fbpx

Pa imamo poroko treh žensk. Poglejte, kaj bo naredila ena izmed treh mladoporočenk.

Foto: iStock.

Medtem ko v Sloveniji potekajo priprave na referendum o zakonski zvezi, pa se v Braziliji dogaja prava lezbična telenovela. Ne samo da zakon tam dopušča zakonsko zvezo med dvema lezbijkama, očitno se lahko zdaj poročijo že kar tri. In to še ni vse – posvojijo lahko tudi otroka.

Poslovna ženska, zobozdravnica in vodja uprave so se po treh letih skupnega življenja odločile, da svojo bizarno skupnost potrdijo še na matičnem uradu. Tri ženske zase pravijo, da so družina in so na to ponosne. V Braziliji je to sicer že drugi primer tovrstne “pluralne” poroke, poroča El País.

Lezbični trio že planira prvega otroka
Potem ko so neveste sklenile zakonsko zvezo, zdaj načrtujejo tudi otroka – ena izmed njih ima namreč namen zanositi s pomočjo umetne oploditve. Otrok bo imel tri priimke, vsaka pa je napisala tudi svojo oporoko, saj se bo njihovo skupno premoženje delilo na tri dele.

Odvetnica za družinsko pravo: to je protiustavno in nesprejemljivo
Medtem ko se matičarki, ki je opravila poročni obred tria, zdi poroka med tremi osebami nekaj povsem sprejemljivega, pa odvetnica Regina Beatriz Tavares trdi drugače.

Prepričana je, da to v njihovi državi ni samo družbeno nesprejemljivo, ampak tudi protiustavno.

Nedavna poroka je pretresla tudi konzervativne zakonodajalce. Ti se namreč zavzemajo za zakone, ki bodo dovoljevali zakonsko zvezo zgolj med enim moškim in eno žensko.

N. K.

Naslovna fotografija je simbolična, tri ženske iz prispevka pa si lahko ogledate tukaj.