fbpx

Pretresljivo razkritje: 42 odstotkov posilstev v sosednji Italiji zakrivijo migranti!

Foto: epa

Številke italijanskega notranjega ministrstva so razkrile, da 42 od 100 posilstev v državi zakrivijo migranti. Še posebej je marsikoga razjezil podatek, da je verjetneje, da bodo Italijanke žrtve spolnega nadlegovanja in manjših spolnih napadov kot pa tujke.

Obenem pa za tuje ženske velja, da pri njih obstaja nekoliko večja verjetnost, da bodo doživele hujše spolne zločine, kot je nasilno posilstvo, poroča časnik Il Giornale.

Krutim posilstvom ni videti konca
Podatki iz poročila prihajajo na dan le nekaj dni po tem, ko so se štirje afriški migranti pojavili na sodišču in se soočili z obtožbami umora, izvajanja zaostrenega spolnega nasilja in distribucije nezakonitih drog 16-letni Desirée Mariottini. Štirje migranti, Alinno Chima, Mamadou Gara, Yusef Salia in Brian Minteh, so obtoženi, da so Desirée zadrogirali in posilili, nato pa jo pustili na samem umreti v narkomanskem brlogu.

Foto: epa

Prejšnji teden so v bližini Neaplja prijeli 30-letnega migranta in ga obtožili ugrabitve, zalezovanja in posilstva 17-letnega dekleta. Migrant, ki jo je že nekaj časa zalezoval, naj bi jo prisilil, da sede v njegov avto, nato ji je zavezal zapestja, jo odpeljal na osamljeno lokacijo in jo posilil, poroča Voice of Europe.

V začetku maja letos je bil afriški migrant, sicer preprodajalec z mamili Innocent Oseghale spoznan za krivega umora in razkosanja 18-letne Pamele Mastropietro, zaradi česar je bil obsojen na dosmrtno zaporno kazen.

Hana Murn