Priče terorističnega napada v Parizu razkrivajo grozljive detajle: “Kričanje, ljudje v mlakah krvi, skrivanje, kaos”

Policisti po napadu. (Foto: TW)

Kričanje, zabodena ženska pred očmi drugih in napadalec z nožem, prekrit s krvjo žrtev – to so travmatični spomini tistih, ki so bili priča terorističnemu napadu v srcu francoske prestolnice. V soboto zvečer je islamski skrajnež, francoski državljan čečenskega porekla, začel z nožem napadati mimoidoče v bližini operne hiše, na turističnem območju z lokali, restavracijami in gledališči. Napadalec je ranil pet ljudi, enega pa ubil. Po incidentu so se zvrstila pričevanja tistih, ki so bili tam.

Človek, ki je zaposlen v bližnji restavraciji, je opisal grozljivo sceno, v kateri je storilec kar začel z nožem zabadati naključne ljudi. “Zaslišal sem, kako neka ženska kriči in poskušala se je zateči v našo restavracijo,” poroča RT. Dodal je, da je ženska, ko je želela vstopiti v restavracijo, namesto da bi potegnila vrata, jih začela potiskati. “In ravno tam jo je islamski skrajnež napadel, pred našo restavracijo,” se z grozo spominja. “Nato je pristopil prijatelj ženske in ji pomagal, če ne bi, bi jo napadalec še zabadal.”

Naslednji pričevalec je dejal, da je na kraj napada prišel, da bi pomagal ranjeni ženi. “Nekdo je preveril njen utrip in govoril z njo. Nekateri so pokrili njene rane. Po tem, kar sem videl, je bila zabodena v nogo,” je dejal. Lastnik lokalne restavracije pa je opisal, kako je policija želela ustaviti napadalca, 20-letnega Khamzata Azimova.Napadalec je prišel po tej cesti prekrit s krvjo, v eni roki je držal nož,” je rekel Oliver Woodhead in pokazal na lokacijo, kjer se je to zgodilo. “Policisti so se približali napadalcu in ga dvakrat želeli z električnim šokom onesposobiti, a jim ni uspelo,” je še razložil Woodhead in dodal, da se je storilec še naprej približeval enemu od policistov. “Izstrelili so dva strela. Umrl je.” Obiskovalci njegove restavracije pa so se medtem skrivali pod mizami.

Napadalec v Parizu (Foto: TW)

V nedeljo je francoski minister za notranje zadeve Gerard Collomb dejal, da bodo vsi, ki so bili ranjeni v napadu, preživeli. “Pravkar sem obiskal osebo, ki je imela najresnejše poškodbe in okreva,” je poročal novinarjem.

Napadalec je bil na seznamu potencialnih islamskih skrajnežev
Napadalec je bil domnevno rojen v Čečeniji leta 1997. V letu 2000 se je njegova družina preselila v Francijo, kjer je leta 2010 dobil državljanstvo. Leta 2016 se je znašel na seznamu za nadzor tistih, ki ogrožajo nacionalno varnost. Registriran je bil tudi v dokumentu o preprečevanju teroristične radikalizacije (FSPRT). A francoske oblasti še niso uradno potrdile njegovega državljanstva. Po napadu je Islamska država (IS, prej ISIS) prevzela odgovornost.

A. G.

 • RATATA

  Vse je uredu, napadalec je bil na seznamu potencialnih islamskih skrajnežev.

 • KAPIBARA

  To je pa za to, ker so izgnali unih 5 narko-mafijozotov, ki so v prejšnjem napadu, naredili red v lokalu..

 • Zgornji

  Mar niso to iskali , kar so dobili ? Oboji … ? Očitno res :-/
  Tudi jaz sem jih fasal v Soboto, ker sem jih že dlje časa iskal, že več let , že v prejšnjem desetletju.
  Zdaj pa onesposobljen tkole bolniškiram , :-P :-/ :-(

 • macon

  Kwa bi zdej radi, a niste zadosti kulturno obogateni? Nič bat, tega bo še na sporedu, islamisti so se komaj dobro ogreli. Le še več jih privlecite v EU pod krinko beguncev.

  ps: Ko ne moreš nič, ostane le še cinizem (Pred leti sem vedel, da bo točno to.).

  • anzek

   +++++, Francozi se mi nič ne smilijo. Kadarkoli se zgodi kaj takega, se spomnim na pokojnega Iranskega zločinca Homeinija, ki je imel revolucionarni štab v Parizu. Kaj je nastalo iz Irana, vemo vsi, še posebej pa Iranci, da ne omenjam njihovih žensk.

   Francozi se radi delajo Francoze, ampak ljudje z vsaj malo spomina, vemo kam pes taco moli!!