Poraz ameriških osrednjih medijev: Skrajno nasilne proteste Black Lives Matter in Antifa prikazali kot mirne, da bi poveličevali nemire!

Datum:

Nevtralni novinarji so precej kritični do levičarskih medijev, ki so poletne proteste, kljub kupu razdejanja, označevali za mirne. “Protesti so popolnoma opravičljivi, ko gre za protestnike levičarske agende,” je kritičen izvršni urednik raziskovalnega centra Tim Graham. Levičarski novinarji so tako denimo opisovali poletne dogodke za precej mirne, medtem ko so stali pred gorečo stavbo, protestniško razdejanje pa je povzročilo ogromno materialno škodo. 

Mediji so se skozi celotno leto 2020 trudili, da so proteste Antife in BLM proti policiji označevali za mirne. Tokratno dogajanje pred in v Kapitolu pa so mediji obsodili za kaos in anarhijo za katere pa naj bi bili krivi podporniki predsednika Donalda Trumpa, je poročal Fox.

“Na levici ni težko najti pomembnih glasov, ki so nenadoma ugotovili, da je brezzakonje neopravičljivo. Seveda bi to bilo popolnoma opravičljivo, če bi to bilo del njihove agende. Dogajanje so označili za upor, da bi lahko poveličevali nemire,” je za Fox News dejal izvršni urednik Medijskega raziskovalnega centra Tim Graham.

Foto: epa

Policisti so sporočili, da so bili zaradi izgreda mrtvi štirje. Med streljanjem policistov je umrla ena ženska, medtem pa je policija aretirala 52 ljudi. Šef policije Washingtona Robert Contee je za medije dejal, da so v Kapitolu našli dve improvizirani bombi. Ena se je nahajala pred republikanskim nacionalnim komitejem, druga pa pred nacionalnim komitejem demokratov. Prav tako pa so na območju Kapitola našli molotovko. Odkrili so tudi še šest drugih strelnih orožij, med drugim tudi paralizator.

Foto: epa

Pristranskost levih medijev do levičarskih protestov
ABC News je bil tarča številnih kritik, saj so julijske proteste označili za “mirne”. Protestniki v Kaliforniji so takrat denimo zažgali sodišče, uničili policijsko postajo in metali ognjemete na policiste. Tako imenovani mirni protesti pa so po poročanju medije stali nekje med eno in dve milijardi dolarjev. Podobno so se obnašali tudi na CNN, kjer so med poročanjem zapisali: “Ognjevito, vendar še vedno mirno na protestih zoper policijo, ki je streljala.” Medtem pa je novinar po smrti Georgea Floyda na protestih poročal, da so protestniki na splošno ukrotljivi, medtem ko je stal pred gorečo stavbo. Novinar CNN-a Chris Cuomo je na poletnih protestih denimo nagovarjal navzoče: “Prosim pokažite mi, kje piše, da bi morali biti protestniki mirni in kulturni.” 

Levičarski izgredniki v Washingtonu D.C. (Foto: epa)

Ko pa gre za poročanje protestnikov, ki podpirajo republikance in Trumpa, pa gre za popolnoma drugačno zgodbo. “Protestniki uporabljajo govor. Jezni so. Priča smo nemiru /…/ ogorčeni so, preklinjajo in to je varovano. Upor ni. Kriminal ni. Tukaj so bile tolpe, ki so razdejale prestolnico. Grdo je,” je tvitnil Cuomo.

Graham še meni, da v tem trenutku ni več prostora za dvojna merila. Medtem ko obsoja sredino nasilje pa poudarja, da bi morali mediji že zdavnaj obsoditi nasilje. “Že prej bi morali vztrajati, da obsodimo razdejanje Applovih trgovin, medtem ko razdejanje Kapitola pomeni še kaj hujšega,” je pojasnil. Drugi kritiki menijo, da bi vsekakor morali obsoditi sredino razdejanje, ki se je zgodilo izključno iz političnih namenov, medtem ko protesti poleti nastali zaradi drugačnih okoliščin.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...