Policijski podatki grške policije razkrivajo opazen porast števila migrantov, ki prihajajo iz Turčije!

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Oblasti iz severnega dela Grčije poročajo o povečanju števila migrantov, ki prehajajo mejo s Turčijo, pri čemer pa je opazen tudi porast aretacij zaradi tihotapljenja.

Policijski podatki iz mejne regije Thrace in mesta Tesaloniki namreč razkrivajo, da je število registriranih in aretiranih migrantov oktobra znašalo 3.543, kar je 82 odstotkov več kot istega meseca prejšnje leto.

Vladni napori oteženi
Glede na oktober lani se je prejšnji mesec skoraj podvojilo tudi število aretiranih tihotapcev, in sicer s 66 na 110. Povečanje migrantov je otežilo izvajanje vladnih prizadevanj, da se zmanjša prezasedenost v migrantskih kampih na otoku Lezbos in na drugih grških otokih, s tem da se migrante preseli na celino.

Foto: epa

V zvezi s tem obveščevalni viri, ki želijo ostati anonimni, za 8. november navajajo, da je bilo pridržanih najmanj 868 nezakonitih migrantov v zahodni turški provinci Edirne – pridržali so jih v okrajih Meriç, İpsala in Lalapaşa. Migranti naj bili po navedbah hurriyetdailynewsa pakistanskega, somalijskega, bangladeškega, iranskega, iraškega, libijskega in palestinskega porekla, bili pa so že predani direktoratu za migracije.

Turčija predstavlja glavno pot za migrante, ki se želijo dokopati do Evrope, še posebej od leta 2011, ko se je začela sirska državljanska vojna. Večina pridržanih migrantov v Turčijo prihaja iz Pakistana, in sicer kar okrog 15.000, sledi 12.000 migrantov iz Afganistana in okrog 10.000 Sircev.

H. M.

 • ZatonMesecnikov

  #Policijski podatki grške policije razkrivajo opazen porast števila migrantov, ki prihajajo iz Turčije!#

  iz Bolgarije teh poročil ni. Vse bolj imam na sumu, da so Grki navadni cigani…

  • Olga2345

   Saj so levičarji!

 • Nobenega linka?
  Seveda verjamemo.

  • O’Brien

   Turki nočejo dati podatkov o tem, kako so porabili miljarde evrov za migrante. Samo Angela Merkel je začudena, ostali smo to pričakovali.
   https://www.nytimes.com/aponline/2018/11/12/world/europe/ap-eu-europe-turkey-migrants.html

  • Common Sense

   Pa normalno, da so Turčini 3mrd EUR na leto porabili zase;) Samo glupa Angela je mislila, da bo Erdogan plesal kot bo ona hotela. Sama je povzročila oz. vsaj močno pospešila problem, sedaj naj ga pa rešujemo vsi. Aja, pa v Pakistanu ni vojne.

 • Van Der Waals

  ZA SOSEDA NE ŽELIM: MUSLIMANA, ČRNUHA, LEVEGA FAŠISTA, PEDRE IN LEZBIKE!!!! TREBA JE ZGRADIT ZID NA MEJI!!!

 • Olga2345

  Fajonka jim že pošilja MasterCarde in čiste gate!

  • Dragan Krstič

   In navodilom kako lagati za azil.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!