fbpx

Preiskovalci sumijo, da so migranti 13-letno deklico na Dunaju pred umorom omamili z ekstazijem

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Konec junija se je na Dunaju zgodil tragičen dogodek, kjer je nasilno umrla 13-letna Leonie, ki naj bi jo ubili štirje afganistanski migrantje. Poročila obdukcije, ki bo na voljo čez osem ali dvanajst tednov bodo pokazala ali je bila tudi omamljena. Preiskovalci sumijo, da naj bi dekle imelo v telesu kar enajst tablet prepovedane droge ekstazi. Prav tako naj bi na truplu našli znake nasilja, zato se upravičeno sprašujejo, če se je Leonie poskušala braniti pred posilstvom. 

Po nasilni smrti 13-letne deklice Leonie na Dunaju poskušajo preiskovalci s pomočjo obdukcije ugotoviti ali je deklica zaužila kakšna zdravila, ki bi lahko povzročila njeno smrt. Sumijo, da je deklica v svojem telesu imela velik odmerek droge ekstazi, toksikološka poročila pa bodo razkrila, če je res zaužila enajst tablet kot sumijo, poroča Kronen Zeitung.

Sprva so sumili, da je deklica umrla nasilne smrti. Sodni izvedenec je po prihodu na kraju dogodka ugotavljal, če ni deklica umrla zaradi malomarnosti tretjih oseb. Mrliški oglednik pravi, da je imela na notranji strani nadlakti in vratu sledi prstnih odtisov. Prav tako jo je moral nekdo stiskati za prsi in bi lahko nekdo pritisnil koleno na prsi deklice. Vse to bi lahko nakazovalo, da je bila deklica poleg posilstvu izpostavljena tudi drugemu fizičnemu nasilju.

Slika je simbolična (Foto: epa)

Mediji so v preteklih dneh poročali, da so Leonie migranti omamili in skupinsko posilili, njeno truplo pa pustili v dunajskem parku. Ko so reševalci prejeli minuto do sedmih nujen klic so v parku odkrili deklico in pričeli s takojšnjim oživljanjem. 16-letnik, ki je sedaj v priporu pravi, da je bil priča dogodku in je sam poklical na pomoč. Kot še pojasnjujejo, še ne vedo ali to res drži.

Zločin se je zgodil v stanovanju
Policijski pes je kasneje s pomočjo dekličinega čevlja izsledil lokacijo tragedije. Na policijski postaji se je med drugim zglasil 18-letnik, ki jim je poročal, da mu je prijatelj povedal za dogodke, ki so se zgodili v omenjenem stanovanju. Več o dogodku pa bo pokazala preiskava.

Sara Rančigaj