fbpx

Pretresljiv umor na Finskem: Iraški migrant prijatelja pretepel, ubil, razkosal, skuhal in pobarval njegove kosti

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

43-letni Iračan je na Finskem obtožen umora in skrunitve mrtve osebe. Svojega prijatelja naj bi v prepiru zbrcal do smrti, nato pa ga razkosal, skuhal in celo pobarval njegove kosti. Kosti umrlega so bile tako očiščene, da je bil odstranjen celo kostni mozeg.

Po trditvah finskega tožilstva naj bi 43-letni iraški migrant 35-letnega starega znanca pretepel do smrti in nato, kakor piše Voice of Europe, “telo obdelal na več različnih načinov”.

Do umora naj bi prišlo v stanovanju v mestu Kotka 26. avgusta 2018. Najprej je prišlo do prepira, nato do umora. Sosedje, ki so živeli pod njim, so slišali hrup, medtem ko je kri v stanovanju nakazovala na spopad. Sosedje so priznali, da so slišali upiranje in tišino, zaradi česar so tudi poklicali policijo. Policija je prišla, potrkala, počakala pred vrati in potem, ko iraški migrant ni odprl, odšla.

V sporu prišlo do “nepričakovane nenadne smrti”
Policija je iraškega migranta aretirala dva meseca pozneje, 23. oktobra. Takrat je zanikal obtožbe. Trdil je, da proti svojemu “dobremu prijatelju” ni zagrešil nasilja, temveč, da sta se sprla, nakar je prišlo do “nepričakovane nenadne smrti”.

Iraški migrant je priznal krivdo v zvezi s skrunitvijo mrtvega, a je ob tem trdil, da ni vedel, da bi policija lahko opravila forenzično preiskavo in ugotovila vzrok smrti. Domneval je, da če bi truplo našli v njegovem stanovanju, da bi bil on osumljenec. Če bi vedel za forenziko, bi namreč sam poklical policijo, je trdil domnevni morilec.

Po trditvah tožilstva naj bi 43-letnik dan po umoru kupil plastične vreče in električno žago. Žrtvin avto je prestavil na drugo lokacijo, stran od svojega stanovanja. Zatem je v gozdu izkopal grob, kamor je želel skriti telo, a ga ni zmogel prenesti, zaradi česar se je odločil, da truplo razkosa.

Kosti dodobra očiščene
Sosedje so slišali zvoke žage, a so domnevali, da gre za prenavljanje stanovanja. 43-letnik je povedal, da je truplo razkosal, zatem pa dele telesa še spekel v pečici, da se je meso ločilo od kosti. Nato je kosti večkrat opral, nekatere pa celo obarval. Vse skupaj je nato pospravil v kar 45 vreč, ki jih je napolnil z začimbami in detergentom. Kosti umrlega so bile tako očiščene, da je bil odstranjen celo kostni mozeg.

Ivan Šokić