fbpx

Pričakovano: “Varna območja” za ženske v Berlinu pred napadi muslimanov niso preprečila posilstev

Foto: Youtube (slika je simbolična)

“Iznajdba” Nemcev, ki so se spomnili v Berlinu postaviti “varna območja” za ženske, ki bi jih muslimani spolno nadlegovali in s katero so upali, da bodo preprečila posilstva, ni obrodila pričakovanih rezultatov. Prijavljenih je že najmanj 13 posilstev, ki so se zgodili na Silvestrovo v tem mestu.

Do tega trenutka so v Berlinu zabeležili že 13 prijavljenih primerov posilstev, nemška policija pa je aretirala sedem osumljencev. Sicer pa ni težko ugotoviti, kdo je posiljeval – policija je namreč zavrnila posredovanje informacij o etični pripadnosti ali državljanstvu storilcev.

Še pred polnočjo je nemška policija sporočila, da je prejela prva poročila o spolnih napadih, to dejstvo pa so nemški mediji v trenutku pograbili.

Do tako imenovanih varnih območij za ženske v Berlinu je bil zelo kritičen celo vodja tamkajšnjih policistov, piše Jihad Watch. Prepričan je, da v svet pošiljajo uničujoče sporočilo: “S tem smo ljudem sporočili, da obstajajo varna območja in nevarna območja za ženske, kar bi lahko dojeli kot sporočilo, ki pomeni konec enakosti, svobode gibanja in samostojnega odločanja žensk.”

M. S.