Prebivalci še vedno v šoku! Podivjana migrantska tolpa v bavarskem Ambergu v soboto vsepovprek napadala mimoidoče!

Amberg, Bavarska (Foto: Facebook)

V središču mesta Amberg na Bavarskem so bili sprehajalci v soboto priča divjaškemu pohodu migrantske tolpe, pri čemer so ti vsepovprek napadali mimoidoče. Preiskovalni sodnik je za štiri migrante stare od 17 do 19 let, ki so jih uspeli ujeti, odredil pridržanje v različnih ustanovah. Ena izmed prič je za medije povedala, da naj bi bilo napadalcev v skupini vsaj šest.

Migrantska tolpa, ki so jo sestavljali dva Afganistanca, Iranec in Sirec v starosti od 17 do 19 let je v soboto poskrbela za incident v bavarskem Ambergu. Ti so v poznopopoldanskih urah pričeli vsepovprek napadati mimoidoče, pri čemer niso izbirali žrtev. Tako se je vse začelo, ko je eden izmed migrantov brez razloga brutalno brcnil v trebuh 13-letnega dečka, kmalu zatem pa je v glavo udaril še 29-letnega mimoidočega.

Kot poroča Bild, so se nato spravili na nič hudega slutečo 17-letno dekle, ki so jo najprej ozmerjali z žaljivkami in označili za prostitutko. Prisoten je bil še njen 17-letni fant, ki so ju migranti nato oba pretepli in ju tako poškodovali. Priče pripovedujejo, da so na tamkajšnji postaji po stopnicah porinili moškega.

Foto: iStock

Kot je povedala priča, naj bi v napadu sodelovalo 6 migrantov, pridržali so 4
Še ena 17-letna žrtev je za Bild povedala: “Enega izmed nas so takoj udarili. Skušali smo pobegniti, a so nas dohiteli pri semaforju, bilo jih je vsaj šest. Trije izmed mojih prijateljev so bili pretepeni, jas pa sem bila zbrcana.” Žrtev se je po napadu z modricami in oteklinami odpravila po pomoč v bližnjo bolnišnico Mariafilf, povedala pa je še, da je tolpa napadla tudi moškega, ki je na kraju pred tem skušal pomagati žrtvam. Po tem, ko so napadli še dva mimoidoča, jih je štiri končno ujela policija.

Migranti so se aretaciji upirali, pri tem pa eno izmed policistk grdo zmerjali. Župan Amberga iz vrst CSU Michael Cerny je na družbenem omrežju Facebook o nasilnem pohodu zapisal sledeče: “Sodstvo se mora odzvati s primerno težo in temu primerno tudi institucije pristojne za podeljevanje azila ter institucije za pomoč mladim. Seveda ne smemo posploševati, a ti idioti so naredili veliko škodo mirnim in zavzetim prosilcem za azil.”

J. Ž.

 • Johan Jurgen

  Sramota. Dajte že enkrat urediti to zadevo politiki. Če ne bo šlo z lepa, bo moralo iti z grda.

 • slosin

  ….Trije izmed mojih prijateljev so bili pretepeni, jas pa sem bila zbrcana. …

  Izgleda, da miroljubni azilanti moške pretepejo, ženske pa samo zbrcajo…ni kej, do žensk se obnašajo džentlmensko…..

 • Fosa Stefan

  menim naj 3 reveže osebno prevzame smerkelca, 3 pa fafajonka in bo problem rešen, morda pa bosta obe zanosili,….tako bodo muslimani zalužni za napredek v evropi. v nekem članku piše, da nista brata WRIGT prva letalca niti ni dedal in ikar ampa neki musliman,…. torej če ne bi bilo muslimanov, bi evropejci, američani in japonci jedeli travo. evropejci in američani so muslimanom vse pokradli in vpisujejo patentte kot evropske ali ameriške,… čudno, da imajo muslimani toliko znanje in denarja pa no bene industrije

  • to_mi_delaj

   Ni problema za fajonko, se bo preselila na Madzarsko

  • FRANC3

   Muslimani so popolnoma enaki kot komunisti. Komunisti so tudi iznašli novo štetje: Pred našim štetjem in Našega štetja. Smo unicum v svetu.

 • to_mi_delaj

  Ni problema za Fajonko, se bo preselila na Madzarsko

  • FRANC3

   Tam bi ji hitro dali vetra in povedali, kaj je sovražni govor in kaj je domoljubje.

