Prebivalci še vedno v šoku! Podivjana migrantska tolpa v bavarskem Ambergu v soboto vsepovprek napadala mimoidoče!

Amberg, Bavarska (Foto: Facebook)

V središču mesta Amberg na Bavarskem so bili sprehajalci v soboto priča divjaškemu pohodu migrantske tolpe, pri čemer so ti vsepovprek napadali mimoidoče. Preiskovalni sodnik je za štiri migrante stare od 17 do 19 let, ki so jih uspeli ujeti, odredil pridržanje v različnih ustanovah. Ena izmed prič je za medije povedala, da naj bi bilo napadalcev v skupini vsaj šest.

Migrantska tolpa, ki so jo sestavljali dva Afganistanca, Iranec in Sirec v starosti od 17 do 19 let je v soboto poskrbela za incident v bavarskem Ambergu. Ti so v poznopopoldanskih urah pričeli vsepovprek napadati mimoidoče, pri čemer niso izbirali žrtev. Tako se je vse začelo, ko je eden izmed migrantov brez razloga brutalno brcnil v trebuh 13-letnega dečka, kmalu zatem pa je v glavo udaril še 29-letnega mimoidočega.

Kot poroča Bild, so se nato spravili na nič hudega slutečo 17-letno dekle, ki so jo najprej ozmerjali z žaljivkami in označili za prostitutko. Prisoten je bil še njen 17-letni fant, ki so ju migranti nato oba pretepli in ju tako poškodovali. Priče pripovedujejo, da so na tamkajšnji postaji po stopnicah porinili moškega.

Foto: iStock

Kot je povedala priča, naj bi v napadu sodelovalo 6 migrantov, pridržali so 4
Še ena 17-letna žrtev je za Bild povedala: “Enega izmed nas so takoj udarili. Skušali smo pobegniti, a so nas dohiteli pri semaforju, bilo jih je vsaj šest. Trije izmed mojih prijateljev so bili pretepeni, jas pa sem bila zbrcana.” Žrtev se je po napadu z modricami in oteklinami odpravila po pomoč v bližnjo bolnišnico Mariafilf, povedala pa je še, da je tolpa napadla tudi moškega, ki je na kraju pred tem skušal pomagati žrtvam. Po tem, ko so napadli še dva mimoidoča, jih je štiri končno ujela policija.

Migranti so se aretaciji upirali, pri tem pa eno izmed policistk grdo zmerjali. Župan Amberga iz vrst CSU Michael Cerny je na družbenem omrežju Facebook o nasilnem pohodu zapisal sledeče: “Sodstvo se mora odzvati s primerno težo in temu primerno tudi institucije pristojne za podeljevanje azila ter institucije za pomoč mladim. Seveda ne smemo posploševati, a ti idioti so naredili veliko škodo mirnim in zavzetim prosilcem za azil.”

J. Ž.