fbpx

Preživela žrtev trgovine z ljudmi: “Posiljena sem bila 43.200-krat”

Foto: iStock

Karla Jacinto je sedela na vrtu, opazovala cvetlice in poslušala glasove ljudi, ki se sprehajajo po ulicah Mexico Cityja, na drugi strani vrtne ograje. Pogledala me je naravnost v oči in mi s tresočim glasom rekla: “43.200 je številka, ki si jo moraš zapomniti.”

43.200 je število, katerega si bo Karla zapomnila za vedno, 43.200 je število, ki govori, kolikokrat je bila posiljena, potem ko so jo v svoje pasti zvabili prekupčevalci z belim blagom. V zadnjih štirih letih jo je vsak dan posiljevalo več kot 30 moških na dan.

Kruta realnost
Njena zgodba govori o kruti realnosti, ki se odvija v Mehiki in ZDA, kjer vzporedni svet prekupčevanja z belim blagom uničuje življenja več deset tisočim dekletom letno.

Trgovina z belim blagom je postala tako donosna in razširjena, da meje trgovskih poti ne obstajajo več. Mesto, ki je glavni vir trgovine z ljudmi, se imenuje Tenancingo. Čeprav tam živi le 13 tisoč prebivalcev, privablja mnogo ljubiteljev prostitucije, je za CNN povedala ambasadorka za boj proti trgovini z ljudmi Susan Coppedge“S tem se mesto preživlja, to je njihova industrija. Vseeno pa v mesto zaidejo dekleta, ki za to ne vedno in se tragično ujamejo v mreže moških, ki jih kasneje prodajo v prostitucijo,” je dodala Coppedgova.

Želela pobegniti iz razbite družine, a se ujela v past
Karla je bila žrtev zlorabe, odkar pomni. “Prihajam iz razbite družine, pri petih letih me je sorodnik zlorabil. Ko sem bila stara 12 let, pa me je prekupčevalec z belim blagom z lepimi besedami zvabil v hiter avto,” je opisala Karla. Blizu avtobusne postaje je čakala prijatelje, ko je mlad fant, ki je prodajal sladkarije, prišel k njej, ji dal eno od sladkarij in rekel, da ji to darilo pošilja neznanec. Pet minut kasneje je k njej pristopil starejši moški in se predstavil kot prodajalec avtomobilov.

Potem ko ji je moški začel pripovedovati o tem, kako je bil kot otrok zlorabljen, si je hitro pridobil Karlino zaupanje. Karla se je s tem lahko poistovetila. Neznanec je bil do nje prijazen, “bil je pravi kavalir”.

Izmenjala sta si telefonski številki in ko jo je moški teden dni kasneje poklical, se je Karla razveselila. Dogovorila sta se, da jo za konec tedna odpelje v mesto blizu kraja Puebla.

22-letni moški je 12-letno deklico Karlo hitro prepričal, naj pobegne z njim. Karlina žellja po odhodu je bila zaradi slabega odnosa z materjo še večja. “Naslednji dan sem odšla z njim. Skupaj sva živela tri mesece in v tem času je z menoj ravnal zelo lepo. Kupoval mi je oblačila, mi posvečal pozornost, prinašal mi je rože in čokolado, vse je bilo čudovito, zares sem se počutila ljubljeno,” je dejala Karla.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Začetek štiriletnega pekla
Vendar pa je v tem času večkrat opazila rdečo luč. Karla je povedala, da jo je njen fant večkrat pustil samo v stanovanju za teden dni ali več. Njegovi bratranci so vsak teden prišli na obisk z novo punco. Ko je končno zbrala pogum in ga vprašala, s čim se on in njegovi bratranci zares ukvarjajo, ji je 22-letnik dal iskren odgovor: “Zvodniki smo.”

“Nekaj dni za tem mi je naštel vse, kar moram početi, položaje, v katerih moram prodajati svoje telo, znesek dela, časovno omejitev mojega dela s stranko.” In to je bil začetek štiriletnega pekla.

Ko je bila Karla prvič prisiljena v delo prostitutke, je bila odpeljana v Guadalajaro, eno največjih mehiških mest. “Začela se ob desetih zjutraj in končala ob polnoči. V Guadalajari smo bili teden dni. Sami izračunajte, kolikokrat sem bila v dvajsetih urah posiljena. Nekateri moški so se smejali, medtem ko sem jaz jokala. Med zlorabljanjem sem mižala, saj sem samo tako lahko preživela posilstvo,” je dodala Karla.

Vsaj 30 moških v tednu dni
Bila je poslana v vrsto drugih mest, v bordele, motele in na cesto. Poslana je bila celo v zasebne domove. Karla ni imela ne počitnic ne prostih dni in po prvih nekaj tednih je morala sprejeti vsaj 30 moških na dan, sedem dni v tednu.

Če se je upirala, je sledila kazen, saj jo je 22-letnik, do katerega je pred tem gojila čustva, pretepel. “Najprej me je udaril, nato brcnil, me vlekel za lase, pljuval na moj obraz, me tepel z verigo in nekoč celo opekel z likalnikom. Ko sem mu povedala, da želim oditi, me je ozmerjal s cipo in mi rekel, naj ne bom neumna, prepričeval me je, da v vlogi prostitutke uživam,” je s tresočim glasom in solzami v očeh povedala Karla.

Na pomoč policije ni mogla računati
Nekega dne, ko je delala v nekem hotelu, je prišla policija. Policija je zaprla hotel in Karla se je razveselila, saj je mislila, da ji je policija prišla na pomoč. Njeno olajšanje pa se je hitro spremenilo v grozo, ko so policisti – bilo jih je 30 – njo in ostale deklice odpeljali v hotelske sobe in jih začeli zlorabljati.

V štirih letih goze je Karla rodila tudi hčerko, a ji je zvodnik vedno grozil, da jo bo ubil, če ga ne bo ubogala.

Rešena pri 16 letih
Karla Jacinto je bila končno rešena krute usode leta 2008 v operaciji, v kateri je šlo za boj proti prekupčevanjem z belim blagom. Takrat je bila stara 16 let. Kljub temu da je bila Karla rešena, pa jo bodo ta štiri leta groza zaznamovala za celo življenje.

Karla je danes stara 23 let. S tem, da deli svojo zgodbo na različnih konferencah in javnih dogodkih, je postala je borka za boj proti trgovini z belim blagom. Maja je svojo zgodbo naslovila na ameriški kongres in s tem pomagala rešiti mnogo življenj.

T. O.