 • Marija

  Ne razumem nekaj. Kaj ti ljudje še vedno niso toliko ozaveščeni,da bi imeli pri sebi kaj za obrambo. Pa ta pospešena nasilja trajajo že tri leta. Ali ste osveščeni vi da ne smete iti na ulico brez pripomočka za obrambo.Ste toliko pametni da imate kaj v žepu. Teh je povsod polno in samo sreča je če prideš iz mesta nepoškodovan.Če bi narod tudi individualno nudil odpor in ne kazal strahu bi se ti norci obnašali drugače. Kaj so dosegli spraznili so ulice in usejali strah.Kaj se v šoli niste znali nikoli braniti? ali pa vas ni nihče napadal?Dajte pripravite se na obrambo vsak posameznik in jim pokažite pogum.Ali bomo začeli braniti svoje ozemlje še vsaka žival ga ali bomo samo bežali?Pet mandlocev ustrahuje celo mesto. Sramota za vse Evropejce.

  • FRANC3

   Se popolnoma strinjam.
   Toda težava tiči v zakonodaji in pristopu policije.
   Nasilneži bodo obravnavani in kot tujerodni, ki ne razumejo naših manir, bodo pogojno obsojeni ali celo izpuščeni. Če bi se jim en sam Nemec postavil v bran, bi ga policija obravnavala kot nasilneža in izgrednika. Ja, tudi branit se nimamo več pravice. EU nas je pripeljala zelo daleč.

 • Marija

  Še nekaj. Koliko nas je Evropejcev in koliko je prišlekov? Približno 1:100 in nas ustrahujejo in pobijajo kjer se pač odločijo.Pomislite malo kaj smo.

  • Frank Novak

   Evropejci ste se pomehkuzili. Nocete vec konflikta. Namesto da bi dvignili glas ugotovite da ste za nasilje migrantov krivi vi sami zaradi kolonialne preteklosti. Pri tem je popolnoma vseeno ce je vasa drzava imela kolonije ali ne. Vazno je da vam ni treba narediti nic in da konflikta ni.
   Do tega je prislo ker ze tako dolgo casa zivite v blagostanju.

   V ZDA je situacija boljsa ker je zivljenje v ZDA tezje kot v EU. Pri nas v ZDA ni prostega dostopa do solanja in zdravstva. Vse je treba placati skozi nos. Zivljenje je tezje, bolj tekmovalno.

   Ko prideva z zeno na obisk v Slovenijo vidiva da kakih 40% mladih ljudi dela zelo malo. Namesto tega postopajo po kaficih in filozofirajo v tri krasne…
   Vsi bi kofetkali,delal pe ne bi nihce.

   LEVICA JE SLOVENIJI NAREDILA OGROMNO SKODO… Komunizem je pohabil ljudi, se bolj kot levakom je skodil desnakom ki namesto da bi prevzeli oblast udrihajo po NOB ter zivijo v preteklosti. Taki ljudje pa do oblasti ne pridejo ker Kalimerov nihce ne spostuje. Zal.

   • FRANC3

    1.000 X podpišem.
    Slovenci smo postali lenuhi, nesposobneži, jamravci in stokavci, pa še povešeno glavo imamo.

    • Frank Novak

     Kardelj in Macek sta bila moja strica… Imela sta mnogo napak, oba. Ampak tega da bi k nam vabila muslije pa jima niti na misel ne bi prislo. Tudi v pijanem stanju ne.

     • if

      Imela sta kapitalno napako, pranapko. Ta je vzrok hladnemu kataklizmičnemu stanju RS.

     • Frank Novak

      Moja strica sta mrtva ze 40 let.
      Kaj si med tem storil ti sam za sebe? Razen da se smilis samemu sebi, kaj si drugega naredil?

     • tohuvabohu

      Slabo računaš, ti ekonomist. Maček je umrl leta 1993.

     • Frank Novak

      Res je, Edo je umrl preje leta 1979…

     • Anton

      V pijanem stanju sta bila kirurga kot so dandanašnji muslimani.

     • Frank Novak

      Ivan ga je vcasih pogledal v kozarec, Edo pa ne, vsaj gaz ga nisem videl pijanega.

     • Anton

      You miss the point….

