Posilstvo muslimanske tolpe: Zavrnili odškodnino, saj menijo, da je v posilstvo privolila, ker je bila starejša od 12 let

Foto: youtube

Ženski, ki jo je kot deklico posilila muslimanska tolpa, je vlada zavrnila odškodnino, saj naj bi v vse privolila.

Sammy Woodhouse, ki se je letos odpovedala svoji anonimnosti, je imela 14 let, ko je vodja tolpe z njo navezal stik. Njeni dokazi so pomagali obsoditi Arsida Hussaina (24), ki je bil po 35 letih skupaj s svojimi brati obsojen večkratnih kaznivih dejanj, vključno s posilstvi, ugrabitvami in napadi.

Agencija zanika spolno zlorabljene otroke, starejše od 12 let
Vendar nadzorni organ za kazenske poškodbe (CICA) trdi, da Woodhousova ni bila zmanipulirana ali postopoma zvabljena v lažno razmerje, saj dokazi kažejo nasprotno, ter da je njena izjava lažna in posledica zapeljevanja storilca. CICA ponuja odškodnino žrtvam spolnega napada, ki znaša med 1.000 in 44.000 funtov, vendar je bilo julija razkrito, da je agencija zanikala spolno zlorabljanje otrok, ki so starejši od 12 let, saj se šteje, kot da so “soglašali”.

Foto: youtube

Odškodnino zavrnili 700 žrtvam
Tako so z drugačnimi merili odškodnino zavrnili že 700  žrtvam spolnega napada. V enem primeru je šlo za 12-letno deklico, ki jo je moški (21) alkoholiziral ter jo odpeljal v gozd in posilil. Odškodnina ji je bila zavrnjena, saj je odšla v gozd prostovoljno. Odvetnik Woodhousove je komentiral: “Šokiran sem zaradi tega, ker nosilci odločitev v vladni organizaciji menijo, da lahko 14 in 15 let stara dekleta soglašajo s spolnimi odnosi z odraslimi.”

D. Š.