodobne fotografije in jih pošljejo. Pred aretacijo, junija 2016, je mladoletne otroke prepričeval, da naj uporabljajo Skype za video pogovor, da bi jih ob tem prepričal v izvajanje spolnih aktivnosti.

Orton je pozval vse morebitne žrtve, ki so bile v kontaktu s Pinneyem, naj zberejo pogum in pričajo proti njemu. “Imamo posebej usposobljene policiste, ki bodo pomagali žrtvam in so posebej usposobljeni za komuniciranje z žrtvami.” Ob tem pa je povedal, da čeprav je v karieri vodil že vrsto preiskav umorov, ga ni nič pripravilo na tako izčrpno količino dokumentov in materiala, ki se je nabrala v tej konkretni preiskavi. Policisti so sicer zasegli dva telefona in tri tablice v lasti Pinneya, ki je “sproduciral” za kar 565.000.000 strani materiala, ki ga je morala policija v Leicesterju skrbno pregledati.

Foto: Twitter

Prav tako je Orton izpostavil, da so bile žrtve izjemno pogumne, in jim ob tem podal izrazil poklon za sodelovanje in podporo, saj brez njih obsodba aktivnega pedofila sploh ne bi bila mogoča. Nekatere izmed njih so podale dokaze na sodišču in delile izkušnje, ki so bile izjemno zastrašujoče. “Ljudje, kot so Pinney, pogosto prežijo na mlade ljudi, ki nimajo vedno sposobnosti reči ne ali pa niso sposobni presoditi resničnih namenov ljudi.”

Zadovoljeval je lastne potrebe
Po besedah Ortona je Pinney s pomočjo pregovarjanja žrtve napeljeval v seksualne pogovore in v pošiljanje nespodobnih fotografij z namenom zadovoljevanja lastnih potreb.“Prav njegovo zanikanje krivde pa je bilo tisto, ki je žrtve opogumilo, da so spregovorile in na sodišču podoživele travmo,” je še povedal.

N. Ž.