   • Stane

    V vecini imas prav.
    Zakaj pa mladi tudi ne delajo in kofetkajo?
    1.delavne navade in obliko samostojnosti prinesejo otroci od doma.
    2. Placili je nizko(3€-5€). Za ta drobiz mladi ne zelijo delati,ker se tako placuje hlapce. Mladi,ki nimajo drugih obveznosti kot solanje,imajo za cilj boljsi osebni standard,boljse zivljenje. Nihce ne stopi delodajalcem na prste. Tako mladi,kot vsi ostali zaposleni,smo prepusceni na milost in nemilost delodajalcu in pokvarjenim sindikatom. Se je tega precej,pa mi se ne da veliko pisariti.

   • etrusk

    Pri vas v Ameriki imate pravega človeka ki bo-je naredil odlične poteze.
    pri nas pa je strahopetnost .

    • Frank Novak

     Sem sicer registriran demokrat ki je 2 x volil Obamo, leta 2016 pa sem volil Trumpa, ker me je HILLARY spominjala na grobarko Evrope gospodicno Merkel.

     • Prištinski doktor

      Ne zavedas pa se dejstva da so Obama in Trump le lutke, katere v resnici upravljajo zidovski strici iz wall streeta, kateri dejansko vodijo ZDA. Republikanci/denomrati so enkratna meglena zavesa za nerazgledano rajo. Je cisto vseeno kateri so, Amerika dela najprej za interese Izraela, sele nato za svoje.

     • Frank Novak

      40 let delam za Wall Street in vem kako vse poteka. Seveda vse poganja kapital, tako kot je pri nas nekoc vse poganjala ideja komunizma. Ni pa nujno da so na vrhu Zidje, jaz imam veliko denarja pa nisem zid… imam pa denar. Vendar so se zidje te igre naucili najbolje. Slovenci ki zivite v SLO pa pac igrate zrtve na drugacen nacin kot Zidje tako da se smilite sami sebi od drugih pa dobiste le brco v rit.
      Treba se je namrec znati pretvarjati tako da imas od igre korist, in ne prezir.

   • Prištinski doktor

    Opevas Marsala Tita, kar je lepo, ampak zakaj si sel potem v Ameriko? Pravi SFRJ patrioti ne bi nikdar sli v tisto kurcevo Ameriko. Raje sem imel povprecno zivljenje v Jugi, kakor pa milijone v tisti umazani Ameriki.

    • Frank Novak

     Amerika ni kurceva in ni umazana. Amerika sloni na profitu in ce znas nekaj narediti ti gre dobro, ce pa znas samo gobec vrtet ti gre slabo.
     Amerika producira najbrz 20 krat manj druzboslovcev kot Slovenija, tiste pa ki sproducira pa odrine na stranski tir: diplomanti ameriskega ekvivalenta FDVja pomivajo posodo, vozijo Uber ali delajo v kaksnih skladiscih.
     Ljudje potom Meseca, Kordisa ali Fajonove se tezko prezivljajo saj jim nihce ni pripravljen placevati za njihove nebuloze.
     SFRJ je bila super dokler sem bil ucenec, dijak in student. Ko sem koncal ekonomijo pa sem odsel v ZDA.
     Ko gledam sedaj nazaj vidim da sem se pravilno odlocil.

     • Prištinski doktor

      Saj imate tudi tam novodobne fedevejevce na Berkeleyu, kateri so se vecji open border manijaki kakor te, ki si jih nastel. V bistvu je vec kot pol Kalifornije in Portlanda “fedevejevske”.

     • Frank Novak

      Veliko manj kot pol. In vecina ameriskih druzboslovcev se prezivlja z Uberjem ali pa pomivajo posodo…
      Samo vi Slovenci ste tako neizmerno naivni da jih volite za svoje predstavnike…

     • Prištinski doktor

      To sem pa ze po raznih youtube videih opazil da Uber ponavadi vozijo sami soy-boy pozensceni pederastki. Taksni ponavadi delajo tudi v Starbucksu kot bariste. Ocitno dolocene firme kar privlacijo te pozenscene pizdune.

     • Frank Novak
   • Renko Prankovičić

    Odlicno povedano, mam vlko spostovanja zate

  • FRANC3

   To je zato, ker dec ni več dec in baba ni več baba. LGBT teorija je vse pomešala, nam Slovencem pa je predvsem zmešala možgane.
   Postali smo nesposobni dvospolneži.
   Jaz sem temu še ušel, za kup Slovencev pa nisem prepričan.

