Poljski predsednik Duda pri slavnem Tuckerju Carlsonu: Družina je temelj vsakega naroda!

Datum:

Poljski predsednik Andrzej Duda je bil gost v oddaji ameriškega TV-programa Fox News. V kratkem pogovoru z voditeljem Carlsonom je spregovoril o odnosu poljske vlade do migracij, osebni veri in nazorih, zlasti pa prodružinski politiki vladajoče stranke Zakon in pravičnost (PiS), ki je eden največjih uspehov aktualne poljske vlade. Njegovi nazori so naravnani “za življenje”. 

Voditelj oddaje Tucker Carlson se je ob začetku pogovora spomnil na svoj nedavni pogovor z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom, ko je madžarski državnik omenil Poljsko, ki je še ena država, ki brani meje pred nelegalnimi migranti. Ob tem je dal gost oddaje Andrzej Duda jasno vedeti, da kdor koli želi priti na Poljsko in išče pomoč ali podporo, bo sprejet in bo takšno pomoč tudi prejel, poroča Polonia Christiana.

Hkrati pa se v stranki niso strinjali z idejo, da bi ljudi na Poljsko privedli s silo. Nikogar ne želijo siliti, da ostane, in nikogar ne želijo zadrževati v nasprotju z njegovo voljo. Spomnil je še, da se Poljska leta 2015 ni strinjala z obvezujočimi migrantskimi kvotami, za kar je lobirala zlasti Nemčija. Svoje življenjske nazore pa je označil kot “precej konservativne”. Poudaril je, da jih ni nikdar skrival.

Priznal je, da prakticira krščansko vero, moli in ga tega ni sram priznati, družina pa je zanj neprecenljiva. Podpira družine in proživljenjsko politiko ter brani življenje. Odzval se je tudi na besede predsednika ZDA Joeja Bidna, ki je izjavil, da vlada na Poljskem sistem, podoben totalitarnemu. Duda to pripisuje lažem, ki jih na tujem trosi domača opozicija, in pristavil, da ljudje podpirajo vlado pod vodstvom stranke Zakon in pravičnost. To dokazuje dejstvo, da je bilo stranki že dvakrat zapored zaupana sestava vlade.

Vsak drugi in naslednji poljski otrok prejme po 108 evrov mesečne državne pomoči
Dotaknil pa se je še družinam naklonjene politike, zlasti programa 500+ (petsto zlotov). Vse družine z dvema in več otroki mesečno prejmejo 500 poljskih zlotov na otroka, kar je približno 108 evrov državne pomoči. Kot je še dejal, je ta pomoč družinam zelo dobrodošla. Program je celo oklical za najboljši socialni program, ki jim ga je uspelo uvesti. Starše pa podpirajo tudi pri izobraževanju otrok, saj je za vsakega šoloobveznega otroka namenjenih po 300 zlotov (okoli 65 evrov) za komplet učbenikov, nahrbtnik, pisala in druge šolske potrebščine. Tudi ta znesek  družine cenijo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobova vlada namenila še pol milijona za teroriste

Slovenija bo Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem...

Ukrajinci v treh dneh zrušili kar šest ruskih letal

Ukrajinske sile so v zadnjih dneh zrušile kar šest...

Luka Svetina odhaja z nacionalne televizije

"Drži, odhajam iz RTV. Ko dobiš bolj mamljivo ponudbo,...

Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, izvajajo...