fbpx

Pretepel migranta, ki je spolno napadel njegovo 6-letno hčerko. Sedaj mu grozi zapor

Foto: iStock

Čeprav mu grozi zapor, moški pravi, da niti najmanj ne obžaluje, ker je pretepel migranta, ki je spolno napadel njegovo komaj 6-letno hčerko.

Oče deklice, ki jo je spolno napadel 16-letni gvinejski migrant “brez spremstva” v francoskem mestu Roanne, je zdaj v preiskavi zaradi nasilja nad domnevnim napadalcem. Če bo obtožen, mu grozi do 10 let zapora.

16-letni migrant je osumljen, da je v petek vstopil v družinsko hišo in nato spolno napadel komaj šestletno deklico. Mati je med hranjenjem dojenčka v nekem trenutku slišala zvoke iz hčerkine sobe. Ta je v hipu odprla vrata sobe in zagledala neznanega najstnika, ki je nadlegoval njeno hčerko. Ker jo je stvar šokirala, je pričela kričati. Migrant je ob razkritju pobegnil iz hiše. Ni jasno, kako je vstopil v sobo, ali skozi okno ali kako drugače.

Naslednjo noč je oče očitno šel v spremstvu drugih posameznikov iskat osumljenca. Z njimi je bila žena, ki je identificirala osumljenca prejšnje noči. Po poročanju francoske tiskovne hiše BFMTV, ki se sklicuje na pravosodne vire, naj bi oče migranta, potem ko ga je zagledal, brcal in udarjal s pestjo s pomočjo treh drugih moških. “Pretepel sem ga,” je priznal oče in rekel, da je bil v času dogodkov “v spremenjenem stanju duha”. “Tega ne bi smel storiti, a dejavnja v nobenem primeru ne obžalujem. (…) Na srečo so bili tam moji prijatelji (da so me ustavili) in bil sem dovolj priseben, da sem poklical policijo; sicer je možno, da bi šel dlje,” je bil iskren. Pravi, da ko ga je žena prepoznala, ni pred seboj videl ničesar več, svoje žene ni več niti poslušal. Rekel sem si: “To je on, hoče pobegniti, ujel ga bom.”

V Francijo prispel dva tedna pred napadom
Medtem ko očetu grozi do deset let zapora, je najstnik v priporu zaradi obtožbe spolnega napada. Migrant naj bi bil v Franciji le dva tedna, preden je poskušal posiliti deklico. Nastanjen je bil v migrantskem centru v bližini hiše, v katero je vdrl.

Aretirani pravi, da je prepričan, da bi tudi drugi starši odreagirali enako. “Seveda tega ne bi smel storiti, a mi ni žal, da sem to storil. Moja žena in hčerka ne spita več mirno, je bil jasen”. Kot pravi, je ob vložitvi ovadbe, podvomil v sposobnost policije, da bo odkrila napadalca. “Isti večer ni bilo nobenih obhodov niti policijskih patrulj, nič. Čutil sem, da oseba ni prav daleč, prehitro je namreč izginila. No, izkazalo se je, da pravzaprav sploh ne živi daleč od nas, manj kot 100 metrov od nas.”

Medtem ko kriminal v Franciji, povezan z množičnimi migracijami, skokovito narašča, francoski državljani vse bolj jemljejo zakon v svoje roke in včasih trpijo posledice. Ravno prejšnji mesec je na primer Francoz pri svojih 60-ih poskušal posredovati, ko je opazil dva moška, ​​ki sta ropala hišo njegovega soseda v francoskem mestu Pornic. Eden od moških, 20-letni ilegalni migrant iz Brazilije, je nato do smrti zabodel starejšega moškega, ko jima je ta hotel preprečiti rop hiše; drugi osumljenec še naprej ostaja na begu.

Sara Kovač