  • Stane

   Smo suznji najprej domacim vladam(izdajalcem)in suznji negroidom. To smo. Policija in vojska pa namerno zapostavljana,da se ne moremo(tudi nocejo nas braniti)zoperstavljati napadalnim prislekom.

 • gorjanc

  Kako musli. ideologi prebrisano pošiljajo v akcije mladoletne in indoktrinirane Arabce, ker vedo ,da za mladoletne veljajo zelo mile kazni ,a ta dejanja imajo v javnosti velik”šarijski UČINEK”, da se domačini začenjajo drugače obnašati.
  To je vse NATANČNO preštudirano, da se s stalnim pritiskom začne domače prebivalstvo drugače vesti.
  Glede TEHNOLOŠKEGA napredka pa:Tisti pastirji iz Arabskega polotoka, ki so pod islamom v 30 letih pokorili EGIPT in porušili okrog 10.000 cerkva,niso prinesli NIKAKRŠNE ZNANOSTI, ker je ta v Egiptu že bila,pač pa so nasilno pod pretnjo smrtne kazni spreobrnili takratne “znanstvenike”- mislice.
  Zanimivo, kaj so vedeli v EGIPTU ob uvajanju krščanstva kot uradne vere rimskega cesarstva.
  V GOOGLU poišči.: HYPATHIA of ALEXSANDRIA ——-zelo ZANIMIVO o ženski ,hčerki knjižnjičarja TEODONA v Aleksandriji, ki je kot ženska “predavala učencem celega takratnega sveta” in ker ni hotela prestopiti v krščanstvo so jo likvidirali——-
  !!!!!! ISLAM SE SAMO KITI Z ZASLUGAMI PODJARMLJENIH NARODOV !!!!!!!!!!

  • Zgornji

   AAAmeeennnnnnn !!! ! !!! A žal zabitoslep folk nima Pojma o tej zlobi mohamedancev !!! ! !!!

 • Artur

  Fajonka in ostali njeni levajzli naravnost obožujejo takšno marakeško “intelektualno” pridobitev za njihove potrebe.

 • 5-RA

  Posledica vzgoje, pojdi povedat učiteljici…
  Same soyboy špec kahle in nobenega moškega med belci.

  • Stane

   Zato pa uvazajo negroide s polnimi jajci.
   Nasi moski bi se stepli na kaksni nogometni tekmi,da bi se pa postavili proti zavojevanju nase dezelice,pa niti govora. Slovenski moski so totalno nesposobni.

   • Zgornji

    Ja, Žal – Žalostno !!! :-(

   • Den456

    To sigurno velja za levajze komunajze. Oni so že leta 91 slekli hlače in nastavili zadnjico JNA. Če takrat ne bi bilo desnice, bi še danes gnili v komunajzarski Jugi.

 • Artur

  Drugod opozicija spravi na ulice na tisoče protestnikov proti vladajoči mafiji naša kontrolirana, cagava opozicija je v riti zato lahko pri nas narodno izdajalski komunajzli nemoteno harajo proti narodu tudi z uvozom te zapečene, nasilne, parazitske gamadi.

  CEO PROTEST OPOZICIJE 29.12.
  https://www.youtube.com/watch?v=7Mm-x7V1o2o

  • Stane

   Narod je apaticen,prestrasen. Prevec se zanasajo na cudno izdajalsko vlado. Ne znajo razsoditi,kaj je prav in kaj ne,ker se skrivajo podatki.
   Narod je razdeljen,kot za casa 2.svet.vojne. To je pa cilj vladajocim. Lahko narod obracajo kot zelijo.

   • Artur

    Porazno je to, da pri nas zdravo uporniško jedro šteje samo 500 ali nekaj več protestnikov vse ostalo je en cagav pičkaraj na kubik z vso opozicijo na čelu.

   • Frank Novak

    Za casa druge vojne so se Slovenci uprli in pod taktirko marsala SFRJ velikega Josipa Broza zmagali. Najprej nad Hitlerjem, nato pa se nad Stalinom.

   • tonite falco

    Zelo žalostno.Toda tudi resnično kar si napisal!

 • dk

  Tako jim musliči v zahvalo poplačajo, ker za njih plačujejo davke in lahko brezskrbno živijo.

  • Frank Novak

   Ne vi ste kaznovani za vaso naivnost.

   • Anton

    A je pri vas že novo leto?

