fbpx

Poroke s 6-letnimi deklicami so v islamu stalna praksa – 15 milijonov mladoletnih deklet na leto je prisiljenih v zakon

Foto: Youtube

Po svetu so dekleta še vedno prisiljena v poroke z moškimi, ki so tako stari, da bi lahko bili njihovi dedki. Prenašati morajo spolno suženjstvo, trpinčenje, pretepanje, posilstva in nosečnosti. Veliko jih umre pri porodu. Najmlajše med njimi so stare komaj šest let. Več kot 15 milijonov mladoletnih deklet bo v letu 2017 postalo nevest – ena na vsakih sedem sekund.

Organizacija Save the Children, ki se bori proti prisiljenim porokam mladoletnih deklet, navaja, da sta za porast ‘otroških’ porok krivi predvsem revščina in vojna. Cilj te organizacije je resda plemenit, a njihova politična korektnost jim v tem spopadu ne služi najbolje. Nikjer ne poudarijo, da so poroke z deklicami splošna praksa v državah, kjer je prevladujoča religija islam.

Družine otroke prodajajo ali pa so deklice ugrabljene
Veliko družin svoje mladoletne hčere proda v zakon, saj nimajo sredstev, da bi poskrbeli zanje. Veliko deklet pa je tudi ugrabljenih. Znan je primer iz mesta Chilbok v Nigeriji, kjer so člani islamistične skupine Boko Haram ugrabili čez 200 mladoletnih deklet. Teroristi so ubili tudi starše neke deklice in jo prisilili, da se je poročila z enim izmed njih. Tako je morala trpeti v zakonu z morilcem svojih staršev.

Poročene deklice so prisiljene trpeti življenje spolne in fizične zlorabe. Ena od deklet se je bila pri svojih šestih letih prisiljena poročiti s 40 let starim moškim v Afganistanu. Starši so zamenjali svojo hčer za eno kozo. Zgovoren je tudi primer osemletnice iz Jemna, ki je zaradi notranjih krvavitev, ki so bile posledica moževega posilstva, umrla na svojo poročno noč. Kaj združuje Jemen in Afganistan? Islam.

Sirijka Sahar je imela 13 let, ko se je poročila z 20-letnim Libanoncem. Ko je v mukah rodila, so se ji sanje razblinile. Sedaj verjame, da se ženske pred dvajsetim letom ne bi smele poročati. “Sem otrok, ki vzgaja otroka,” je dejala Sahar. Tudi v Siriji je dominantna vera seveda islam.

Takšne prakse so običajne tudi v Sudanu in Tanzaniji
Razen tega, da so takšne prakse popolnoma moralno sporne, pa se je treba vprašati tudi po biološki plati. Žensko telo biološko pri takšni starosti ni niti razvito do te mere, da bi omogočalo zdravo nosečnost. Rojevanje je drugi največji razlog za smrt mladoletnih deklet. V Sudanu je veliko bolj verjetno, da bo dekle umrlo pri rojevanju, kot da bo končalo šolanje. Če ne veste, tudi v Sudanu je prevladujoča religija islam.

Obstaja seznam, kje na svetu je največ in kje najmanj ‘otroških’ porok. Največ jih je v Nigerju, Čadu, Srednjeafriški republiki, Maliju in Somaliji. Najmanj porok z mladoletnimi dekleti pa je na Švedskem, Finskem, Norveškem, Nizozemskem in v Belgiji. V vseh državah na vrhu lestvice po ‘otroških’ porokah je dominantna religija islam (z izjemo SAR), v vseh z najmanj ‘otroškimi’ porokami pa krščanstvo. Če po vsem tem še kar vztrajate, da je islam zdrava religija in da bodo migranti obogatili Evropo, potem vam ni več pomoči.

Mednarodna skupnost se je zavezala, da bo do leta 2030 izkoreninila poroke z mladoletnimi dekleti. Pravijo pa, da bo to težko, ker se je treba boriti proti kulturi in tradiciji. Seveda je to popolno zavajanje. V posiljevanju in trpinčenju mladoletnih deklet ni prav nič kulturnega in tradicionalnega. Gre za to, da je trenutno cel zahodni svet zaveden. Problem je islam. V islamu je ženska predmet, v islamu velja samo moška beseda, v islamu je popolnoma normalno imeti več žena, tudi mladoletnih. Posilstvo nevernice ni posilstvo. Posilstvo v zakonu ne obstaja. Ženska je vredna manj kot vreča cementa.

Seveda je potrebno izpostaviti, da takšno početje poleg islama odobrava tudi hinduizem. V Indiji je ogromno mladih deklet podvrženo prisilnim porokam, v zakonih pa prav tako doživljajo posilstva in trpinčenje. Prav je, da takšno početje obsodimo neglede na to kdo in kje ga izvaja.

Seveda pa je ‘svetel zgled’ svojim vernikom postavil že Mohamed. Z eno svojih žena, Aišo, se je poročil pri njenih šestih letih. Spolni odnos z njo pa je imel pri njenih devetih. Začetnik islama je posilil mladoletno deklico, mi pa se politično korektno delamo neumne, da ni problem islam, ampak kultura in tradicija. Lepo vas prosim. Evropa je uvozila milijon muslimanov. In zato imamo probleme. Če bi uvozila milijon kristjanov, budistov, šintoistov ali konfucijancev, se danes ne bi pogovarjali o katastrofah terorizma in posilstev. Radikalen ali ne, s svojim pogledom na ženske je islam glavni problem, da do takšnih zlorab mladoletnih deklet prihaja tudi v 21. stoletju.

Aleksander Rant