fbpx

Povsem drug svet: Znane osebnosti v sosednjih državah promovirajo cepljenje, saj je to edini način, da se vrnemo v normalnost

Foto: Instagram

Kdaj ste v naših medijih nazadnje zasledili, da je bil omenjen kdorkoli od slovenskih zvezdnikov ali pa javnih oseb, ki bi zagovarjal protikoronske ukrepe ali pa rekel kaj pozitivnega na račun cepljenja? Z odgovorom “nikoli” skoraj zagotovo ne bi prav dosti zgrešili. Pri nas se namreč poroča zgolj o kritikah, negodovanjih in vsesplošnem nasprotovanju vsemu, kar vsaj malo diši po aktualni vladi. Seveda se tudi v drugih državah ne strinjajo z vsemi ukprei, ki jih določijo njihove vlade, vendar pa se jim vseeno zdi bolj pomembno, da  je v času epidemije bolj pomembno držati skupaj in jo tako tudi premagati. Tudi v sosednji Hrvaški so zadovoljni s cepljenjem, saj bodo tako lahko objemali svoje bližnje in čim prej prešli nazaj v normalnost. Tega se zavedajo tudi njihovi mediji.

Medtem, ko pri nas večinski mediji promovirajo predvsem javne osebe, ki so proti vsem, proti cepljenju, proti ukrepom, proti maskam, še najraje pa proti premierju Janezu Janši, v ostalih državah ni nujno tako. Hrvaški Index je objavil novico, ki prikazuje igralko Ecijo Ojdanić, ki je ob veliki noči na Instagramu objavila pomembno sporočilo.

Srečno veliko noč, dragi moji! Zahvaljujoč cepivu (mama) in protitelesom (jaz), se lahko obe objameva in uživava v družinskem okolju,” je igralka pospremila svojo fotografijo na družabnem omrežju in zapisala, da sta z materjo letos, kljub katastrofalnem letu, napredovali. “Uživajte koliko se le da,” je vsem zaželela ob največjem krščanskem prazniku in obenem še opozorila, da je seveda tudi v tem času treba ostati odgovoren.

Foto: Instagram

Medtem pa se v Sloveniji raje poroča protestih, kjer škodljivi posamezniki nasprotujejo zdravstvenim ukrepom ter o fužinskem raperju in političnem aktivistu, ki so ga pred dnevi v bližini državnega zbora opazili z velikim lesenim križem na rami, kar so številni Kristjani razumeli kot provokacijo pred največjim krščanskim praznikom, veliko nočjo. Šlo naj bi za snemanje videospota za njegov najnovejši singl – ki je bil potem tudi izdan prav na veliki petek. V svojem komadu raper izraža vse tisto, kar smo od njega že vajeni s petkovih protestov, kjer je bil redno dejaven; od obtoževanja vlade in njenega predsednika, do nasprotovanja ukrepom za zajezitev epidemije covida-19.

Sara Bertoncelj