    • Rožle

     Tam pri njih ga majo na vsake 4 leta ..
     nekaj takega kot prestopno leto ..

     • Anton

      Sej je fejst dec samo včasih ga zmede ura. Frenk že prej iz Amerike komentira, kot kakšno reč objavijo na Nova24tv.

     • Rožle

      Seveda .. vem kdo je tale Frenk
      Mal je pa čudno, da nimajo tam nobenega foruma za komentirat

     • Anton

      On je pravi Jugoslovan. Vjeruje u tita in modruje nam poslednjim Slovencem.

  • tonite falco

   Ja prav si povedal. In nas seveda po možnosti tudi zatirajo in maltretirajo ter tudi fizično odstranijo iz tega sveta. Kar moramo z vsemi sredstvi preprečiti, da do tega ne pride tudi pri nas!

 • centurion

  Za vzor, bi jih morali postrelit.
  Da se ve, kdo je v Nemčiji doma…

 • totex39

  Migranti po Evropi so očitno dobro poučeni, da njihovi izpadi, ki jih vršijo nad Evropejci niso kaznivi in imajo zaslombo ob današnji politični eliti.

 • Rožle

  Takole bo počas pri nas na prešercu .. u LJ

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!! Žaaal.

 • Rožle

  NOVATV ..
  Enga srečnega in zdravega !!!
  SREČNO 2019 !!!

  • Zgornji

   Aaameeennn !!! ! !!! :-) ;-) :-)

 • Dragan Krstič

  Kako lahko pričakujete da se bo narod uprl uvozu migrantov če pa že od leta 1992 skoraj izključno na volitvah omogoči rdečim kleptomanom da ga kradejo in norčujejo iz njega.

  • Djuro Sumar

   Tega pa nisem vedel, da so v Nemčiji na oblasti levičarji.

   • Dragan Krstič

    Odvisno s katere strani jih gledaš bumbar.

    • Djuro Sumar

     Po tvojem so iz ene strani levičarji, iz druge pa desničarji, kakor zapiha veter.

 • Franc Šink

  Čez praznike sem pozabil za kaj se gre.

 • prepametendesnicar

  komentarje izklopite, noben ne bo tople vode odkril več, samo libtardi smetijo.

  A mislite da ko se kregate z družino in prijatli o migrantski krizi, da je to po naključju? Židi točno vedo da se bo še na tej tematiki delila družba, ne samo z imigracijo, pojedo vas za burek.
  Pojma nimate kako dobro je kalegrijev plan načrtovan in noben ga ne more več preprečit.

  Happy new year bo za zahod skoraj že ironija. Sori k nalivam čistega vina na sveže leto ampak je fajn vedet resnico haha, uživajte v iluziji dokler lahko

  • samotoje

   Ni jasno, na koga naslavljaš svoje sarkastično oz. zafrkantsko pisanje, ampak v resnici ti odkrivaš toplo vodo. Tisti, ki imamo glavo za razmišljanje, zelo dobro vemo, zakaj gre pri posiljevanju Evrope z arabskimi in afriškimi vsiljivci, kar bi ti moralo biti jasno, če bereš prave komentarje pod takimi članki. Troli pa so pač troli- njim niti vlivanje pameti v betice ne pomaga.

   • Djuro Sumar

    Le kako boš razmišljal, če pa nimaš možganov.

   • prepametndesnicar

    če bi dobro prebral komentar bi vedu da tud js vem zakaj se gre, a mora sporočilo na koga leteti? Levičarji in desničarji bodo nafukal v vsakem primeru, govorim dejstva za katera še pač niste zreli, sej bo. nekaj let še počakajte

  • tonite falco

   Pa kaj je s tabo?! Ali si zblojen luzerski levičar, ki se mu je popolnoma utrgalo. Prej slednje kajti takšnega nakladanja, da je z nami in evropo konec kot praviš ti, ki živiš v zablodi. Kajti narod se mora borit, da do propada Slovenije in Evrope ne pride. Bo treba množično na ulice protestirat, da vlada pade in ljudstvo prevzame oblast ter razpise predčasne volitve, ki jih mora nadzirati desnica, da ne pride do prevare pri volitvah oziroma pri šteju glasovnic. Še prej pa narodna oblast otiroma ljudstvo spremeniti volilni sistem v večinskega z možnostjo poimenskega glasu na glasovnici!

