Poslanca Tomaž Lisec in Žan Mahnič bosta gosta gala večerje bodoče prve dame ZDA Melanie Trump

Poslanca Žan Mahnič in Tomaž Lisec.

Gala prireditev z nastopom skupine Mood Swings in predsedniškega orkestra ameriških marincev bo na sedežu Organizacije ameriških držav v prestolnici ZDA nedaleč od Bele hiše in sodi  med pomembne dogodke, ki bodo potekali v času okoli Trumpove inavguracije 20. januarja. Kot slavnostna gosta se bosta prestižne prireditve udeležila poslanca stranke SDS Tomaž Lisec in Žan Mahnič.

Občinski svetnik in poslanec SDS v državnem zboru, Tomaž Lisec, se je odzval povabilu na večerjo, ki bo 17. januarja, tri dni pred inavguracijo novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa. Slovensko veleposlaništvo v ZDA želi vzpostaviti gospodarske in turistične stike županov iz ZDA s predstavniki občine Sevnica. Kot je izjavil Lisec za Nova4TV, je prvi vabilo prejel župan občine Sevnica Srečo Ocvirk, ki pa se prireditve ne bo udeležil, zato bo Sevnico predstavljal Lisec. Tam bo prisoten tudi Žan Mahnič, ki bo v tistem času v Ameriki na parlamentarni skupščini Zveze NATO, prav tako pa bo prisoten na inavguraciji novega predsednika Trumpa. “Odlična priložnost za tkanje novih vezi in prijateljstev med Slovenijo in ZDA,” je zapisal na Facebooku.

“Glede na to, da so me z veleposlaništva opozorili, da je bila prav želja te organizacije, da si kongresniki, veleposlaniki in župani želijo političnega, gospodarskega in turističnega sodelovanja s Sevnico, pričakujem, da bom barve Slovenije uspešno zastopal. Po mojih informacijah je prva dama vedno prisotna na teh večerjah, upam tudi na srečanje z njo. To je tudi idealna priložnost, da lepo predstavimo Sevnico in Slovenijo ter skušamo najti področja sodelovanja,” je dejal poslanec in sokrajan Melanie Trump.

Tomaž Lisec (foto: STA).

Tomaž Lisec (foto: STA).

Mednarodna organizacija pobratenih mest (Sister Cities International) bo  s slovenskim veleposlaništvom v Washingtonu 17. januarja pripravila veliko gala prireditev v čast bodoče prve dame ZDA Melanie Trump. Organizacijo Sister Cities International, ki ima v okoli 150 državah sveta več kot 2000 partnerstev, je leta 1956 ustanovil Dwight Eisenhower, predsednik ZDA. Njegov namen je bil, da promovira mir preko medsebojnega spoštovanja, razumevanja in sodelovanja. Od takrat naprej so bili vsi naslednji predsedniki ZDA tudi častni predsedniki organizacije, kar čaka tudi Donalda Trumpa, ki bo za predsednika ZDA prisegel 20. januarja. Gala prireditve se bo udeležila večina veleposlanikov v ZDA, pričakujejo pa tudi kongresnike, politike, znane osebnosti in morda tudi koga iz družine novoizvoljenega predsednika ZDA.

Bodoča prva dama ZDA Melania Trump. (Foto: STA)

Bodoča prva dama ZDA Melania Trump. (Foto: STA)

Najcenejša vstopnica za udeležbo na gala prireditvi je 250 dolarjev
Premožnejši gostje si bodo lahko za več denarja privoščili še poseben VIP-sprejem, ki bo potekal vzporedno s sprejemom za vse ostale. Prihodki prireditve, pri kateri sodelujejo tudi Trgovinska zbornica Washingtona, Združenje obrambnih fakultet zveze Nato ter organizacija Ameriške ženske za mednarodno razumevanje, bodo namenjeni za nadaljevanje misije organizacije Sister Cities International.

Organizacijo Sister Cities International, ki ima v okoli 150 državah sveta več kot 2000 partnerstev, je leta 1956 ustanovil Dwight Eisenhower, predsednik ZDA, da bi promoviral mir preko medsebojnega spoštovanja, razumevanja in sodelovanja. Naslednji predsedniki ZDA so postali tudi častni predsedniki organizacije, kar čaka tudi Donalda Trumpa, ki bo za ameriškega predsednika prisegel 20. januarja.

Branka Jurhar