fbpx

Pošastno: To je ameriška zdravnica, ki je 12 let naskrivaj izvajala genitalna pohabljanja deklic, starih 6 do 8 let

Foto: YouTube/iStock

V Detroitu v ameriški zvezni državi Michigan so zaradi pohabljanja ženskih spolnih organov mladih žensk obtožili zdravnico. Zdi se, da gre za prvi tovrstni primer, vprašanje pa je, koliko je takšnih zdravnikov, ki opravljajo takšne krutosti, ki so očem dobro skrite.

Tožilec navaja, da je zdravnica Jumana Nagarwala kar dvanajst let izvajala sporne prakse na deklicah, starih med šest in osem let. Pod drobnogledom preiskovalcev se je znašla po tem, ko je policija prejela namig o izvajanju tovrstne dejavnosti. V ZDA je vse od leta 1996 pohabljanje ženskih spolnih organov prepovedano z zakonom, za kar je po navedbah Oaklandpressa zagrožena 5-letna zaporna kazen.

Foto: YouTube

Aretirana zanika vse obtožbe
V prostovoljnem intervjuju s preiskovalci v začetku tedna je Nagarwalova po poročanju BBC-ja zanikala svojo vpletenost v tovrstno dejavnost, kljub temu pa ji je tožilstvo očitalo izvajanje grozljive brutalnosti nad ranljivimi žrtvami. Številni so v njeno ambulanto pripotovali izven zvezne države Michigan in jim je bilo naročeno, naj o izvajanju spornega postkopka ne razlagajo naokrog. Nagarwalova, ki so jo pripeljali pred sodnika, bo do izreka sodbe ostala v priporu.

Foto: YouTube

Pohabljanje ženskih spolnih organov predstavlja brutalno obliko nasilja nad ženskami in dekleti. Odvetnik Daniel Lemisch je zatrdil, da gre za resen zvezni zločin. “Tovrstna praksa nima mesta v sodobni družbi in tisti, ki bodo to izvajali nad mladoletniki, bodo za to odgovarjali v skladu z zveznim zakonom.”

Foto: YouTube

Prvi primer je bil zabeležen leta 2006
Leta 2006 je bil zabeležen prvi primer pohabljanja ženskih spolnih organov v ZDA, ki jo je izvajal etiopijski priseljenec, ki se je med drugim lotil tudi svoje hčerke in jo iznakazil s pomočjo škarij. Čez šest let so ameriške oblasti opozorile, da je več kot 500.000 žensk in deklet podvrženih genitalnemu pohabljanju ali so v nevarnosti, da postanejo žrtve. Združeni narodi navajajo, da je okrog 200 milijonov deklet in žensk po vsem svetu (polovica jih živi v Egiptu, Etiopiji in Indoneziji), ki so utrpele eno izmed oblik genitalnega pohabljanja.

N. Ž.