   • Djuro Sumar

    Ti pa si bumbar, ti. Ljudstvo v demokraciji vlada tudi sedaj, če morda nisi opazil. Problem imaš, ker pač ne prenašaš levičarjev.

   • prepametn

    ja kaj si pa zdaj jezen na mene, a ti resnica ni všeč? če me ne poznaš ne bluzi, ker očitno nimaš pojma kaj se dogaja na svetu hehe. jebeš ti levičarje, ti pa povem resnico ki je očitno še nisi zrel doumet. lol ka te jebe cepec

 • etrusk

  Prišel je čas , če se ne bomo uprli in jih zmetali tja kamor sodijo , se nam bliža čas iz gonitve Evropske kulture

 • Djuro Sumar

  V EU imamo, zakone, policijo, tožilstvo in sodstvo in ne vidim kje vidite problem. Ljudje so se vedno pretepali in pobijali, sedaj pa kar naenkrat takšne grozovite debate, ker se pretepajo tudi migranti. Normalno, saj večinoma živijo klavrno in so na robu z živci. Saj jih ne zagovarjam, bodo pač šli pred sodišče in v arest če bo potrebno.

  • Anton

   Strah je dober. Mi se pač bojimo ilegalnih islamskih migrantov.

   • Djuro Sumar

    Nikar se ne boj, Evropa se je vedno znala ubraniti. Še največ problemov so vedno imeli sami s seboj, saj so se pobijali skozi vso zgodovino. Zadnje se je končalo leta 1945, sedaj pa pošiljamo svojo vojsko pobijati na tuje.

 • Skrajno Desni

  Gnido islamistično na licu mesta zadavim.

  • Djuro Sumar

   Glej da te ne bo prej kap zadela.

 • Dragan Krstič

  Kaj menite kdo je bil deležen boljše novoletne večerje, naši brezdomci, ki so bili počaščeni z dunajskim zrezkom in krompirjevo solato ali miranti na Kotnikovi?

  • Djuro Sumar

   Povej nam ti. Verjetno si bil tudi na Kotnikovi.

   • Dragan Krstič

    Verjetno si me zamenjal za kakšnega tcojega znanca oziroma prijatelja.

    • Djuro Sumar

     Niti slučajno, čeprav so moji prijatelji tudi desničarji. Normalni seveda, ne ekstremisti kakršen si ti.

     • Dragan Krstič

      Desničarje smatram da so inteligentni zato dvomim da imaš takšne prijatelje. Si samo domišljaš.

     • Djuro Sumar

      Ti smatraš, da si tudi sam inteligenten, vendar si to le domišljaš, ker si v resnici zaplankan klerikalec.

  • tonite falco

   Verjetneje migranti s kakšno “a la carte” večerjo po njihovi izbiri in njihove tradiciolne pijače v potokih. Ja res žalostno, koliko njih mi preživljamo s vrhunskimi obroki. Za naše otroke in starejše pa zbiramo zamaške in darujemo še tistega malo kar imamo. Skratka sramota smo lastnim otrokom, ki jim ne moremo nuduti niti naj osnovnejšega kot so obleka, hrana in šolske potrebščine ter malica v šoli. Naši neligitimni vladi pa dopuščamo, da daje desetkrat več za ilegalne ekonomške migrante namesto, da bi najprej poskrbeli za lastne otroke in ostale ljudi, ki se z dneva v dan komaj prebijejo s majhno pokojnino ali to kar dajejo namesto plače (revščino)!

   • Djuro Sumar

    Če ne moreš sam poskrbeti za svoje potomstvo, to objavi na tem portalu, katoliki ti bodo zanesljivo pomagali, saj jih je sama dobrota.

   • duanramak ):

 • xtc

  Tale župan je tud resno kresnjen.
  Mirni prosilci za azil.
  Pa tale sploh kaj bere statistiko in kako mirni in neproblematični so?.

  • Djuro Sumar

   Ti prebiraš samo statistike objavljene na NOVA24TV in v tvoji vaški cerkvici, tako da bolj malo poznaš situacijo Verjetno si gledal GROZLJIVKO NA VLAKU, kjer se v resnici ni veliko dogajalo, ne ve pa se, kdo je koga izzival.

   • Zgornji
   • Oregon

    statistike glede porasta kriminala so premosorazmerne z naraščanjem števila migrantov. Konc.

    • Djuro Sumar

     To je pa tvoja privatna statistika. Motiš se.

