fbpx

Policijska država! Obveščevalne službe bodo v imenu pregona teorij zarot vohljale za ljudmi!

Vidna demokratka Nancy Pelosi. (Foto: epa)

Ne le brutalna cenzura spletnih gigantov. Pričetke nove ameriške administracije spremljajo še drugi benigni simptomi, ki “dišijo” po svinčenih časih. Vidnejša predstavnica demokratov Nancy Pelosi, bi tokrat okrepila vohunski aparat z namenom preganjanja domače politične konkurence, seveda z izgovorom preiskave v zvezi s kapitolskimi protesti. 

Vidnejša demokratska političarka Nancy Pelosi je 15. februarja dobila nov navdih kako zatirati politično konkurenco na domačih tleh. Napovedala je ustanovitev “komisije tipa 11. september” z namenom preiskave kapitolskih protestov. Resnični namen demokratov, pa je dati več pooblastil ameriškim vohunskim agencijam, okrepiti “varnost” na domačih tleh ter uvesti nove protiteroristične ukrepe, da bi tako lažje zatirali ameriško desnico. Nova “neodvisna” komisija bo uradno namenjena raziskovanju in poročanju o dejstvih in vzrokih, povezanih s 6. januarjem 2021, v zvezi z domačim terorističnim napadom na Kapitolski kompleks ZDA,” je v ponedeljek Pelosijeva sporočila svojim strankarskim tovarišem, poroča Sputnik News

Prvotna Komisija za proučevanje terorističnih napadov 11. septembra 2001 v ZDA, je bila ustanovljena 27. novembra 2002 s strani tedanjega ameriškega predsednika Georgea Busha in ameriškega Kongresa, njen namen pa je bil “pripraviti popoln opis okoliščin napadov 11. septembra.” Dvodelno telo je bilo sestavljeno iz petih demokratov in petih republikancev, predsedoval pa mu je nekdanji republikanski guverner New Jerseyja Tom Kean. Pri tedanji Komisiji je šlo za dvostranska prizadevanja za ugotovitev, kaj je šlo narobe 11. septembra, leta 2001. Kot vse kaže pa bo tokratna Komisija nekaj povsem drugega, saj bo njen namen boj proti skupini QAnon, “belemu nacionalizmu”, nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu in njegovim podpornikom na splošno. 

Kot še pravijo poznavalci, ta Komisija še zdaleč ne bo neodvisna in jo bo še najmanj zanimalo ugotavljanje dejstev, marveč bo skrbela za blatenje republikancev, konservativcev in Trumpovih podpornikov. Kot še opažajo poznavalci gre tovrstna Komisija predvsem na roke korporativnim medijem, ki krvavo potrebujejo tovrstnega razrednega sovražnika, s Trumpom v glavni vlogi, saj je resno ogrožen njihov celotni poslovni model.

Obenem je znano, da je tovrstna Komisija iz leta 2002 privedla do oblikovanja gromozanskega domačega vohunskega aparata s tajnimi sodišči, zvezne države pa so pridobile številna nova vohunska pooblastila. Več kot očitno je, da skušajo demokrati okrepiti domači vohunski aparat, ki bi bil zlorabljen za politični in ideološki boj.

Dvojna merila demokratov: džihadisti in militantni Antifa ter BLM jih ne zanimajo, ampak zgolj “beli supremacisti”  

Zakonodaja, ki jo trenutno sprejema demokratska stran vsekakor ni namenjena boju proti džihadistom, militantni Antifi ali Black Lives Matter, ampak se osredotoča na spopad z “nadvlado belih”, čeprav resnično grožnjo ameriški varnosti predstavljajo predvsem prvi. Gre za očitno pristranskost in dvojna merila ter pljunek v obraz vsem Američanom, ki so mesece trpeli zaradi nasilnih izgredov že omenjenih militantnih levičarskih grupacij. Stvar pa pravzaprav ni nič kaj nenavadna, saj je znano, da so demokrati še nedavno podpirali glasove za “ukinitev policije” v ZDA, torej geslo, ki so ga vpili pripadniki skrajne skupine BLM oziroma Črna življenja štejejo. Stvar je v resnici precej kontroverzna, ker bi demokrati po eni strani radi oslabili ameriško notranjo varnost, po drugi strani pa bi jo s točno določenimi nameni krepili.

Domen Mezeg