Policija v Veliki Kladuši po številnih incidentih in umoru “pretresa” kampe in objekte, v katerih so migranti, in zasega orožje

Foto: epa

Potem ko je policija v objektih, ki so jih zasedli migranti v Bihaću, izvedla policijsko preiskavo in odkrila številna hladna orožja, ki bi lahko bila uporabljena za prekrške in celo kazniva dejanja, so se enako odločili za preiskavo kampov v Veliki Kladuši.

Policija Unsko-sanskega kantona je namreč začela z akcijo preiskovanja migrantskega  kampa v Veliki Kladuši in tudi preostalih objektov okoli mesta, kjer so nastanjeni migranti. Gre za akcijo, ki je nadaljevanje pregledovanja migrantskih kampov v Bihaću, ko so policisti naleteli na številna hladna orožja – našli so kar 36 nožev, 2 palici, macolo, skalpele, škarje in izvijače.

Noži, ki so jih zasegli migrantom v Bihaću. (Vir: novosti-tv.net)

“Namen preiskave je iskanje in zaseganje predmetov, ki lahko služijo za kazniva dejanja,” je dejal Adnan Beganović, notranji inšpektor z ministrstva za notranje zadeve, in dodal, da akcija poteka na več lokacijah, v njej pa sodeluje veliko število policistov. Po neuradnih informacijah se je potem, ko so migranti v ponedeljek skušali prečkati bosansko-hrvaško mejo, raven varnosti dvignila na še višjo raven, saj ne želijo ničesar prepustiti naključju. Vseeno pa obstaja možnost, da so v ponedeljek migranti izkoristili veliko gnečo na meji in tako ilegalno prestopili na Hrvaško, poročajo hrvaški mediji.

Migranti med sabo fizično obračunavajo
Povod za akcijo so številni incidenti, ki se tam dogajajo, nekaj dni nazaj se je zgodil tudi umor 24-letnega migranta iz Maroka, ki ga je zaklal eden od migrantov. V pretepu je sodelovalo kar dvajset migrantov, nato pa je eden izmed njih pograbil nož. Oblasti opozarjajo, da so migranti zaradi meje s hrvaško “zaprti” na tem območju, zato bo prihajalo do vse večje nervoze in dodatnih incidentov.

A. G.

 • Peter

  Pridejo kuharji, pa jim vzamete osnovno orodje, potem se pa čudite, ker ne delajo, no.

  • Franc Šink

   Tukaj se pa res malo pretirava.Če je to preganjanje terorizma se nam slabo piše.

 • Sredina

  Naj mi pride policija domov v kuhinjo zaseč moje hladni orožje. Se kr sam prijavljam, da posedujem orožje…

 • Občasni Komentator

  IKEA

 • RATATA

  Kampe lahko pretrese le potres.

 • Jože24

  LOL kva tem novinarjem dogaja, s čim bo pašteto mazal? Ali mislite, da na romanju v gostilne hodijo? Namesto, da bi pisali kako Cerar Jelinčiču grozi :D. Demokracijo dajmo nazaj za totalitarizem, se bomo ukvarjali z življensko bolj pomembnimi stvarmi.

 • Sodni dan

  Jaz jim plastične vilice nebi zaupal kaj šele pravega noža!

 • cosmosjasnovidec

  Kaj pa imajo bosanđerovske oblasti za opozarjati?
  Katapultirajo jih naj nazaj od koder so se privlekli morilci.Kdo pa je pritegnjenim bosanđerosem kriv,da so jih spustili v bosno.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • stane

   Na njih pritiska Erdogan.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!