     • macon

      Zelo enostavno je, ker je kar na wikipedii:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_and_crime_in_Germany

      12.8% prebivalstva v Nemčiji je tujcev in zagrešijo 34.7% kriminalnih dejanj, predstavljajo več kot dve tretjini organiziranih kriminalcev.

     • Djuro Sumar

      Upoštevati moraš socialno stanje priseljencev, ker večina živi na robu družbe, kar jih sili v kriminal. Ni vse tako preprosto kot to prikazujete klerikalci.
      To je tako kot bi trdil, da največ migrantov prihaja iz npr.: Sirije, kar je sicer res, moraš pa upoštevati, da državo napadajo tuje sile, pred katerimi ljudje pač bežijo. Če tega nebi bilo, bi bilo tudi število migrantov manjše.

     • macon

      Izgleda nisi bral teksta na linku. Piše, da priseljenci prvega rodu (50-ta in 60-ta) niso imeli višjih kriminalnih stopenj od domačinov, ker so seveda prišli delat.

      Ne zvračaj poglavitne krivse za kaos v tretjem svetu na zahod, ker se gredo svoja sovraštva in boje že stoletja.

     • Oregon

      No, pismen si, prepričaj se. Niti ni čudno da je tako. Pač ne prihajajo dohtarji kot je bilo zavedeno predstavljeno pred leti, ampak v večini polpismena nekultivirana drhal, neuporabna za nič, Vsaj 85% je takih. Še tisti ki so kvalificirani za nekaj, je to za evropske norme zanič in neuporabno. V Nemčiji jih je od milijona in pol po dveh letih 1.350.000 na socialni podpori. Če tebe to bogati-mene siromaši!

     • Djuro Sumar

      Govorili smo o kriminalu, ti pa sedaj obračaš ploščo in spreminjaš temo.
      Mene ne siromašijo niti bogatijo, probleme pa naj rešujejo tisti, ki so jih zakuhali. Meni se le ljudje smilijo, ker vem da nihče ne gre rad od doma.

     • Oregon

      ok, če ostajamo pri itsti temi, za 75% kriimala povzrocijo nekultivirani migranti. Švedska, recimo.

     • Djuro Sumar

      Recimo, da si si tale podatek izmislil. Sploh pa naj se Švedi sami pobrigajo za svoj kriminal.
      Slovenski desničarji bi radi prikazali strahotne razmere zaradi migrantov in ker se v Sloveniji nič ne dogaja, nas pitati s kriminalnimi zgodbami iz drugih držav. Zakaj pa kdaj ne omenite strahotnih razmer v Gazi, Jemnu ali pa kriminala v ZDA. Skratka, Švedi naj se brigajo za sebe, mi pa za sebe.

     • Oregon

      ja, jaz se za sebe, ker se ta drhal mnozi po Evropi in zivi na nas racun. Skoraj 90% prislekov je po treh letih na socialni pomoci. To si ne zmisljujem, mal poglej podatke za Nemcijo.

     • Djuro Sumar

      Jaz sem Slovenec in živim v Sloveniji, Nemci pa naj poskrbijo sami zase, saj so jih oni vabili v Evropo.

 • Prištinski doktor

  Jansisti najbrz ze kolnejo ker tega ni pri nas, da bi upravicili svoj “prav”. Sicer pa, kdor to tolerira je zame en navaden pezde. Pravi levicarji tega ne bi dopustili, ker tudi Tito tega ne bi dopustil. Da mi samo nekdo pipne familijo, ga prestrelim kot blokadno vreco riza. In nato koknem se sebe, predno me dobijo.
  Jebena je situacija ko se folk deli samo na leve in desne, brez obzira na variacije leve in desne. Tako kot niso vsi desnicarji zmesani jansisti, tako tudi vsi levicarji nismo zmesani open border progresivci. Je treba malo locit.

 • Prištinski doktor

  Pa kaksne mevze nesposobne so danasnji policisti, to je posmeh v primerjavi z nasimi hrabrimi milicniki iz bivse Juge. To bi milicniki hitro naredili red, s pendrekom nalomit in v beznice zmetat. Tele gnide novodobne policajske, so pa taki pezdeti, da ni cudno da jih ljudje ne spostujejo vec. Poscijem se na vse danasnje policaje in ravno zato ljudje tudi zakonov nocejo vec spostovat, ce pa so policaji samo se inkasantske pizde. Ko jih jebe, plavce.

  • macon

   Policaji ne smejo obračunati z migranti, ker bodo izgubili službe. V Franciji so bili precej grobi proti rumenim jopičem, proti migrantom pa ne smejo biti, tudi, če jim serjejo po sredi mest.

   • Prištinski doktor

    Ja to je res. In to ni ok.

 • Zgornji

  IN TOLE SO ŠELE MAAAJHNI ZAČETKI ZA NOVO LETO … LJUDJE, ŠE SAAANJA SE VAM NE, KAJ NAS KMALU ČAKA … !!! ! !!!

 • Anton

  Vsem želim veliko Božjega blagoslova v novem letu!
  Hvala tudi Borutu Pahorju za jaslice v predsedniški palači.

  Miši Molk želim da se ji zlepi silikon.
  Lpp-ju želim da jim poči šipa na na “svinjskem avtobusu”.
  Neodvisnim novinarjem želim odvisnost.
  Švedom želim teroristični napad na Paradi ponosa.
  Domnu Saviću pa, da ga povozi na prehodu za pešce tisti, ki je grozil Možini.

  • Dragan Krstič

   Šarcu želim da v letu 2019 ugotovi kdo so njegovi pravi starši in to obelodani vesoljni Sloveniji.

   • Zgornji

    Amennn !!! ! !!! Best idea !!! ! !!! :-D

 • ivan šantl

  Blagor si ga Američanom.Gredo v špecijalizirano štacuno in si svobodno kupijo orožje ,z municijo, kakršnega si ga zaželijo.Zavidanja vredna svoboščina.

  • Anton

   Pri nas se je še pijanih lovcev za bat. Poglej kaj so storili hlapčki ko so kresovali po gozdovih.

  • Prištinski doktor

   Saj si jih tudi ti lahko pri nas. Rabis bit le nekaznovan iz naslova JRM, opravit psihotest, test rokovanja z orozjem in placas letno clanarino za strelisce in dobis nabavno dovoljenje za sport. Nato lahko kupujes orozje iz B kategorije kakor zemljice. Imam 7 kosov orozja, ki mi poleg sporta sluzi tudi za zascito.

 • Anton

  A bojo za pravoslavno novo leto tudi kaj operirali?

  • Zgornji

   ;-)

 • Stane Golobič

  Takojšnja deportacija iz Evrope!

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!!

 • Zgornji

  Očitno je tudi Nemški narod umrl, da nič ne stori glede teh Mohamedanskih zveri ki mu delajo škodo, uničenje, zlobo, trpljenje .

  • Frank Novak

   Umrli ce bodo imele take neplodneze brez otrok kot si ti.

   • Zgornji

    Novak se najbolj Rima na Bedak !!! ! !!! In Res je Tako !!! ! !!!
    IZUMRLI BODO ČE SE JIM BODO PEDRI IN LEZBIKE PREVEČ NAMNOŽILI , KAJTI VSI ISTOSPOLNEŽI ZAVIRAJO REPRODUKCIJO OZIROMA OHRANITEV VRSTE !!! ! !!!
    AMPAK, TEBI TO ŽAL ŠE NI JASNO !!! ! !!!
    Neplodost pa je zopet Druga zadeva , oziroma Bolezen.
    In jaz zaenkrat menim, da jo nimam .
    Če bi jo pa že imel, pa tudi verjamem, da se jo da uspešno naravno pozdraviti .

 • Renko Prankovičić

  Nehajte biti tako nesramni do migrantov. Prisli so ker imajo sanje po mirni drzavi in po druzbi ki jih bi sprejela sram vas bodi!

  • Frank Novak

   Daj svoj domaci naslov, ti jih posljemo na dom. Koliko jih sprejmes? En ducat ali dva?

  • macon

   Jaz imam tudi sanje pa to ne pomeni, da mi bodo eni kar poklonili njihovo uresničenje. Za sprejetje je treba najprej delati in tudi kaj narediti, ker ni avtomatsko, ni samoumevno in ni človekova pravica.

 • Beličič
  • Beličič

   Čuj na 6stki je en pes spuščen!Policija pa misli da je na 11stki.Vidiš?

   • Beličič

    Dobro!Najdli že privezan!Vse O.K:!

 • kraljica vesolja

  Srečnga pa zdravga.

 • črnogled

  Policija pa si “čačka muda”?